Noordoost Bulgarije beste reistijd

Het weer in Noordoost Noordoost Bulgarije

Of je nu van plan bent om een stedentrip te maken of te genieten van een strandvakantie: op reis wil je goed weer. Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Noordoost Bulgarije te bekijken zodat je voorbereid bent op de weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Noordoost Bulgarije? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of regen of zonneschijn moet verwachten. Zo weet je waar je rekening mee moet houden en vermijd je de regentijd.

 

Beste reistijd voor Noordoost Noordoost Bulgarije

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Noordoost Bulgarije:De beste reistijd voor Noordoost Bulgarije is mei, juni en september. Heb je stedentripjes in de planning staan? Ga dan in mei, de temperatuur is dan aangenaam en het toerisme is nog niet echt op gang gekomen. Zon aanbidden? De kuststrook van de Zwarte Zee leent zich daar uitstekend voor in de zomermaanden. Eens een keer in een ander land skiën? Dat is mogelijk in het Rilagebergte en de Rodopi in januari en februari.


Reisadvies
Voor Noordoost Bulgarije geldt een positief reisadvies, maar wees waakzaam.

Feestdagen
20 januari Om de vijf jaar Nationaal Sourvakari en Kukeri festival, 3 maart Bevrijdingsdag, 24 mei Dag van het Bulgaars alfabet en cultuur, 6 september Union Day, 22 september Onafhankelijkheidsdag en vele festivals in de zomer.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Koop de Columbus Reisplanner voor € 12,95 of krijg deze gratis bij een abonnement

 

Informatie over Noordoost Bulgarije

Beste foto's & tips van Noordoost Bulgarije

'284923' door JannavEek '284923' door JannavEek

BulgarijeNoordoost Bulgarije

BulgarijeNoordoost Bulgarije

Welkom in ons dorp!

JannavEek

Op een zoele zomeravond in een Bulgaars dorp drinken de mannen wat samen. Gezellig en je bent altijd welkom even te stoppen voor een praatje, een plaatje en een biertje!

'445101' door gekkofan '445101' door gekkofan

BulgarijeNoordoost Bulgarije

BulgarijeNoordoost Bulgarije

Zonnebloemen

gekkofan

Een extreem mooi landschap het binnenland met heuvels de "Bulgaarse Provence" met ontelbare zonnebloemenvelden afgewisseld met lavendelvelden zover het oog kan zien. Zeker in de zomer een waar genot .

'421373' door whelder '421373' door whelder

BulgarijeNoordoost Bulgarije

BulgarijeNoordoost Bulgarije

Sprookje van koninigi

whelder

Marie was een dochter van Edward de tweede zoon van koningin Victoria van Engeland. Het moet een schoonheid geweest zijn. Na vele huwelijksaanzoeken trouwde ze in 1893 met kroonprins Ferdinand van Roemenië en werd in 1914 koningin van Groot Roemenië. In Balchik toen in groot Roemenië, nu in Bulgarije liet ze dit sprookjeshuis bouwen temidden van prachtige tuinen. Ze droomde van verzoening tussen verschillende geloven vandaar de minaret op het huis. Sommigen zeggen dat ze daarbij geïnspireerd was door het Bahaï-geloof, anderen houden het op inspiratie door haar Turkse lover.Het huis en de tuinen kunnen bezichtigd worden. Het plaatsje Balchik is makkelijk per bus te bereiken vanuit Albena een bekende badplaats aan de Zwarte Zee.

Laat kaart zien