Oostende beste reistijd

Het weer in Oostende

Of je nu van plan bent om een stedentrip te maken of te genieten van een strandvakantie: op reis wil je goed weer. Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Oostende te bekijken zodat je voorbereid bent op de weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Oostende? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of regen of zonneschijn moet verwachten. Zo weet je waar je rekening mee moet houden en vermijd je de regentijd.
 

Beste reistijd voor Oostende

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Oostende:De beste reistijd voor Oostende is mei t/m september. Ondanks de drie heersende klimaatsoorten, kent Oostende geen extreme weersomstandigheden. De winters zijn niet schrikbarend koud, de zomers niet puffend heet. De meeste regen valt in de zomermaanden juli en augustus, wonderbaarlijk genoeg zijn dat ook de maanden waarin je de meeste kans hebt van de zon te genieten. In de toppen van de Ardennen is het gewoonlijk wat koeler en heb je meer kans op neerslag, zo kan het voorkomen dat je kunt skiën op deze hoogvlakte.


Reisadvies
Voor Oostende geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
Vanaf 26 februari Carnaval, 11 juli Feest van de Vlaamse gemeenschap, 21 juli Nationale Dag, 27 september Waalse feestdag, 11 november Wapenstilstand 1918.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Koop de Columbus Reisplanner voor € 12,95 of krijg deze gratis bij een abonnement.

Informatie over Oostende

Beste foto's & tips van Oostende

'138126' door bneeleman '138126' door bneeleman

BelgiëOostende

BelgiëOostende

Strandhuisjes

bneeleman

Strandhuisjes op het strand van 'de Panne' groeten, bert

'526993' door MiekeDeHaas '526993' door MiekeDeHaas

BelgiëOostende

BelgiëOostende

Donkere wolken boven.

MiekeDeHaas

Ik geloof dat de wolken op dit plaatje wel een beetje overeen komen met de wolken die ik vandaag voorbij heb zien trekken. Het weerbericht wat ik zojuist heb aangehoord voorspeld nog niet veel goeds. Maar in de kustplaats van Oostende zijn, is heerlijk, weer of geen weer. Het ligt aan de Noordzee waarvan een deel in Vlamingen. Oostende ligt heel centraal en je kunt met de trein makkelijk naar De Haan, Knokke, De Panne en Zeebrugge.

'274397' door hansdewildt '274397' door hansdewildt

BelgiëOostende

BelgiëOostende

Goud !

hansdewildt

Heerlijk bourgondisch Belgie ! De avond valt, de zon zakt weg en de zee wordt goud ! In een van de vele restaurantjes genieten we van een heerlijke vismaaltijd met (ja, daar is ie weer !) een goed glas wijn !!!

Laat kaart zien