Antwerpen beste reistijd

Het weer in Antwerpen

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Antwerpen te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Antwerpen? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Antwerpen

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Antwerpen:
Reisadvies
Voor Antwerpen, Antwerpen geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
Vanaf 26 februari Carnaval, 11 juli Feest van de Vlaamse gemeenschap, 21 juli Nationale Dag, 27 september Waalse feestdag, 11 november Wapenstilstand 1918.

Alle beste reistijden in handige pocket

 

Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Koop de Columbus Reisplanner voor € 12,95 of krijg deze gratis bij een abonnement.

 

 

 

Informatie over Antwerpen

Beste foto's & tips van Antwerpen

'377874' door marjolijn '377874' door marjolijn

BelgiëAntwerpen

BelgiëAntwerpen

Begijnhof Antwerpen

marjolijn

Vooraf had ik me er een iets andere voorstelling van gemaakt: het Begijnhof in Antwerpen. Voor onze begrippen is het vrij grootschalig, bijna eerder een wijkje/dorpje dan een hofje, met een centraal pleintje en (zij)straatjes. Het stamt uit de 16e eeuw en ligt verscholen achter een vrij onopvallende poort. In de 16e eeuw lag het buiten de stadsmuren, nu is het opgeslorpt door de stad. Een stad die natuurlijk uitermate geschikt is voor een stedentrip lekker dicht bij huis.

'456131' door TravelGoom '456131' door TravelGoom

BelgiëAntwerpen

BelgiëAntwerpen

Tijd staat stil in...

TravelGoom

De tijd staat even stil op het station van Antwerpen. Tenminste voor één meneer dan want de rest van de mensen heeft haast zoals het op een station hoort.

'489980' door MiekeDeHaas '489980' door MiekeDeHaas

BelgiëAntwerpen

BelgiëAntwerpen

Station Antwerpen -..

MiekeDeHaas

Het station ligt aan het Koningin Astridplein. Het werd gebouwd 1899 en 1905. Het heeft een Electische stijl waarbij verschillende stijlen uit vroegere periodes zijn gecombineerd. Van 1873 tot begin 2007 was het een kopstation, een station waar alle treinen moesten keren. In 2007 werd een tunnel met twee doorgaande sporen onder het station en een deel van de stad Antwerpen geopend. Door de Antwerpenaren zelf wordt het station ook wel Spoorwegkathedraal genoemd. Het is een beschermd monument. Direct bereikbaar vanuit de perrons zijn twee hoge eetzalen, rijk gedecoreerd met spiegels en bladgoud. Leuk om daar een kijkje te nemen en een hapje te eten. Vergeet ook de buitenkant niet te bezichtigen van deze prachtige 'kathedraal' . Hier zie je de grote inkomhal.

Laat kaart zien

Laatste Antwerpen artikelen

Kerst in Antwerpen

Zin om er even tussenuit te gaan? Op tweede kerstdag zijn er vele leuke dingen te doen. Wil je er echt even helemaal uit zijn en toch niet te lang moeten reizen? Ga dan naar Antwerpen!

Zin om er even tussenuit te gaan? Op tweede kerstdag zijn er vele leuke dingen te doen. Wil je er echt even helemaal uit zijn en toch niet te lang moe...

Door: Luc Bierman
Privéjet voor Jan en alleman

Altijd ervan gedroomd om met een privévliegtuig te reizen, maar nog steeds niet de staatsloterij gewonnen? JetHopper schiet je te hulp.

Altijd ervan gedroomd om met een privévliegtuig te reizen, maar nog steeds niet de staatsloterij gewonnen? JetHopper schiet je te hulp.

Antwerpen - Het plein: De Zuiderdokken

Cultuurminnende levensgenieters moeten naar Antwerpen. Of beter: naar de trendy wijk ‘Het Zuid’. En specifieker: naar de ‘Gedempte Zuiderdokken’. Op en rond dat plein gebeurt het allemaal: van lunch, borrel en diner tot exposities en spontane feestjes. Wij geven een hele adressenwaslijst – en lichte...

Cultuurminnende levensgenieters moeten naar Antwerpen. Of beter: naar de trendy wijk ‘Het Zuid’. En specifieker: naar de ‘Gedempte Zuiderdokken’. Op e...