Zuid Albanië

Albanië is steeds meer in opkomst als toeristenbestemming. In het zuiden kun je genieten van de natuur aan de Ionische kust, in het Llogaraja Pass National Park. Verken het traditionele Ottomaanse dorpje Gjirokastra of reis terug de tijd in naar Butrint, aan de overkant van het Griekse eiland Corfu.

Informatie over Zuid Albanië

Beste foto's & tips van Zuid Albanië

'452786' door JMoerkens '452786' door JMoerkens

AlbaniëZuid Albanië

AlbaniëZuid Albanië

Syri i Kalkër

JMoerkens

'Syri I Kaltër' betekent in het Albanees 'Het Blauwe Oog'. Het laat zich eenvoudig raden waarom deze plek zo genoemd wordt. Het blauwe gedeelte in de foto betreft een karstverschijnsel waar een zoetwaterbron ontstaan is. Hier komt per seconde, onder hoge druk, 6 kubieke meter helder mineraalwater naar boven. Wat écht bijzonder is aan deze plek is de diepte. Duikers zijn tot op heden afgedaald in het gat tot de ongelooflijke diepte van 50 meter. Maar nog altijd hadden zij de bodem niet bereikt. De daadwerkelijke diepte is vooralsnog onbekend. Je vindt de plek op zo'n 20 kilometer van de badplaats Saranda. Het bevindt zich bovendien in een prachtige groene omgeving! Zo mooi kan het weinig bezochte Albanië dus zijn.

'490027' door JMoerkens '490027' door JMoerkens

AlbaniëZuid Albanië

AlbaniëZuid Albanië

Albanië Bezoeken...va

JMoerkens

Albanië heeft eigenlijk alles in zich om een succesvol vakantieland te worden. De mensen zijn gastvrij, de stranden zijn mooi, er is prachtige (en bijzonder verrassende) natuur te vinden en ook op cultureel vlak heeft het veel te bieden. Maar hoe hard de regering en de bevolking ook hun best doen, het toerisme komt nog niet zo hard op gang als in nabije landen. Jammer, maar anderzijds is het daardoor nu ook nog een authentiek pareltje als je het een kans geeft! Mocht je een vakantie boeken naar Albanië een te groot risico vinden, kun je altijd nog een 'proefdagje' doen vanaf Corfu. Wanneer je op dit heerlijk comfortabele Griekse vakantie-eiland verblijft, kun je in nog geen uur met een bijzonder snelle shuttleboot in Albanië zijn. Vanuit badplaats Saranda kun je leuke tochten maken naar archeologisch stadje Butrint of de beeldschone bronnen Syri I Kalker. Ik was na een dag méér dan overtuigd van de mogelijkheden die het land te bieden heeft. Ik ga dan ook zeker eens terug, en dan voor langere tijd. Op de foto een prachtige autoweg langs het meer van Butrint. Aan het kleine rode autootje zie je mooi dat dit nog best een aardig uitgestrekt gebied is!

'204769' door Gerrit '204769' door Gerrit

AlbaniëZuid Albanië

AlbaniëZuid Albanië

Ksamil

Gerrit

Helemaal in het uiterste zuiden van Albanie tegenover Korfu en tegen de Griekse grens aan ligt Ksamil, een plaats die sterk expandeert onder de groeiende belangstelling van vooral Oost-Europeanen.

Laat kaart zien