Butrint

Butrint is een bergachtig gebied gelegen in de buurt van Korfu. Tussen de olijf- en sinaasappelbomen vind je veel uit de uit de Griekse en Romeinse tijd stammende archeologische ruïnes. Bijvoorbeeld het oude amfitheater, de tempel van Aesculapius, een abdij en de vestingsmuren uit de klassieke oudheid. Gjirokastra is een middeleeuws stadje in het binnenland, waar je forten, kastelen en het Nationale Museum kan vinden.

Informatie over Butrint

Beste foto's & tips van Butrint

'442755' door JMoerkens '442755' door JMoerkens

AlbaniëButrint

AlbaniëButrint

Het Blauwe Oog

JMoerkens

Het is bijna een abstract schilderij. In werkelijkheid kijk je hier naar The Blue Eye, een wonderlijk fenomeen in de omgeving van Butrint, Albanië. In relatief ondiep (en héél helder) water, zie je ineens duidelijk een soort gat in de bodem. Deze natuurlijk bron gaat volgens de legende meer dan 50 meter de diepte in, dat is bizar! Duikers zijn al tot ongeveer die diepte afgedaald, maar gaven aan nog altijd niet bij het einde te zijn. Vooralsnog is de werkelijke diepte niet bekend, maar mooi om te zien is het sowieso! De foto is gemaakt op een soort balkonnetje vanwaar je van bovenaf op het oog neerkijkt.

'417592' door janine '417592' door janine

AlbaniëButrint

AlbaniëButrint

Meer van Butrint

janine

Het Nationaal park Butrint (Parku Kombëtar i Butrintit) is een nationaal park in het zuiden van Albanië.Kern van het park is de archeologische site Butrint met belangrijke Grieks, Romeinse, Byzantijnse en Venetiaanse overblijfselen, die sinds 1992 op de Werelderfgoedlijst van de Unesco staat. Het park zelf werd in 2000 ingesteld en omvatte aanvankelijk een gebied van 26 km². In 2005 werd het uitgebreid tot de huidige omvang.Het park is sinds 2003 een internationaal Ramsargebied. Het Meer van Butrint (Liqeni i Butrintit) is een belangrijke zoutwaterlagune, die via het Vivarkanaal in verbinding staat met de Straat van Korfoe. Tot de fauna van het gebied behoren de dunbekwulp, de Middellandse Zeeschildpad en de monniksrob.

'425774' door agrotewal '425774' door agrotewal

AlbaniëButrint

AlbaniëButrint

Bijzondere badmuts

agrotewal

Wanneer je kunt zou je eens een kijkje moeten nemen in Albanie. Een mengelmoes van Griekenland en Rusland. De meest aparte dingen heb ik gezien, maar niet altijd vastgelegd. Deze zwemmende man heb ik wel op de foto gezet, omdat hij zo opviel door zijn vreemde badmuts. Of moet ik zeggen bescherming tegen de zon.

Laat kaart zien