image
Vellah

Waarom Thais Phuket perfect is voor een workation

Elke dag weer je laptop openklappen is geen straf als het op een parelwit strand in de schaduw van kokospalmen kan. Tien redenen waarom het eiland Phuket in Thailand de ideale bestemming is voor een workation van één of twee maanden.

1. Elke dag een ander strand

Ontspan op een van de vele stranden, zoals Laem Sing Beach.

Vraag ons niet om een lijstje van mooiste en rustigste stranden: op dit moment zijn álle stranden op Phuket rustig en kun je simpelweg niet verkeerd kiezen. Aan het smaragdgroene water van de Andamanse Zee liggen zoveel parelwitte zandstranden dat je een maand op het eiland kunt verblijven zonder hetzelfde strand twee keer te bezoeken. Zon, lees, zwem of relax in een hangmat in de schaduw van de kokospalmen terwijl je naar het ruisen van de golven luistert.


2. Pauzepret

Even een break nodig? Ga zeekajakken!

Even suppen tijdens je pauze, zwemmen in een lagune of fietsen in de natuur, of actief eropuit aan het einde van je werkdag: op Phuket blijf je fit in een fantastische omgeving. Kajak door mysterieuze mangrovebossen, bedwing de golven bij Kata, Karon en Kamala op je surfboard, zeil langs de stranden van Nai Han en Patong en hike door de tropische jungle naar aap Krating of naar de watervallen van Bang Pae en Tonsai.


3. Ontdek de eilandziel

 Verken de Sino-Portugese gebouwen in de oude binnensteden. 

Phuket is meer dan een strandbestemming. Aan het einde van de zestiende eeuw was het eiland een belangrijke tussenstop voor zeelieden uit Perzië, India, China en Nederland. Die bonte geschiedenis zie je terug in de Sino-Portugese architectuur in de oude binnensteden. Hier, in de vele boeddhistische tempels, de kleurrijke Chinese pagodes en het unieke zeenomadendorp aan de oostkust ontdek je de echte ziel van Phuket.


4. Zet je smaakpapillen aan het werk

 Geniet van gerechten om je vingers bij af te likken. 

De Thaise keuken is een heerlijke mix van verse lokale ingrediënten, specerijen uit het Midden-Oosten, geurende kruiden uit India en Chinese wok- en stoomskills. ‘s Middags ga je vol energie aan het werk na een lunch van street food. Vraag naar chuan chim (roerbakgerechten), roti taew nam (curry met gefrituurd brood) of go la (Hokkien-noedels). Voor het avondeten reserveer je een tafel in het drijvende restaurant Kru Vit Raft en bestel je gele curry met krab en betelpeper of vissoep met palmhart. En voor die ene speciale gelegenheid boek je bij restaurant Pru, waar de Nederlandse sterchef Jimmy Ophorst de allereerste Thaise Michelin Green Star kreeg voor duurzame gastronomie.


5. Koffiebreak & rooftop-rust

 Geniet van heerlijke koffie én een spectaculair uitzicht bij Baba Nest in Sri Panwa. 

Mis je het koffieapparaat op kantoor al? Weinig kans, met zoveel heerlijke coffeeshops in het bruisende Phuket-Stad! Ga naar Three Monkeys voor boszicht of het moderne Feelsion Café. Aanraders buiten de stad zijn Ma Doo Bua met zijn gigantische lotusvijver, Café Phuket Viewpoint aan het strand en River Coffee aan een oerwoudkreekje. Een magische zonsondergang beleef je vanaf de rooftop-bars van Baba Nest, Heaven en 360°.


6. Reis groen

 Help met het uitzetten van jonge zeeschildpadjes. 

Een workation is slow travel in optima forma, maar wie écht groen wil reizen helpt in Baan Pa Klok met het aanplanten van mangrovebossen en zeegras. Ben je meer een dierenvriend? Help dan bij het uitzetten van krabbenlarven en jonge zeeschildpadjes of – als je een ervaren duiker bent – bij het herstel van koraalriffen voor de eilanden He, Racha en Mai Thon. Ook met een bezoek aan het Tai Muang Turtle Sanctuary, het Gibbon Rehabilitation Project en het Phuket Elephant Sanctuary ondersteun je lokale groene projecten.


7. Arbo-verantwoorde pampering

 Steek niet alleen je voeten in zee, maar geniet op het strand ook van een Thaise massage. 

Houd je werkhouding gezond door jezelf te trakteren op een ontspannende spabehandeling. De traditionele Thaise massage staat niet voor niets op de Unesco-lijst van beschermd immaterieel erfgoed! Begin met een bloemenbad of een kruidenstoombad, gevolgd door een bodyscrub met rijstkorrels en zeezout en sluit af met aromatherapiemassage met warme kokosolie, geparfumeerd met jasmijn of ylang-ylang.


8. Unieke slaapplekken

Een slaapplek om nooit meer te vergeten: blijf een nachtje (of twee, of drie, of ...) slapen in het Keemala Resort. 

Kies voor je lange verblijf een slaapplek om nooit te vergeten. Of het nu een kleine bungalow aan een rustig strand, een gezellig appartement in de stad, een villa op een heuveltop of een gedeeld huis met gelijkgestemden is, Phuket biedt een breed scala aan accommodaties met één belangrijke overeenkomst: het internet is overal supersnel. En dat geldt ook voor alle coworking spaces en work-friendly coffeeshops.


9    Eilandhoppen in het weekend

Wijk eens uit naar Ko Hong in Phang Nga Bay. 

Phuket is de perfecte uitvalsbasis om Zuid-Thailand te verkennen. De baai van Phang Nga is betoverend mooi, met zijn indrukwekkende karstbergen en ontelbare rotseilandjes die als grijsgroene confetti over de golven zijn uitgestrooid. Hop in je weekend naar de beroemde Phi Phi eilanden, het idyllische Ko Yao Noi met het grootste rijstveld in de Andamanse Zee, het met bossen bedekte Ko Yao Yai of Racha Yai en Racha Noi, waar tropische vissen door spectaculaire koraalriffen zwemmen.


10    Blijf gerust langer

Kata Beach tijdens de zonsondergang. Zeg nou eerlijk, daar kun je toch geen genoeg van krijgen?

Reis je vanaf juli 2021 naar Phuket, dan hoef je niet in quarantaine wanneer je gevaccineerd bent en een negatieve PCR-test kunt tonen. Na een verblijf van minimaal zeven dagen in Phuket mag je doorreizen naar andere delen van Thailand. Ben je nog niet gevaccineerd, dan breng je eerst zeven dagen in quarantaine door in een resort – en rond je direct de meeste van je taken af. Bij een verblijf van minder dan 45 dagen heb je geen visum nodig. Wil je langer blijven, vraag dan een toeristenvisum aan bij de Thaise ambassade in Den Haag. Daarmee mag je zestig dagen in Thailand blijven. Ter plaatse kun je het visum eenmaal verlengen met nog eens dertig dagen. Met de grenzen pas net weer open heb je de Parel van de Andamanse Zee praktisch voor jezelf!


Nog meer reisinspiratie? Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!