Snel naar de zon! Onze 15 favoriete winter escapes image
Lkoedam

Snel naar de zon! Onze 15 favoriete winter escapes

De kortste dag van de winter is inmiddels achter de rug, maar koud blijft het voorlopig nog wel even. Ontsnap aan de winter met deze 15 bestemmingen, gerangschikt op de gemiddelde temperatuur!

De beste reistijden per land vind je in onze vernieuwde reisplanner! Bestel 'em hier in onze webshop.


De Seychellen zijn een paradijs in de Indische Oceaan  (Foto: Louise ten Have © Columbus Travel)

15. Baja California, Mexico

Het schiereiland Baja California ligt tegen de Amerikaanse grens aan, bij San Diego. In onze winter is de gemiddelde temperatuur daar 21 graden: warm genoeg om te genieten van de stranden, de surfgolven, het prachtige onderwaterleven en de Mexicaanse dorpjes. Klinkt goed, toch?

14. Dubai

De hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten is in opkomst als winterse bestemming. Niet zo gek ook, met de gemiddelde temperatuur van 21 graden en de zon die zich dagelijks ruim acht uur laat zien. In de zomer komt de temperatuur boven de veertig graden, dus de winter is het ideale moment om de luxe stad met torenhoge wolkenkrabbers, enorme winkelcentra en prachtige woestijn te ontdekken.

13. Costa Rica

Costa Rica is de zonnigste bestemming van deze lijst. In dit Midden-Amerikaanse land schijnt de zon namelijk bijna twaalf uur per dag. Dat brengt ook het heerlijke temperatuurtje van 22,5 graden celcius met zich mee. De natuur en tropische regenwouden zijn nét wat mooier met de zonnestralen die door de bomen dringen, zeker als je bedenkt dat in eigen land de vrieskou zich laat voelen.


Costa Rica staat bekend om het rijke ecosysteem (Foto: Sylvia Overkamp © Columbus Travel)

12. Havana, Cuba

De Golf van Mexico, Atlantische Oceaan, Windward Passage, Caribische Zee en de Straat van Yucatán grenzen aan Cuba. In een land dat zo verbonden is het met het water, is een fijn temperatuurtje heel erg welkom. Met gemiddeld 22,5 graden behoort Cuba tot de warmste en lekkerste winterse bestemmingen.

11. Muscat, Oman

Eén van de oudste steden van het Midden-Oosten is het beste in de winter te bezoeken. Dan is het namelijk 'maar' bijna 23 graden gemiddeld en schijnt de zon meer dan tien uur per dag. Waar wij in de winter snakken naar wat warmte en zon, is in Oman de winter juist de tijd om een beetje af te koelen. De kustplaats wordt gekenmerkt door de witte oosterse gebouwen, historische monumenten en de prachtige ligging aan de zee.


Muscat is een van de oudste steden van het Midden-Oosten (Foto: Reisreporter Bowral)

10. Kaapverdië

Voor de westkust van Afrika, op zo'n zes uurtjes vliegen, liggen de zonzekere Kaapverdische eilanden. De gemiddelde temperatuur tikt bijna de 24 graden aan. Ideaal dus als winterse bestemming: niet zo ver, lekker warm en acht zonuren per dag.

9. Maputo, Mozambique

Maputo is een van Afrika's meest aantrekkelijke steden. Lange tijd is Maputo overschaduwd door het kolonialisme en de oorlog, maar nu heeft het zijn eigen bijzondere kenmerken. Het is een drukke stad die veel te bieden heeft qua architectuur, nachtleven, kleurrijke markten en cultuur. En oh ja: het is er in onze winter gemiddeld 25 graden en de zon schijnt acht uur per dag.

8. Rio de Janeiro, Brazilië

Wereldberoemd vanwege het beeld van Christus de Verlosser, de Suikerbroodberg en de stranden van Ipanema en Copacabana, maar ook zeker vanwege het carnaval. Van 2 tot 9 maart 2019 barst het feest weer los en is Rio de Janeiro een mooie bestemming om aan de winter te ontsnappen. Niet voor niets dansen de Brazilianen in schaars geklede outfits: het is er dan namelijk ruim 25 graden.

7. Gambia

De bijnaam die de goedlachse bevolking van Gambia verdiende is ‘The Smiling Coast of Africa’. De ruim 25 graden is een reden om het land te bezoeken, maar vogelliefhebbers kunnen er al helemaal hun hart ophalen. De meest exotische en zeldzame soorten zijn er te vinden, onder meer in het Abuko natuurreservaat. Meer dan 300 soorten vogels zijn er daar te spotten.

6. Barbados

Bounty stranden, dineren op topniveau, snorkelen met schildpadden, celebrity's spotten of genieten van de rust in oude visserplaatsjes... Barbados heeft verdacht veel ingrediënten voor een droomvakantie! Wat het nóg lekkerder maakt: het is er ruim 26 graden, terwijl de Friezen aan het hopen zijn op een Elfstedentocht.

5. Seychellen

Photoshop? Nee, écht niet. De spierwitte zandstranden, het helderblauwe water, de jungle en de gladde rotsformaties maken de Seychellen tot een tropisch paradijs. Het land bestaat uit meer dan 115 eilanden en ligt ten noorden van Madagaskar. Met 27 graden zit je er daar goed en warmpjes bij.


La Dique is een van de mooiste stranden op de Seychellen (Foto: Louise ten Have © Columbus Travel)

4. Saint Lucia

Ontsnappen aan de westerse wereld is hier goed mogelijk: St Lucia is nog lang niet overspoeld door toeristen. Ga avontuurlijk hiken door een nationaal park, dwaal door oude stadjes of swing met de lokale bevolking. En geniet van de zon, want met gemiddeld 27 graden en ruim acht uur zonneschijn per dag is het goed vertoeven.

3. Sri Lanka

Marco Polo beschreef Sri Lanka ooit als het mooiste eiland ter wereld. Geen vreemde gedachte, als je de bergen, stranden, tropische bossen en rijke culturele erfgoed ervaart. Hoewel het hoog in de bergen in de winter licht kan vriezen, is het op lager gelegen delen gemiddeld 27 graden.

2. Phuket, Thailand

De mooiste stranden van Thailand zijn te vinden nabij het eiland Phuket. Niet óp Phuket, want de schoonheid is al ontdekt en de stranden worden overspoeld met hordes toeristen. Op anderhalf uur varen ligt Ko Phi Phi: tropischer kun je het bijna niet krijgen. Met gemiddeld 27 graden en acht uur zonneschijn per dag, geniet je optimaal van de prachtige witte stranden.

1. Langkawi, Maleisië

De warmste en mooiste winterse bestemming is een eiland nabij Maleisië: Langkawi. Met een gemiddelde temperatuur van bijna 28 graden is het heerlijk warm om het beboste en spectaculaire binnenland en de fraaie stranden te ontdekken. Het zeewater direct aan het eiland is niet zo helder als elders in Maleisië, maar bij koraaleilandje Pulau Payar - op 45 minuten varen - wacht er een schitterende onderwaterwereld om ontdekt te worden.


Het binnenland van Langkawi ontdek je met een zonnetje op de rug (Foto: Reisreporter RobHoekstra)