| 9.2 / 10 (112 reviews)

Oman Reisgids

Oman is gelegen in het westen van Azië, in het oosten van het Arabisch Schiereiland. Het land telt meer dan drie miljoen inwoners en de aangrenzende landen zijn Jemen, Saudi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten. Het land kent een woestijnklimaat. In Oman maak je kennis met Arabieren, Bedoeïenen (trekkend volk) en Jebels (bergvolk). Je kunt kiezen uit meer dan zeshonderd kastelen, forten, burchten, verlaten spooksteden en boeiende overblijfselen, meestal geheel zonder hekken en midden in het dagelijks leven.

Muscat is de hoofdstad en wordt ook wel de ‘Witte Stad’ genoemd. Vele witte gebouwen, poorten, doolhofstraatjes en gezellige restaurantjes kenmerken de stad. De Grand Mosque mag je met zijn prachtige gebedshal niet overslaan. Bezoek ook het Al-Alam paleis, omringd door twee forten uit de 16e eeuw.

Op twee uur rijden van Muscat ligt de stad Nizwa, omgeven door een oase van palmen en hoge bergen. Je vindt er het grootste ondergrondse aquaduct, de Falaj Daris, en de Yaruba fort. Vanuit de stad kun je naar de Bahla te gaan, een stad die bekend staat om zijn pottenbakkerij en historische forten. Of naar Jabrin met het imposante Jabrin Castle, een van de best bewaarde bezienswaardigheden. Het Nakhal Fort in Nakhal, op slechts 120 kilometer van de hoofdstad, is na het Nizwa fort en Jabrin Castle wel een van de meest populaire forten om te bezoeken.

In de kleurrijke en subtropische stad Salalah, zul je naast allerlei archeologische vindplaatsen ook schitterende stranden en landschappen tegenkomen. De havenstad Sur is met twee forten, uitstekende stranden en eeuwenoude geschiedenis aan te bevelen voor elke bezoeker. Het is tevens een handig uitgangspunt voor uitstapjes naar Wadi Tiwi, de sinkhole in Bamah en het schildpadreservaat bij Ras al Jinz.

In Oman ligt ook Rub al Khali, de grootste en droogste woestijn van Arabië. Hier reiken de duinen tot wel driehonderd meter hoog. Huur een 4wd voor ongekende off-road ervaringen en gooi je tent achterin om wild te kamperen op de mooiste plekjes, want dit kan (nog) perfect in dit veilige land. Het landschap verandert voor je ogen. Van bergen met grillige pieken naar vruchtbare oases met palmbomen en meertjes. Oranje of zandkleurige duinen en lange zandstranden of intieme baaitjes.

Ontdek de oude geschiedenis en culturele schatten van Oman. Zelfs de grootste cultuurbarbaar zal er van kunnen genieten.


Advertorial
Laat je inspireren door een van onze reisspecialisten

Populaire highlights


Lees deze artikelen over Oman


De beste foto's en tips


Wil jij 1 jaar lang reisinspiratie over de mooiste bestemmingen? Bestel hier 9 nummers Columbus Travel voor € 59 + ontvang een Eastpak-rugzak cadeau (t.w.v. € 60)!
Wil jij 1 jaar lang reisinspiratie over de mooiste bestemmingen? Bestel hier 9 nummers Columbus Travel voor € 59 + ontvang een Eastpak-rugzak cadeau (t.w.v. € 60)!

Praktische informatie


Ook handig om te weten

De hoofdstad van Oman is Muscat.
Aantal inwoners in Oman: 2,6 miljoen.
Oppervlakte van Oman: 5x Nederland.
De reistijd naar Oman is 9:30.
Gesproken Talen in Oman: Arabisch.
Aanvlieghaven(s) van Oman: Muscat (MCT).