Drie redenen om Dezhou in China te bezoeken image
Testvellah

Drie redenen om Dezhou in China te bezoeken

Welkom in Dezhou! Deze zusterstad van Westland in het oosten van China, is voor de gemiddelde westerse reiziger vrij onbekend maar niet voor de Chinezen. De stad is maar liefst 4000 jaar oud en is de broedplaats van tal van legendes. We geven je dre redenen om de stad te bezoeken.

1. Geschiedenis

Dezhou kent een lange, diepgaande geschiedenis die ruim 4000 jaar teruggaat, toen de eerste mensen zich hier begonnen te vestigen. Canal Grande heeft hier een eeuwenoude welvaart gecreëerd. De stad is de bakermat van tal van prachtige legendes en ontroerende verhalen, waaronder Hou Yi die de zonnen schiet, Chang'e die naar de maan vliegt en Da Yu die de overstromingen beheerst. Veel befaamde namen uit het oude China hebben hier hun voetstappen achtergelaten, zoals Dong Zhongshu. voormalige filosoof en schrijver uit de Han-periode (202 v.Chr. - 8 na Christus), Dongfang Shuo, een geleerde van de Han-dynastie, fangshi, auteur en hofnar van keizer Wu en Yan Zhenqing, een vooraanstaande Chinese kalligraaf en een trouwe gouverneur van de Tang-dynastie.


2. Bereikbaarheid

De stad Dezhou neemt een belangrijke plek in in de Chinese infrastructuur. Er wonen 5,61 miljoen mensen en de stad beslaat een oppervlakte van 10.356 vierkante kilometer: dat is maar liefst een kwart van Nederland! Logischerwijs is er dan ook geïnvesteerd in een goede bereikbaarheid. Al duizenden jaren geleden werd het Grand Canal - een belangrijke waterweg die van noord naar zuid loopt en grote rivieren in het oude China met elkaar verbindt - door de stad gelegd. In 1912 kwam daar de Tientsin-Pukow-spoorlijn bij en sinds 2011 doorkruist de hogesnelheidslijn tussen Peking en Shanghai de stad. Daarmee is Dazhou een belangrijk vervoersknooppunt in China geworden. Bijna 300 miljoen mensen reizen tussen Dezhou en andere Chinese steden met behulp van hogesnelheidstreinen en vliegtuigen; de reistijd is minder dan een dag.


3. Attracties 

Dezhou wordt sinds kort ook door reizigers ontdekt als stedentripbestemming. Grote attracties zoals Spring City Ocean Polar World, Hot Spring Holiday Village en Ningjin Debai Acrobatic Cricket Valley trekken elk jaar een groot aantal toeristen aan. Word jij een van hen? 


Je voorpret begint hier:


Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!