Braziliaanse speelsteden WK 2014 in 360 graden video’s image
Jacques plouvier

Braziliaanse speelsteden WK 2014 in 360 graden video’s

Nieuwe technologie zorgt ervoor dat je nu de twaalf Braziliaanse speelsteden van het WK 2014 kan bezoeken, zonder dat je ook maar een stap buiten de deur hoeft te zetten.

Geen tijd, geen zin om lang te vliegen of heb je een andere goede reden dat je niet naar Brazilië gaat tijdens het WK voetbal? Wil je wel de sfeer proeven van de twaalf Braziliaanse speelsteden van de FIFA World Cup 2014? Geen probleem. Met de innovatieve 360-graden video’s maak je met alle twaalf de steden kennis: Rio de Janeiro, Salvador, Manaus, Cuiabá, Curitiba, São Paulo, Belo Horizonte, Porto Alegre, Brasilia, Fortaleza, Natal en Recife.




Met nog minder dan 500 dagen voor de boeg heeft het Nationaal Verkeersbureau van Brazilië, Embratur, de promotietour van de 360-graden video’s ontwikkeld door de belangrijkste toeristische attracties te visualiseren. Flávio Dino, voorzitter van Embratur: ‘Door deze nieuwe technologie kunnen we Brazilië op een andere manier aan de wereld laten zien’.




Filmpje door: http://www.youtube.com/watch?v=hHRl7WoatGE

De steden en de nabije omgeving zijn op de video’s volop in beweging en geven een realistisch beeld van de steden weer. Terwijl je over een stad of bos vliegt kun je de video zelf manipuleren door de instelling van de camera aan te passen. De realiteit wordt nagebootst door verrassende cameraposities: vanaf de boeg van een boot, op duizelingwekkende hoogte vanaf een kabelbaan of vanuit een helikopter. Zo vliegt de camera in Rio de Janeiro met de kabelbaan mee naar het Jezusbeeld dat op een rotspunt boven de Braziliaanse stad uittorent. Door rond te draaien met de muis krijg je ook nog eens volledig uitzicht over de stad, met panorama’s van zonovergoten stranden tot uitgestrekte bossen. Als je in Natal bent, ga je met een buggy op verkenning door het duinlandschap. Maar een virtueel bezoek brengen aan het Inhotim museum in Belo Horizonte, waar de camera een rondvlucht maakt langs alle kunstwerken die in de buitenlucht staan opgesteld, behoort ook tot de vele mogelijkheden van de nieuwe technologie.

Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of schrijf je nu in voor de Columbus nieuwsbrief