Recife

Op honderd kilometer verwijderd van het meest oostelijke punt van het Zuid-Amerikaanse continent ligt de stad Recife. De stad staat ook wel bekend onder de naam 'Venetië van Recife' vanwege de vele bruggen over de rivieren Beberibe en de Capibaribe. Recife is populair vanwege zijn carnaval, de oude gebouwen in Recife Antigo en de vele stranden, waarvan Boa Viagem Beach er een is.

Informatie over Recife

Beste foto's & tips van Recife

'434234' door speedy '434234' door speedy

BraziliëRecife

BraziliëRecife

Recife

speedy

Men zegt ook wel van Recife dat het het Venetië van Brazilië is, vanwege het grote aantal bruggen over de hierboven genoemde rivieren in het centrum van de stad.

'415878' door twalia '415878' door twalia

BraziliëRecife

BraziliëRecife

Favela

twalia

Recife is een grote stad in het noordoosten van Brazilië. Zoals in elke grote stad in Brazilië zijn er ook in deze stad favela's, sloppenwijken, te vinden. Een deel van de favela's is gelegen aan de Rio Capibaribe, een rivier die door de stad heen loopt. De huizen zijn op houten palen of op de rivierbedding gebouwd.

'416420' door twalia '416420' door twalia

BraziliëRecife

BraziliëRecife

Favela (2)

twalia

Favela's zijn de sloppenwijken van Brazilië. Hier in Recife zagen we eenvoudige veelal houten huizen gelegen aan de rivier. Hoewel de mensen het hier niet makkelijk hebben, zijn de meesten wel trots...en vrolijk. De kinderen die aan het spelen zijn, zwaaien enthousiast naar ons.

Laat kaart zien