Fortaleza

In het noordoosten van het land aan de Atlantische Oceaan ligt de stad Fortaleza. Het is een belangrijke toeristenbestemming. Onder meer het historische centrum met zijn felgekleurde huizen, de mooie stranden (zoals Iracema) en de groene stadsparken (waaronder Cocó Park) zijn een bezoek meer dan waard. In 1649 werd het huidige Fortaleza gesticht door de Nederlandse WIC, toen onder de naam Fort Schoonenborch.

Informatie over Fortaleza

Beste foto's & tips van Fortaleza

'360918' door Marjan '360918' door Marjan

BraziliëFortaleza

BraziliëFortaleza

Nieuwsgierig

Marjan

In april heb ik (Marjan) een reis gemaakt naar Brazilië om mijn sponsorkind te ontmoeten. Ook heb ik daar een aantal projecten van Compassion bezocht. Op één daarvan gluurde deze jongen nieuwsgierig tussen de boomtakken door.

'390500' door ambuman '390500' door ambuman

BraziliëFortaleza

BraziliëFortaleza

Gordeldier

ambuman

Gordeldieren (Dasypodidae) of armadillen zijn de enige overlevende familie uit de gordeldierachtigen (Cingulata). De familie komt voor in Midden- en Zuid-Amerika.Alle soorten bezitten een pantser, bestaande uit verbeende huidschilden. Het zijn allen insectivoren. De meeste soorten eten ook ander voedsel, als kleine gewervelden, eieren, paddenstoelen en vruchten.

'437630' door Frido '437630' door Frido

BraziliëFortaleza

BraziliëFortaleza

Kiten in Laguna Cauip

Frido

Kiten in Laguna Cauipe nabij Cumbuco. Te beriken met een downwinder vanuit cumbuco of met de bugy over het strand. Cumbuco is een klein vissersdorp in het noordoosten van Brazilië in de staat Céara. Op 35 minuten rijden van het internationale vliegveld van Fortaleza, een stad met 2,5 miljoen inwoners. Het dorp heeft nog een authentiek karakter, zonder hoogbouw. En behoort tot één van de meest geliefde kite-surf locaties ter wereld.

Laat kaart zien