Belo Horizonte

Naast de mooie omgeving van de regio Minas Gerais heeft ook de stad Belo Horizonte veel te bieden. Brede straten en lanen komen samen in een bruisend centrum. Belo Horizonte staat bekend als 'cafe-hoofdstad', vergeleken met de rest van Belo Horizonte staan er de meeste cafe's per inwoner. Belo Horizonte staat ook bekend om zijn creatieve inwoners, dit uit zich in onder andere het Short Film Festival in juli en het theaterfestival FIT-BH in juli en augustus, waarbij overal in theaters en op straat wordt opgetreden of workshops worden gegeven.

Informatie over Belo Horizonte

Beste foto's & tips van Belo Horizonte

'494833' door MargarethaEmma '494833' door MargarethaEmma

BraziliëBelo Horizonte

BraziliëBelo Horizonte

Hoe overleef je Belo.

MargarethaEmma

Belo Horizonte is het zeker waard om een bezoekje te brengen. Deze stad vol kleur, leven en energie is met zijn 2,5 miljoen inwoners de op drie na grootste stad van Brazilië. De mensen zijn er vriendelijk en erg behulpzaam. De gemiddelde Braziliaan spreekt geen Engels, maar met wat handen en voeten kom je al heel ver. De bewoners waarderen het enorm als je een paar woorden Portugees spreekt en dit is dus zeker een aanrader. Leer gewoon basis woorden zodat je tenminste kunt aangeven dat je de wc zoekt. Je kunt enorm veel doen in deze grote stad. Zo kun je het voetbal stadium bezoeken waar in 2014 wedstrijden zijn gespeeld van het WK voetbal. Ook kun je zwarte markten in Brazilië bezoeken wat ik zeker aanraad. Je kunt hier bijna alles wel kopen van kleding tot beschermhoezen voor je telefoon en alles natuurlijk voor een kleine prijs. Mocht je overwegen om naar zo'n zwarte markt te gaan, wees wel bedacht dat hier ook veel criminelen zijn dus let goed op je waardevolle bezittingen en doe geen sieraden om. Kijk niet raar op als verkopers je plotseling bij de hand pakken en je mee willen nemen, (dit overkwam mij) blijf altijd kalm en maak duidelijk dat ze moeten stoppen, want dan laten ze je gewoon weer gaan. Wat super leuk is aan deze markten is de sfeer en je kunt gerust afdingen. Natuurlijk heb je ook moderne winkelcentrums met duurdere merken. Ook al ben je niet van plan iets te kopen aangezien de prijzen hier een stuk hoger liggen, het is altijd een bezoekje waard. Mocht je even genoeg hebben van het drukke stadsleven, dan kun je altijd de rust opzoeken in de nabij gelegen bossen of natuurparken. Ik adviseer, ga nooit alleen de bossen of natuurparken in omdat je rovers tegen kunt komen. Ga dus altijd met meerdere personen zodat je minder kwetsbaar bent. Mocht je het aandurven, kun je de favela's ook bezoeken. Deze "sloppenwijken" zijn natuurlijk niet zonder gevaar er zijn namelijk regelmatig schietpartijen. Zoek van te voren op waar je veilig heen kunt gaan en welke buurten je beter kunt vermijden. De prijzen in Belo Horizonte zijn nogal verschillend. Wil je goedkoop, dan raad ik aan zoek de kleine winkels langs de winkelstraten op. Je hebt enorm veel keuze als het gaat om eten. De welvarende Braziliaan eet gemiddeld 95 kilo rundvlees per jaar en in Belo Horizonte heb je een aantal typische barbecue restaurants. Ik ben zelf naar Baby Beef geweest en ik kan het zeker aanraden. Het is een bijzondere manier van bedienen want de koks komen met hun vlees op een spies bij jou langs en als je er een stukje van wilt hebben snijden ze er een stukje af. Je betaalt van te voren een vast bedrag en kan dus zo veel eten als je wilt. Mijn laatste tip, probeer de typisch Braziliaanse guarana frisdrank. Want hoe de Amerikanen cola drinken, drinken de Brazilianen guarana.

'494837' door MargarethaEmma '494837' door MargarethaEmma

BraziliëBelo Horizonte

BraziliëBelo Horizonte

Belo Horizonte at...n

MargarethaEmma

Bij aankomst in de favela's een geweldig uitzicht over de stad Belo Horizonte. Het was nacht dus zag je de miljoenen lichtjes van de huizen en straten zo ver je maar kon zien.

'869930' door geo '869930' door geo

BraziliëBelo Horizonte

BraziliëBelo Horizonte

Sunset by Upper Xingu

geo

Toen de god Mavutsinim de wereld schiep was hij alleen. Op een dag toen hij langs de oevers van de Xingu River liep, vond hij een schelp met daarin een vrouw. Zij werd zijn vrouw en baarde vele kinderen. Thus was born of the kalapalo people. Een kleine groep mensen, een van de 13 ethnic groups die leven langs de oevers van de upper Xingu river. Al snel kwam de dood voor Mavutsinim, maar hij creërde een ritueel, genoemd Kuarup. Hiermee roept men de geesten op van de doden. Elk jaar tijdens het droge seizoen, the Kalapalo people brengen hun doden terug tot leven er is echter een condition, Niemand mag seks hebben tijdens de dagen van de rituelen. Het is een zeer bijzondere beleving, een spirituele ervaring die een diepe indruk achterlaat.

Laat kaart zien