Zuid-Afrika image
Zuid-Afrika image Zuid-Afrika image

Zuid-Afrika

Reviews

Zuid-Afrika
Afrika
REDACTIE

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

* Welk cijfer geef je deze bestemming?
* Welke Columbus Factor geef je deze bestemming?
hoe bijzonder is deze plek en hoe ver ga je buiten de gebaande paden?
1. Platgelopen door massa's toeristen
2. Veel toeristen, maar nog te doen
3. Gebaand pad, maar toch rustig
4. Bestemming buiten de gebaande paden
5. Wauw, hier voel je je nog een echte ontdekkingsreiziger
Wanneer was je hier?
Je review moet minstens 150 en mag maximaal 1500 karakters bevatten. Momenteel zijn het 0 karakters.
Nog een pluspunt
Nog een minpunt
8
Zuid-Afrika Milnerton-flea-market
Op zaterdag (08.00 t0t 14.00) en zondag (8.00 - 15.00) kun je naar een enorme vlooienmarkt. De Milnerton Flea Martket. Een paar jaar terug nog vooral kofferbakverkoop, maar nu toch ook met allemaal kramen. Het is een lokaal gebeuren dus je ziet een enormiteit aan diverse mensen. Ligt buiten de stad, maar als je geen eigen vervoer hebt kun je gebruik maken van de MyCity bus. Enorme afwisseling in voorwerpen. Het meeste oud en gebruikt. Maar er zitten daar toch wel heel leuke zaken tussen. Zeker niet de gebruikelijke toeristische items. Huishoudelijk, gereedschap, meubilair, leren tassen, sieraden, schilderijen, munten... om maar iets te noemen. Gewoon er lekker overheen struinen met de Tafelberg op de achtergrond. Er zijn ook wat foodstalletjes, toiletvoorzieningen en bankjes om even te rusten. Ons bezoek duurde zo'n 1,5 uur. Daarna ga je bv. naar het strand in Lagoon beach dat er vlakbij ligt of rij door naar Blaubergstrand dat ik persoonlijk wel leuker vind en paar goede eettentjes heeft zoals bv. Ons Huisie.
Markt Highlight
  • Parkeren en entree is gratis
  • lokale klandizie
  • zeer gevarieerd aanbod
  • heel veel parkeerplaats
  • Te bereiken met openbaar vervoer
  • Op hete zonnige dagen vrijwel geen beschutting
  • Als je iets groots koopt... hoe het dan naar NL te krijgen...
Review geplaatst op 2019-03-10
9
Zuid-Afrika Norval-art-museum-capetown
Nieuw Een culturele aanvulling voor als je toch met de Constantia Wine route bezig bent of als geheel los bezoek in te plannen: Het gloednieuwe artcentre van de Norval Foundation. Het moderne gebouw ligt bij het begin van de Ou Kaapse weg. Op dit moment zijn er 4 verschillende exposities van diverse kunstenaars. Het ene spreekt meer aan dan het andere. Smaken verschillen. Maar alleen al het gebouw en de beeldentuin zijn de omweg waard. (en anders ook bij Steenberg Winery om de hoek aanwaaien). Er worden allerlei activiteiten georganiseerd. Zoals bv. een repetitie van het Capetown Ballet. Openingstijden van 10.00 - 18.00 uur. Rondleidingen beginnen om 14.oo uur. Entree is 140 Rand. Tot 18 jaar gratis. Op maandag voor iedereen gratis. Qua horeca is het hier ook goed toeven: Er is ook een restaurant 'the Skotnes' en bar. Het terras heeft prachtig zicht op de tuinen en de wijnranken in de verte. Ook kun je een picknick basket bestellen en deze in de beeldentuin nuttigen. De shop heeft exclusieve items die de toeristische souvenirs ver overstijgen. https://www.norvalfoundation.org/
Meer Cultuur Horeca Highlight
  • prachtige omgeving
  • Nog niet druk
Review geplaatst op 2019-02-28
9
Zuid-Afrika Paternoster
Paternoster is een echt vakantieplaatsje. Het heeft mooie stranden, ontelbare accommodatie om uit te kiezen en diverse restaurants. Waaronder het beste restaurant van de wereld: Wolfgat. (maar daar gaat deze review niet over) Wat ik ontdekt heb tijdens mijn verblijf in Paternoster is de Crayfish Wharf. Hier was vroeger de kreeftenverwerkingsfabriek en niet toegankelijk voor publiek. Het is nu een leuke plek met historische waarde. De geschiedenis van de visserij in Paternoster. Er zijn twee restaurants gevestigd. Hartje zomer zul je hier ook zeker moeten reserveren. Tot mijn verbazing stond de Crayfish Wharf nog niet op de kaart en informatie die ik had ontvangen. Het ligt tussen de twee stranden van Paternoster. Dit was mijn 3e keer in Paternoster. Gekozen voor 2 nachten. En nu heerlijk tijd gehad voor strandwandelingen. Toen ik hier 11 jaar geleden voor het eerst was lagen er nog veel bootjes op het strand. Nu rijden er 4x4 auto's het strand op om de boten bij de huizen te kunnen stallen. En behalve dat er nog wat meer huizen zijn bijgekomen vond ik het er verder niet verandert. Een aantrekkelijk vakantieplaatsje.
Stad
  • toeristische attracties in regio
  • Goede horeca
  • Lange en brede zandstranden
  • in seizoen wellicht aan drukke kant
Review geplaatst op 2019-03-11
9
Zuid-Afrika Tulbagh
Op zoek naar 'n verblijf in wijngebied met bergen. Na te hebben gezocht in Stellenbosch en Franschhoek koos ik voor Tulbagh. Daar vond ik erg leuke (zeer betaalbare) accommodatie (Tulbagh Mountain Manor). Prachtplek met mooi uitzicht over de vallei, incl. ontbijt en een lekker zwembad. Net aankomend vanuit NL was het ook niet al te ver rijden van Capetown Airport. (1,5 uur als je geen koffie drinkt of fotostops maakt in de bochtige Bainskloofpas). Tulbagh had ik wel eens eerder globaal gekeken maar verder dan de Kerkstr. en de Van der Stelstr. was ik toen niet gekomen. En Drostdy natuurlijk. Omdat we er al tegen lunchtijd aankwamen hadden we nu 1,5 dag om de omgeving te verkennen. Lokale musea, de kerk, de witte gekalkte huizen, diverse galeries. Er zijn wandelmogelijkheden en wie weet kom je dan ook wel de geitenkudde tegen. We hebben een paar wijnhuizen aangedaan. Niet om te proeven deze keer, maar om van de omgeving te genieten. Montpellier (kerkje tussen de wijnranken) Saronsberg (beelden en kunst), Twee jonge gezellen en ook Rijks Country House is mooi om even rond te kijken. Een lokale traditie om geitekop te eten in het Olive terrace Bistro die hebben we maar overgeslagen. Om eens heen deden de lokale stoere heren zich tegoed aan dit gerecht, terwijl hun dames toch ook maar wat anders hadden besteld. Net als wij. Een sfeervol restaurant met Zuid Afrikaanse gerechten als Boboti vind je in Paddagang eethuis. Een prettig sfeertje daar. Tulbagh: Klein maar fijn.
Stad
  • lekker relaxed beginnen na de vlucht
  • toch maar 1,5 uur rijden van Kaapstad Airport
Review geplaatst op 2019-02-24
10
Zuid-Afrika Bushriver-lodge-near-hoedspruit
Op onze reis door Zuid-Afrika hebben we een dag uitgetrokken voor het rijden van de Panorama-route, met haar vele bezienswaardigheden (Bourke's Luck potholes, God's window, de Three Rondavels, vele watervallen). We verbleven hiervoor aan de noordkant van de Panorama route, om zo deze route van noord naar zuid te kunnen afleggen. Onze lodge, de Bushriver lodge, was een geweldige plek! Ongeveer 20km ten noorden van Hoedspruit sla je af, de wildernis in. Je rijdt over een gravelweg naar de Olifantsrivier, en daar ontvouwt zich een magnifieke plek. Er zijn kamers en huisjes waar je kunt verblijven, iedere plek heeft een eigen terras, uitkijkend over de rivier. De lodge heeft een enorm houten terras boven de rivier, waar je heerlijk kunt zitten, genietend van de vele vogels, en de hippo's en krokodillen in de rivier. Er is een professionele keuken die je mag gebruiken om zelf te koken, je kunt er ook voor kiezen (na dit vooraf afgesproken te hebben) om ontbijt en diner te laten klaarmaken door de lodge. Wij hebben dit niet gedaan, maar hoorden van medegasten dat dit ook geweldig verzorgd was. Kruger park, de Panorama route, en diverse private game reserves zijn in de buurt. De eigenaar Wessel doet er samen met zijn team alles aan om het je naar de zin te maken. Wij vonden het een pareltje buiten het gebaande pad! Tip: boek zeker 2 nachten of meer om te genieten van deze oase van rust!
Highlight
  • self-catering met de mogelijkheid van verzorging v ontbijt/diner
  • schone, ruime kamers en huisjes
  • heel rustig gelegen
  • onvermoeibare staff
  • uitbundig vogelleven
  • ligging aan de Olifantsrivier
  • geen!
Review geplaatst op 2018-09-10
10
Zuid-Afrika Lions-head
De Tafelberg is hét icoon van Zuid-Afrika, en velen willen het uitzicht over Kaapstad beleven vanaf deze puist. Hiervoor kun je de kabelbaan nemen, de berg te voet op, of een combinatie van beide. Minder bekend, maar minstens zo mooi is de beklimming van Lions Head. Deze rots met een kenmerkende vorm (vooral vanaf de zeekant lijkt het op een liggende leeuw) ligt naast de Tafelberg. De route naar de top is spectaculair! Het eerste stuk is goed begaanbaar, maar hoe hoger je komt, hoe meer het klauteren wordt. Er zijn op sommige plekken ook kettingen en laddertjes aangebracht die je daarbij helpen. Voor echt jonge kinderen niet aan te raden, maar schuw je een beetje avontuur niet, dan zou ik deze wandeling verkiezen boven die naar de top van de Tafelberg. Het duurt ongeveer 1,5 uur voor je op de top bent, mocht je het laatste stuk klauteren niet zien zitten, dan is er een vrij groot plateau net onder de top waar je ook heel ver kunt kijken. Gedurende de wandeling heb je uitzicht naar beide kanten van de baai; je kunt zowel Clifton en Camps Bay zien liggen in de diepte én je hebt een prachtig overzicht over Kaapstad en de Tafelberg! Het begin van de route ligt aan de Signal Hill Road, aan de voet van de Base of Forestry Road. Kom je vanuit het centrum, rij dan richting Camps Bay via Kloof Road. Het begin van de wandeling wordt duidelijk aangegeven. Taxi- en Uberchauffeurs weten dit ook prima te vinden.
Highlight
  • minder druk dan de Tafelberg
  • spectaculaire wandeling
  • spectaculair uitzicht
  • uitzicht over Kaapstad én de Tafelberg
  • minder geschikt voor kleine kinderen en ouderen
Review geplaatst op 2018-09-19
6
Zuid-Afrika Krugerpark
Dit is een test. Dit is een test. Dit is een test. Dit is een test. Dit is een test. Dit is een test. Dit is een test. Dit is een test. Dit is een test. Dit is een test.
Highlight
  • Dit is een test.
  • Dit is een test.
Review geplaatst op 2020-02-27
10
Zuid-Afrika
Dianne was hier 15 Mar 2018
Schitterend land voor een gevarieerde vakantie. Lekker eten, aardige behulpzame mensen, mooie imposante en afwisselende natuur, volop dieren te spotten, leuke dorpen en steden, cultuur. Van alles wat dus.
Land
  • Dieren spotten
  • Prachtige natuur
  • Lekker eten
  • Veel dingen te doen
  • Het kost maanden om alles te zien
Review geplaatst op 2018-03-15
9
Zuid-Afrika
Marlieke was hier 15 Mar 2018
Januari 2016 was het zover drie weken rondtrekken door Zuid-Afrika met als hoogte punt het spotten van de Big Five. We hadden ons van te voren goed ingelezen en keken ontzettend uit naar ons bezoek aan het National Kruger Park. Daar aangekomen keken we onze ogen uit. Bij binnenkomst spotten we een luipaard en vervolgens reden we langs een kudde olifanten, stonden er buffels en zebra's aan een poel met daarin een groot nijlpaard. En zoals iedereen van te voren ons al vertelde, inderdaad dat gevoel wat je krijgt is niet te omschrijven. Je mag op dat moment een klein beetje proeven van de wereld van deze prachtige dieren, je bent één met de natuur. De dagen die volgde genoten we met volle teugen, de prettige verblijven in de rest camps droegen daar zonder meer aan bij. Na vier mooie dagen ging de trip verder niet ver buiten het Kruger National Park. In het Timbavati Private Nature Reserve wat deel uit maakt van het Greater Kruger National Park. We verbleven in Shindzela Tented Safari Lodge. Hier beleefde we het echte out of Africa gevoel. De dieren bewegen vrij rond ook in en rondom de lodge. Dat houdt in dat je 's avonds niet zelf naar je tent kunt wandelen. De gidsen verkopen hun ziel en zaligheid voor de dieren. Wat we daar hebben gezien en geleerd nemen ze ons niet meer af. Een ochtend safari waarbij we op afstand een groep leeuwen hebben gevolgd die een kill planden. Nog steeds bizar dat we er deel uit van maakten. Absolute aanrader mocht je echt op avontuur willen!
Land
  • Wildlife
  • Avontuur
  • Rustig
  • Bijzonder
  • de plek weer moeten verlaten
Review geplaatst op 2018-03-15
10
Zuid-Afrika
Trudy was hier 15 Mar 2018
Kruger Park is echt een fantastische bestemming voor een do it yourself safari. Het wildpark is zo groot als half Nederland en heel gevarieerd en flora en fauna. Je ziet beslist de big five! De meeste bezoekers zijn Zuid-Afrikaners en iedereen komt met zijn eigen auto. De infrastructuur in het park is heel goed. De hoofdwegen zijn geasfalteerd en daarnaast zijn er nog heel veel onverharde, maar goed berijdbare wegen, af te rijden. In het park zijn kampen waar je met je tent of in een huisje kunt overnachten. Om de kampen staat een hek en de kampen worden ook bewaakt, zodat je niet bang hoeft te zijn in je tent door een leeuw te worden overvallen. Met een vliegticket naar Johannesburg (mogelijk voor 500 Euro vanaf Amsterdam) en het huren van een auto heb je een hele mooie reis, voor nog niet de helft van de prijs van een safari elders in Afrika.
Land
  • Heel mooi wildpark, een echte safari-ervaring
  • Voor een safari heel voordelig.
  • Fijn in eigen tempo en op eigen gelegenheid
  • Geen
Review geplaatst op 2018-03-15
10
Zuid-Afrika
Michal was hier 15 Mar 2018
Zuid-Afrika is een prachtige bestemming om meerdere malen te bezoeken. Elk deel is weer totaal anders en niet voor niets zegt men over Zuid-Afrika dat het ‘de wereld in één land is’. Dit keer reisde ik naar de Transkei, een uniek gebied, omdat het nog niet erg toeristisch is. Daar en tegen zijn er tal van leuke accommodaties aan de kust te vinden en kan je er ook activiteiten ondernemen. Mijn reis begon in Durban. Als je een stad leuk vindt, met een echte Afrikaanse sfeer, dan is Durban misschien wel een bezoek waard voor jou! Er is de laatste jaren hard gewerkt om deze stad interessant te maken voor toeristen. De Wildcoast staat bekend om zijn schitterende verlaten stranden. Ik sliep in de Mbotyi River Lodge. Deze schitterende lodge ligt direct aan de Indische Oceaan en biedt ondernemende activiteiten aan zoals: wandelingen door de kleine dorpen, paardrijden over het strand of een kanotocht door de lagune. Surfliefhebbers weten Zuid-Afrika te vinden. Een leuke plaats om te surfen is Coffee Bay. Een gehucht met een relaxte sfeer direct aan de oceaan. Ik verbleef in Ocean View. Ik was onder de indruk van het uitzicht. Tijdens het ontbijt zag ik dolfijnen springen in de oceaan! Wie wil dat nu niet? Het is zeker een mooie vakantieherinnering!
Land
  • Puur
  • schitterende kust
  • cultuur
  • surf bestemming
  • de rijafstanden zijn langer
  • de wegen zijn niet overal even goed
Review geplaatst op 2018-03-15
8
Zuid-Afrika
Marjan was hier 15 Mar 2018
Met een huurauto gingen we het Addo NP in. Het was wat regenachtig. Wij hadden gehoord dat de roofdieren dan juist gaan jagen. Zuidelijk kwamen we binnen rijden, in eerste instantie dachten we " er zijn niet veel dieren", het is een dicht begroeid park, maar die gedachte werd direct teniet gedaan, heel veel olifanten stonden wat te lounchen met elkaar en liepen vlak voor onze auto de weg op, groten en een kleine, het leek een familiegroep. Verderop was een vlak grasachtig gebied en daar stopten we bij twee cheeta's die precies net een red bushbuck te grazen hadden genomen. Het was luguber en ook zo fascinerend, uiteindelijk hebben we er ruim twee uur staan kijken hoe zij te werk gingen. Wat prachtig om te zien hoe ook andere dieren zich in zo'n situatie zich gedragen, zoals zebra's , 'n grote groep red bushbucks, olifanten, en wat dichterbij, de jakhalsen, zij moesten op afstand een positie in nemen. Het Addo park had ons het mooiste snelste dier op aarde laten zien en dan ook nog op nog geen 10 meter afstand, wij waren met z'n drieen en zeer onder de indruk. Een waar cadeau op onze vakantie trip door Zuid Afrika. ( p.s. Zou een mooie scherpe foto kunnen toevoegen!)
Land
  • Slecht te bereiken
  • Geschikt voor kinderen
Review geplaatst op 2018-03-15
10
Zuid-Afrika
Ronald was hier 15 Mar 2018
Awesome holiday! Try taking an organized tour. You'll see plenty of animals. We were able to see the Lion, leopard, Elephant, Buffalo and Rhino. If you take an organized night ride through the park you'll see a lot of different animals you don't see during the day.
Land
  • Relaxing
  • Inspiring
  • The big 5 is great
Review geplaatst op 2018-03-15
9
Zuid-Afrika
Web was hier 18 Dec 2017
aapstad een magische plek die ons gegrepen heeft en niet meer los laat. Elke keer als we naar Afrika gaan komt deze stad terug in de route. Er is hier zoveel te doen dat het bijna een vakantie op zichzelf waard is. Wij zijn nu 3 keer in deze stad geweest maar nog nooit bezochten we dezelfde dingen. Het beste kan je een auto huren want binnen een uur rijden heb je echt een enorm scala aan prachtige bezienswaardigheden. De tafelberg, kaap de goede hoop, robben eiland, boulders bech pinguins, wijn proeven in stellenbosch of franschoek, kisrtenbosch botanische tuinen etc. etc. Of je nou van
Land
  • natuur prachtig
  • goed
  • weinig wildlife
  • slecht
Review geplaatst op 2017-12-19
5
Zuid-Afrika
het was een geweldige reis, veel wild gezien een droom die uitkwam! het was een geweldige reis, veel wild gezien een droom die uitkwam!het was een geweldige reis, veel wild gezien een droom die uitkwam!het was een geweldige reis, veel wild gezien een droom die uitkwam!het was een geweldige reis, veel wild gezien een droom die uitkwam!het was een geweldige reis, veel wild gezien een droom die uitkwam!het was een geweldige reis, veel wild gezien een droom die uitkwam!het was een geweldige reis, veel wild gezien een droom die uitkwam!
Land
Review geplaatst op 2017-12-19