Zuid-Afrika image

Zuid-Afrika


Beste reistijd

Zuid-Afrika
Afrika
Getty Images

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Wanneer kan ik het beste reizen naar Zuid-Afrika

Het weer in Zuid-Afrika

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Zuid-Afrika te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Zuid-Afrika? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 

 

Beste reistijd voor Zuid-Afrika

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Zuid-Afrika Noordoost:De gemiddelde temperatuur en neerslag in Zuid-Afrika Zuidwest:Een nare, vochtige deken valt in de Zuid-Afrikaanse zomer, van november tot februari, over het noordoosten. En hoewel een verfrissende duik in de Indische Oceaan natuurlijk veel goedmaakt, kun je een reis het beste plannen in de overgangsmaanden september-oktober en maart-april. Binnenlandse vakanties zorgen in april, juli en september voor volle stranden, dikke prijzen en meer mensen dan wild in de parken.

 

50 onvergetelijke roadtrips buiten de gebaande paden

Van Andalusië tot Zuid-Afrika

50 onvergetelijke roadtrips buiten de gebaande paden

€ 18.95

De ultieme roadtrip heeft het in zich om alles even te laten voor wat het is – je rijdt weg met grote nieuwsgierigheid en openheid voor het onbekende. Ter inspiratie voor jouw volgende autovakantie hebben we onze 50 favoriete roadtrips samengebundeld in een full-colour fotoboek. Ga je mee op safari in Zambia, trek je met ons mee door Sardinië en ontdek je met ons de Australische Outback? Uiteraard weg van de massa, zoals je van Columbus gewend bent.

Bestel