Karoo NP

Het Karoo National Park is midden in een steppegebied gelegen en is vooral bijzonder vanwege de verschillende landschappen. Overdag zie je kuddes antilopen en in de avond op een heldere nacht kun je genieten van de mooiste sterrenhemel. De Karoo ligt in de provincie West-Kaap in het zuidwesten van Karoo NP. Door de jaren heen zijn hier veel belangrijke fossiele opgravingen gedaan. Veel daarvan zijn te bewonderen in onder andere het paleo-oppervlak van Fraserburg en het museum van Graaff-Reinet.

Informatie over Karoo NP

Beste foto's & tips van Karoo NP

'517770' door carla '517770' door carla

Zuid-AfrikaKaroo NP

Zuid-AfrikaKaroo NP

Great Karoo

carla

Het Karoo National Park ligt in de Great Karoo --> een enorm uitgestrekt, ruig landschap met kale vlaktes. Karoo is afgeleid van de naam die de Khoi bevolking gaf nl. "Karusa" wat "droog, onbegroeid, dorstig land" betekent. Het gebied is semi-woestijn waardoor het lijkt alsof het Karoo park niet veel te bieden heeft maar het tegendeel is waar. Hier vindt je het grootste ecosysteem van Zuid-Afrika. Er is een unieke vegetatie en wat hier leeft heeft zich aangepast aan de zeer moeilijke leefomstandigheden of deze overleefd. Er zijn veel fossiele overblijfselen gevonden waarvan sommige op miljoenen jaar oud geschat worden. De meeste vondsten komen echter uit de middeleeuwen toen de Karoo nog bedekt was door een enorm groot meer, die zeer grote hoeveelheden zand en modder achterliet. Nadat het meer was uitgedroogd, waren er veel krachtige vulkanische activiteiten. Na miljoenen jaren was het zachte zandsteen afgesleten en bleef alleen nog het harde vulkanische steen over. Dit zijn de kegel- en tafelvormige bergen die je in het park ziet.

'493051' door viclo '493051' door viclo

Zuid-AfrikaKaroo NP

Zuid-AfrikaKaroo NP

Bergzebra's bij...mor

viclo

Als je op safari gaat moet je altijd wat geluk hebben, niet enkel met het spotten van dieren maar ook om een mooie foto te nemen. De dieren staan waar ze staan en zelf ben je ook beperkt in het kiezen van je positie,maar deze bergzebra's konden echt geen betere plek kiezen.

'515001' door carla '515001' door carla

Zuid-AfrikaKaroo NP

Zuid-AfrikaKaroo NP

Valley of Desolation

carla

De Valley of Desolation is een vallei met rotskolommen die tot meer dan 120 meter uit het dal oprijzen. De rotskolommen zijn het resultaat van een combinatie van vulkaanactiviteit, versteende magma en erosie van zo'n 160 miljoen jaar.

Laat kaart zien

Laatste Karoo NP artikelen

De cheeta's zijn terug in Zuid-Afrika

Er breken betere tijden aan voor de bedreigde cheeta en ander wild in Zuid-Afrika. Steeds meer mensen kopen slecht renderende boerenbedrijven op en bouwen ze om tot wildparken, die jij kunt bezoeken om oog in oog te komen met je favoriete dier.

Er breken betere tijden aan voor de bedreigde cheeta en ander wild in Zuid-Afrika. Steeds meer mensen kopen slecht renderende boerenbedrijven op en bo...