Hermanus

De kustplaats Hermanus staat bekend om zijn walvisroute. Langs de kustlijn van twaalf kilometer kan je deze grote reuzen spotten en ze tot op een afstand van slechts enkele meter benaderen. Hier bevindt zich het paringsgebied van de zuidkaper, een grote walvissoort. Het hoogseizoen om ze te spotten loopt van augustus tot oktober. Hermanus ligt aan de toeristische Tuinroute en telt ruim 10.000 inwoners.

Informatie over Hermanus

Beste foto's & tips van Hermanus

'511386' door agrotewal '511386' door agrotewal

Zuid-AfrikaHermanus

Zuid-AfrikaHermanus

Cliff path Hermanus

agrotewal

Deze foto heb ik 's morgens vroeg genomen vanaf het wandelpad bij Hermanus. Een goed idee wanneer je met kinderen naar Zuid Afrika gaat is een bezoek brengen aan Hermanus. Van juni tot december zijn daar walvissen te vinden, die er paren en de jongen klaar stomen voor de reis naar Antarctica. Er is een heel mooi wandelpad wat 10 km dicht langs de kust loopt waar het op verschillende plekken heel goed mogelijk is om van dichtbij walvissen te zien. Het wandelpad slingert zich een weg door de duinen, langs het strand en over kleine bruggetjes. Heel aantrekkelijk voor kinderen, het landschap is prachtig, met de oceaan aan de ene kant en de bergen aan de andere kant. Ik heb niet alleen walvissen en dolfijnen gezien, maar ook klipdassies, mangoesten, heel veel vogels en een paar muizen. Verder heeft Hermanus een museum over walvissen, is het mogelijk om de tonen die de walvissen maken te horen via een onderwatermicrofoon. En heel grappig om te zien een omroeper die waarschuwt wanneer de walvissen dichterbij de kust komen door op een hoorn te blazen. Je kunt met een boot de zee op gaan om de walvissen in hun natuurlijke omgeving te spotten, als je boft zie je dan ook pinguïns, zeerobben en dolfijnen.

'515680' door agrotewal '515680' door agrotewal

Zuid-AfrikaHermanus

Zuid-AfrikaHermanus

Oeps net te laat

agrotewal

Vanuit Hermanus toch maar met een boot mee geweest om te kijken of ik de walvissen nog mooier kon zien dan vanaf de kant. Dat is zeker het geval, maar oei wat is het lastig als je geen zeebenen hebt. De boot vaart tot ongeveer 100 meter van een walvis verder is niet toegestaan en niet goed omdat de walvissen dan in de stress kunnen raken. Vervolgens is het afwachten of er een walvis nieuwsgierig genoeg is om dichterbij te komen. Maar er waren golven van 7 meter hoogte en op de boot was ik zeker niet alleen. En niemand weet waar de walvis opduikt. Vandaar dat de foto net niet is wat ik graag had gewild. Maar het was bijzonder indrukwekkend om zo dichtbij een walvis te zijn en zeker de moeite waard.

Laat kaart zien