Cederberg

Cederberg is veelbelovend landschap voor sterrenkijkers, hikers, bergbeklimmers of simpelweg voor mensen die op zoek zijn naar stille zomernachten ver weg van alle drukte; Kaapstad ligt op een afstand van 250 kilometer. De landschappen zijn indrukwekkend, de uitzichten wijds. Deze regio van Cederberg is nog niet door het massatoerisme ontdekt. Dat maakt het tot een zeer uniek stukje land.

Informatie over Cederberg

Beste foto's & tips van Cederberg

'489662' door Jan10e '489662' door Jan10e

Zuid-AfrikaCederberg

Zuid-AfrikaCederberg

Clanwilliam Dam

Jan10e

Het is maar 250km van Kaapstad naar Clanwilliam over de N7. Dus besloten we om het grondpad R365 naar Lambertsbaai te nemen en daar weer eens het Bird island te bezichtigen. Hier broed een kolonie Jan van Genten. Dat was 8 jaar geleden zo mooi. Maar helaas.... aan de kust dikke mist... dus geen vogel gezien. Zijn geeneens naar het schiereiland gewandeld. Later zal ik nog wel foto's van visserboten in de mist plaatsen. Voor de Jan van Genten moet je echt even terugbladeren bij mijn foto's. Zie ik die avond in een tijdschrift dat er een nieuw bezoekerscentrum is geopend.. nou ja... volgend jaar nog maar weer de dtour maken. En 10m landinwaarts is het dus weer helder weer he. Dat is het aparte van de westkust. De mist is als een beslagen douchegordijn daar waar land en oceaan elkaar ontmoeten. Hier naderen we via de R366 Clanwilliam ten noorden van de Cederbergen. Dat is alweer 60km het binnenland in. Er is brand. Weet nog niet wat er in de fik stond. Ook kun je de de dam zien liggen in de Olifantsrivier. 43m hoog en gebouwd in 1935 ten behoeve van irrigatie voor de landbouw.

'516814' door agrotewal '516814' door agrotewal

Zuid-AfrikaCederberg

Zuid-AfrikaCederberg

Zonnige dag

agrotewal

In een klein stadje aan de voet van de Cederberg ligt Clanwilliam, op zich een leuk stadje, maar vooral de ligging in een bijzonder mooi natuurgebied maakt een bezoekje meer dan waard. Het schijnt tot de 10 oudste dorpen van Zuid Afrika te horen. Maar wat het op de kaart zet is de verbouwing van rooibosthee, als enige plek op de wereld.

'567217' door WKerkhof '567217' door WKerkhof

Zuid-AfrikaCederberg

Zuid-AfrikaCederberg

Slapen tussen de...ro

WKerkhof

We slingeren door het desolate landschap van de Cederbergen waar met enige regelmaat enorme hoge rotsen opdoemen. Midden in dit prachtige gebied, ver weg van de bewoonde wereld ligt de Kagga Kamma Lodge opgebouwd. Tussen de hoge rotsen valt het bijna compleet weg in het landschap. Wij slapen in een kamer die is opgebouwd rondom de rotsen met een vrij uitzicht op een heldere sterrenhemel! Hier is het echt genieten van de rust in een prachtige omgeving!

Laat kaart zien