Matobo NP

Het Matobo National Park staat voornamelijk bekend om zijn 'balancing rocks', gigantische opeengestapelde rotsblokken. De Matoboheuvels is een gebied van granieten heuvels en beboste valleien zo'n 35 kilometer ten zuiden van Bulawayo in het zuiden van Matobo NP. Het gebied is opgenomen op UNESCO's Werelderfgoedlijst.

Informatie over Matobo NP

Beste foto's & tips van Matobo NP

'463012' door caar '463012' door caar

ZimbabweMatobo NP

ZimbabweMatobo NP

Uil

caar

Matobo national park staat voornamelijk bekent om zijn balancing rocks maar als je goed kijk zie je naast de fantastische rock formaties ook verschillende dieren zitten.

'553372' door Joanna '553372' door Joanna

ZimbabweMatobo NP

ZimbabweMatobo NP

Matobo-jump

Joanna

Ten zuiden van Bulawayo ligt het Matobo National Park, ook wel Matopos genoemd. Het is in 1926 opgericht als ‘Rhodes Matopos National Park’, en is sinds 2003 een Unesco World Heritage site. Het is een prachtig gebied met wat wildlife en een rijke geschiedenis. Zo zijn er grotten met rotstekeningen van duizenden jaren oud en een aantal gedenkplaatsen. Het mooiste uitzicht heb je vanaf World’s View. Hier ligt het graf van Cecil Rhodes, de oprichter van Rhodesië. Hij was zo onder de indruk van deze plek dat hij er begraven wilde worden. Niet alleen voor toeristen is dit een must-see, ook schoolkinderen komen hier naartoe. Zo kwamen we een klasje tegen uit Mutare, een stad aan de andere kant van het land. Gewapend met schriften en pennen kwamen ze de rots afgelopen. Toen ze ons zagen werd het moment aangegrepen om de engelse conversatieles uit het schrift te oefenen: ‘Hawajoe’, ‘Wehajoefrom’. Een fotomoment vonden ze een goed idee, ze gingen braaf staan. Maar hey, dat wordt een saaie foto! Na een springdemonstratie van mijn kant kwamen ze helemaal in de stemming en dat leverde een paar leuke plaatjes op. Ik kwam deze weer tegen, en ik word nog steeds blij als ik deze foto zie, wat een energie stralen die jonge mannen uit!

'1107402' door Willemien '1107402' door Willemien

ZimbabweMatobo NP

ZimbabweMatobo NP

Hij overleefde een...

Willemien

In het Matobo’s NP lopen we met een gids door het bos op zoek naar grotten waar de bosjesmannen hebben gewoond. De duizenden jaren oude rotstekeningen geven een beeld hoe de bosjesmannen geleefd moeten hebben. Ze waren één met hun omgeving en wilden niets liever dan in vrede leven in de jungle. Ze werden verjaagd naar de Kalahari en die bleven werden vermoord. We krijgen toestemming om bij een van de stammen op bezoek te gaan. En zo ontmoeten wij deze bijzondere 89 jarige oude man o.a. gekleed in een luipaardvel. Hij vertelt hoe hij een aanval van een luipaard heeft overleeft. Trots laat hij zijn littekens zien, en vertelt dat hij zijn redding te danken heeft aan een blanke man. De blanke man passeerde de plaats waar de chief aangevallen werd door het luipaard en ging op het kabaal af. Hij trok zijn geweer en doodde het luipaard. Hij bracht de chief naar het ziekenhuis en leverde de trofee af in het dorp. Nog steeds draagt de chief het vel van het luipaard, de blanke man heeft hij nooit meer gezien. Een bijzondere ontmoeting.

Laat kaart zien