Djerba

Dit zonnige eiland aan de rand van de woestijn staat bekend om zijn zeer gastvrije inwoners en de duizenden palmbomen die er groeien. De stranden zijn hier net zo mooi als in een plaatjesboek: kilometers wit zand en felblauw water. In het binnenland vind je eeuwenoude olijfbomen, boomgaarden met vijgenbomen en granaatappelbomen en over het hele eiland zijn nog veel Romeinse overblijfselen te vinden.

Informatie over Djerba

Beste foto's & tips van Djerba

'383573' door anna maria '383573' door anna maria

TunesiëDjerba

TunesiëDjerba

Ali Baba

anna maria

Dit is dus Ali Baba. De hele ochtend vermeldt de taxichauffeur die me de hoogtepunten van Djerba laat zien, waaronder enkele van zijn boezemvrienden, dat Ali Baba het absolute hoogtepunt is, ik ben benieuwd! En hij stelt niet teleur.Hij heeft twee zaken,half ondergronds, een olijfoliefabriekje en een pottenbakkerij. Hij is er trots op, en terecht, hij laat me door halfduistere gangetjes tastend mijn weg vinden, en hij is een clown,de hele tijd is hij in voor een grapje. Hij vindt het nodig dat ik me in de kameel inleef die in het olijfoliefabriekje aan een juk in de rondte sjouwt, en natuurlijk doe ik dat.Hij is plotseling verdwenen.Ik ga op zoek naar hem, in die duistere gangetjes. Uiteindelijk zie ik daglicht en kruip naar buiten. Immens grote potten staan uitgesteld, maar geen Ali Baba, tot ik flauwtjes hallo hoor. Ik heb echter geen idee waar dat vandaan komt,. Ik kijk zelfs ook in de potten, maar ik zie hem niet.Maar hij zit wel in een pot, ik had gewoon een verrekijker nodig gehad! Hier duiken zijn hand en hoofd triomfantelijk op.

'522205' door Jeanne '522205' door Jeanne

TunesiëDjerba

TunesiëDjerba

De lokale haven van..

Jeanne

Ajim is een lokale haven op het eiland Djerba, van hieruit kun je met de veerboot de oversteek maken naar Jorf, het vaste land van Tunesie. Het is daarom heel goed te doen om een aantal excursies te maken naar b.v. Chinini. Medenine en naar Douz.

'505031' door Jeanne '505031' door Jeanne

TunesiëDjerba

TunesiëDjerba

Het rijk alleen

Jeanne

Op het strand bij ons hotel Sidi Mansour, is vroeg in de avond nauwelijks meer iemand te zien, heerlijk om het rijk voor je alleen te hebben!

Laat kaart zien