Tsjaad image

Tsjaad


Reisgids

Tsjaad
Afrika
Bowral

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Ontdek

Tsjaad ligt in Afrika, ten westen van Niger en ten oosten van Libië. Het is het op vier na grootste land van Afrika en tevens een van de armste en minst ontwikkelde landen ter wereld. Het land is rijk aan olie, katoen en vee, maar instabiel geworden door de opgelaaide burgeroorlog. Het land is het strijdtoneel van het regeringsleger tegen Tsjadische rebellen. Toerisme is dan ook nauwelijks ontwikkeld en reizen is niet eenvoudig. Wie toch naar dit land reist, komt terecht in een eentonig landschap met savanne- en woestijngebieden. De bijzondere bezienswaardigheden zoals verschillende musea, markten en nationale parken zijn echter wel de moeite waard.
 

Van onze community

Woestijnexpeditie door Tsjaad
Woestijnexpeditie door Tsjaad
Tsjaad
Bowral

Praktisch

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Aanbevolen vaccinaties voor Tsjaad:

  - Gele koorts 

  - DTP (Difterie, Tetanus en Polio)

  - Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

  Het vaccinatie advies van Tsjaad kan van gebied tot gebied verschillen. In veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat. Raadpleeg daarom de checklist van de GGD.  

  Columbus Travel raadt de vaccinatieservice van Reisprik aan.

  Wil je weten hoe je veilig op reis kunt, lees dan ons artikel ‘veilig op vakantie: wat je kunt doen tegen ziektes en andere risico’s op reis’. Met deze gezondheidswijzer ben je beter voorbereid en ga je ontspannen op reis. 

 • Munteenheid: CFA-frank (XAF). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • Tsjaad – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar Tsjaad, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Tsjaad gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type DStekker type EStekker type F

 • De hoofdstad van Tsjaad is Ndjamena.
  Het oppervlak van Tsjaad is 1,8x Frankrijk.
  De gesproken taal/talen: Frans, Arabisch.