Lome

Voor de politieke problemen in de jaren negentig was Lomé de parel van West-Afrika. Vrijwel iedereen die in de buurt was, bracht een paar dagen aan het strand door in Lomé. Inmiddels zijn het aantal reizigers in Lomé schaars, des te meer reden om wel een kijkje te nemen in het handelscentrum van Lome.

Informatie over Lome

Beste foto's & tips van Lome

'286265' door corriedewinter '286265' door corriedewinter

TogoLome

TogoLome

Ruime keuze in...blau

corriedewinter

Kinderen werken al heel jong mee om een gezinsinkomen bij elkaar te krijgen. Dit meisje is hierop geen uitzondering. Als we nu eens allemaal een turkooizen mandje uitzoeken, is zij van haar last verlost. (Blauw mag ook)

'423098' door afrika '423098' door afrika

TogoLome

TogoLome

Fetishmarkt

afrika

De fetishmarkt in een afgelegen buurt van Lomé. Een vreemde markt die helemaal vol ligt met duistere dingen. Van allerlei soorten hoorns, schedels van honden en apen, roofvogels, uilen en krokodillen tot verdroogde kameleons en voodoo-poppetjes. Normaliter mag je absoluut geen foto’s maken van fetishes, maar dat is hier geen probleem. De hondenschedels worden gebruikt bij het bereiden van een middel tegen hondsdolheid, ze worden vermalen tot een poeder dat gemengd wordt met bloed. Er liggen ook beesten bij die helemaal niet in het westen van Afrika voorkomen, zoals maki-soorten uit Madagaskar.

'268865' door corriedewinter '268865' door corriedewinter

TogoLome

TogoLome

Je mag niet verder da

corriedewinter

Wat zouden ze graag dichterbij komen om die vreemde mensen te bekijken. Maar ja, ze hebben het mama beloofd: niet verder dan de poort. En reken maar dat mama kijkt.

Laat kaart zien