Seychellen image

Seychellen


Populaire bestemmingen

Seychellen
Afrika
Zazaji

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Steden, regio's en highlights in Seychellen

Seychellen kent tal van plekken die de moeite waard zijn om te bezoeken. Wil je weten waar je binnen Seychellen naartoe moet en wat je echt niet mag missen? Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste regio's, steden en bezienswaardigheden in Seychellen. Waar gaat jouw volgende vakantie naartoe?

Wat zegt de community

(4)
Bekijk reviews >

Reisinspiratie

Van onze community

Lege stranden op de Seychellen
Lege stranden op de Seychellen
Praslin
Lindehammann

Praktisch

 • Het enige veiligheidsrisico voor reizen naar de Seychellen zijn de piraten die voor de kust actief zijn. Zorg dat je altijd in het zicht van de kust blijft als je vaart.

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Aanbevolen vaccinaties voor Seychellen:

  - DTP (Difterie, Tetanus en Polio)

  - Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

  Het vaccinatie advies van Seychellen kan van gebied tot gebied verschillen. In veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat. Raadpleeg daarom de checklist van de GGD.  

  Columbus Travel raadt de vaccinatieservice van Reisprik aan.

  Wil je weten hoe je veilig op reis kunt, lees dan ons artikel ‘veilig op vakantie: wat je kunt doen tegen ziektes en andere risico’s op reis’. Met deze gezondheidswijzer ben je beter voorbereid en ga je ontspannen op reis. 

 • Munteenheid: seychelse rupee (SCR). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • 1 januari – Nieuwjaarsdag

  1 mei – Dag van de arbeid
  Viering van de strijd en waardigheid van de arbeidersklasse met hoop op een rechtvaardige samenleving.

  5 juni – Bevrijdingsdag
  Dag waarop wordt gevierd dat er in 1977 een geslaagde coup werd gepleegd tegen president Mancham die naar Groot-Brittannië vluchtte. France-Albert René werd de nieuwe president.

  18 juni – Nationale feestdag

  29 juni – Onafhankelijkheidsdag
  Viering dat de Seychellen in 1976 onafhankelijkheid verkreeg binnen het Britse Gemenebest.

  15 augustus: La Digue Festival
  Groot katholiek feest ter ere van de Maria tenhemelopneming op het eiland La Digue.

  1 november – Allerheiligen

  8 december – Onbevlekte ontvangenis Maria
  Op deze dag wordt de onbevlekte ontvangenis van Maria gevierd, oftewel dat Maria werd verwekt zonder met erfzonde te zijn bevlekt. Tijdens dit feest zet de bevolking een altaar in hun huis waar ze vervolgens bij gaan bidden, zingen en eten.

  25-26 december – Kerstmis

  Er zijn ook verschillende feesten die elk jaar op een andere datum vallen:

  Festival Creool (meestal in de laatste week van oktober)
  Dit is een groot festival ter ere van de creoolse kunst en cultuur.

  Fête de la Francophonie (maart)
  Een festival op Mahé ter ere van de Franse achtergrond van veel bewoners.

 • Seychellen – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar Seychellen, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Seychellen gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type G
 • Tijdsverschil: 3 uur later
  De hoofdstad van Seychellen is Victoria.
  Het oppervlak van Seychellen is 80% van Texel.
  De gesproken taal/talen: Engels, Frans en Creools.