Petite Cote en Sine-Saloum image

Petite Cote en Sine-Saloum


Beste reistijd

Petite Cote en Sine-Saloum
Senegal
Peter

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Wanneer kan ik het beste reizen naar Petite Cote en Sine-Saloum

Het weer in Petite Cote en Sine-Saloum

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Petite Cote en Sine-Saloum te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Petite Cote en Sine-Saloum? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Petite Cote en Sine-Saloum

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Petite Cote en Sine-Saloum:De beste reistijd voor Senegal is december t/m februari. De warme, zuidelijke wind brengt van juni t/m september hitte en regen met zich mee, en wanneer de moesson heerst, kun je Senegal beter vermijden. Aan zee is het het hele jaar door droger en kun je uitstekend terecht van oktober tot juni. Wil je naast het kustgebied ook de binnenlanden ontdekken? Neem dan geen risico en plan je reis tussen november en februari.