Centraal -en Noord-Niger image

Centraal -en Noord-Niger


Beste reistijd

Centraal -en Noord-Niger
Niger
Vietnamnederland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Wanneer kan ik het beste reizen naar Centraal -en Noord-Niger

Het weer in Centraal- en Noord-Niger

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Centraal- en Noord-Niger te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Centraal- en Noord-Niger? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Centraal- en Noord-Niger

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Centraal- en Noord-Niger:De beste reistijd voor Niger is november t/m januari. Heet, droog, heet, stoffig en oh ja, heet; dat is Niger. In april en mei is reizen door Niger vanwege de hitte zo goed als ondraaglijk. Hoewel de regen vaak al verdampt voordat ze de aarde bereikt, is het toch verstandiger om ook het regenseizoen – juli en augustus – te vermijden. Een ‘koelere’ en droge periode breekt aan tussen november en februari. De zanderige Harmattanwind moet je op de koop toenemen in deze meest gunstige reisperiode.