Centraal -en Noord-Niger beste reistijd

Het weer in Centraal- en Noord-Niger

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Centraal- en Noord-Niger te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Centraal- en Noord-Niger? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Centraal- en Noord-Niger

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Centraal- en Noord-Niger:De beste reistijd voor Centraal -en Noord-Niger is november t/m januari. Heet, droog, heet, stoffig en oh ja, heet; dat is Centraal -en Noord-Niger. In april en mei is reizen door Centraal -en Noord-Niger vanwege de hitte zo goed als ondraaglijk. Hoewel de regen vaak al verdampt voordat ze de aarde bereikt, is het toch verstandiger om ook het regenseizoen – juli en augustus – te vermijden. Een ‘koelere’ en droge periode breekt aan tussen november en februari. De zanderige Harmattanwind moet je op de koop toenemen in deze meest gunstige reisperiode.


Reisadvies
Voor Centraal -en Noord-Niger geldt een positief reisadvies, maar wees waakzaam.

Feestdagen
15 april Nationale Volksdag, 3 augustus Onafhankelijkheidsdag, 18 december Dag van de Republiek.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Centraal -en Noord-Niger

Beste foto's & tips van Centraal -en Noord-Niger

'553446' door Bowral '553446' door Bowral

NigerCentraal -en Noord-Niger

NigerCentraal -en Noord-Niger

Het melkmeisje

Bowral

Nog voor zonsopkomst was deze Wodaabe-vrouw de koeien en de geiten aan het melken. Enkele uren later zag ik haar met een gevulde kalebas op het hoofd door het provisorisch opgezette tentenkamp rondlopen. De melk verkocht ze aan haar mede-stamleden. Tussendoor nam ze telkens een korte pauze. Opvallend zijn haar gezichtstatoeages op het voorhoofd en op haar jukbeenderen.

'510472' door Bowral '510472' door Bowral

NigerCentraal -en Noord-Niger

NigerCentraal -en Noord-Niger

Water halen

Bowral

Binnen het Wodabe nomadenvolk zijn het de meisjes die zorgdragen voor het water voor de huishouding. Op, met vele jerrycans bepakte ezeltjes gaan ze naar een waterpoel. Ze moeten dit doen voordat het vee zich massaal aan het water laaft, anders is de kans op besmettelijke ziektes groot. Dat is ook de reden dat de Wodabe nooit langer dan drie dagen op een plek blijven.

'486092' door CBurgstad '486092' door CBurgstad

NigerCentraal -en Noord-Niger

NigerCentraal -en Noord-Niger

Blauwe man

CBurgstad

Tijdens één van de meerdaagse kamelenfeesten in Noord-Niger zetten we onze tentjes op in de middle-of-nowhere. We weten alleen dat hier de komende dagen diverse festiviteiten zullen plaatsvinden. De volgende ochtend horen we al vroeg geluiden van een nabij gelegen open terrein komen. En ja hoor, hier zijn Wodaabe en Touareg verzameld en begonnen met kamelenshows en kamelenraces. We worden hartelijk verwelkomd en twee dagen lang zijn we getuige van alle activiteiten en zijn vrij om overal rond te lopen en foto's te maken. Deze Touareg, één van de vele blauwe mannen, was met zijn kameel naar het feest gekomen om deel te nemen aan de races.

Laat kaart zien