Mozambique image

Mozambique


Populaire bestemmingen

Mozambique
Afrika
Geeta

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Steden, regio's en highlights in Mozambique

Mozambique kent tal van plekken die de moeite waard zijn om te bezoeken. Wil je weten waar je binnen Mozambique naartoe moet en wat je echt niet mag missen? Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste regio's, steden en bezienswaardigheden in Mozambique. Waar gaat jouw volgende vakantie naartoe?

Wat zegt de community

(1)
Bekijk reviews >

Reisinspiratie

Van onze community

Vrolijke verkoper
Vrolijke verkoper
Tofo
Bdines
Hunting crabs
Hunting crabs
Bazaruto Archipel NP
Jillisjacobs

Praktisch

 • Het openbaar vervoer is niet heel veilig in Mozambique. Door spanningen tussen regeringstroepen en rebellen kan het in sommige gebieden gevaarlijk zijn.

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Aanbevolen vaccinaties voor Mozamique:

  - DTP (Difterie, Tetanus en Polio)

  - Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

  Het vaccinatie advies van Mozambique kan van gebied tot gebied verschillen. In veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat. Raadpleeg daarom de checklist van de GGD.  

  Columbus Travel raadt de vaccinatieservice van Reisprik aan.

  Wil je weten hoe je veilig op reis kunt, lees dan ons artikel ‘veilig op vakantie: wat je kunt doen tegen ziektes en andere risico’s op reis’. Met deze gezondheidswijzer ben je beter voorbereid en ga je ontspannen op reis. 

 • Munteenheid: metical (MZM). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • 1 januari – Nieuwjaardag

  3 februari – Dag van de helden

  1 mei – Dag van de Arbeid

  25 juni – Onafhankelijkheidsdag
  Dag waarop de onafhankelijkheid van Mozambique gevierd wordt, die werd uitgeroepen op 25 juni 1975.

  7 september – Dag van de Overwinning
  Op deze dag wordt gevierd dat in 1975 het onafhankelijkheidsverdrag werd getekend (het verdrag van Lusaka).

  25 september – Dag van het leger

  4 oktober – Vredesdag
  Herdenking van de mensen die omgekomen zijn in de oorlogstijd. Op 4 oktober 1992 werd het vredesakkoord getekend die een einde maakte aan de burgeroorlog.

  19 oktober – Samora Machel Dag
  Herdenking van de sterfdag van Samora Machel die van 1975 tot 1986 president was van Mozambique.

  25-26 december - Kerstmis

 • Mozambique – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar Mozambique, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Mozambique gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type CStekker type F
 • Tijdsverschil: 1 uur later
  De hoofdstad van Mozambique is Maputo.
  Het oppervlak van Mozambique is 1,2x Frankrijk.
  De gesproken taal/talen: Portugees.