Onthuld: de junglegeheimen van Mauritius image
Onthuld: de junglegeheimen van Mauritius image Onthuld: de junglegeheimen van Mauritius image
Lkoedam

Onthuld: de junglegeheimen van Mauritius

Wandelen op Mauritius betekent niet alleen strandlopen – in het binnenland wachten schitterende bossen, watervallen en meren. Trek de slippertjes uit en de wandelschoenen aan!

De zandduinen van Chamarel grenzen aan de jungle van Nationaal Park Grande Rivière Noire. Foto: Jeroen van Amelsvoort.
De zandduinen van Chamarel grenzen aan de jungle van Nationaal Park Grande Rivière Noire. Foto: Jeroen van Amelsvoort. (© Columbus Travel 2015)


Hike in een oerbosIn het zuidwesten van Mauritius ligt het uitgestrekte oerbos van Nationaal Park Grande Rivière Noire, ook wel Black River Gorges genoemd. Je vindt er watervallen, meer dan driehonderd bonte planten- en bloemsoorten – de beste reistijd is dan ook de bloeitijd tussen september en januari – en inheemse vogelsoorten die tot voor kort met uitsterven werden bedreigd, waaronder de roze duif.Spot vliegende hondenSchrik niet op als uit het niets gigantische vleermuizen over je heen suizen. De inheemse vliegende hond ziet eruit alsof-ie je levend opeet maar doet geen vlieg kwaad. Het woud wordt door verschillende trails doorkruist, die je alleen of met een gids (via een van de bezoekerscentra) kunt ontdekken. Onder de (letterlijke) hoogtepunten van het gebied zijn de uitkijkpunten Alexandra Falls en Gorges, het door jungle omringde kratermeer Bassin Blanc en de 828 meter hoge Black River Peak. Of kies de drie kilometer lange, steile hike naar de waterval Cascade des Galets.Zipline door de jungleDaar hang je dan, dertig meter boven de grond. Aan een kabel die je twee kilometer lang met zestig kilometer per uur langs watervallen en dwars door bananen- en suikerrietplantages en jungle voert. De ‘zipline’ net ten zuiden van Nationaal Park Grande Rivière Noire is één groot hormonenfestijn, maar er is ook tijd voor ontspanning – even zwemmen bij een verscholen watervalletje en een heerlijke traditionele eilandlunch ter afsluiting.Laveer door lavaIn Nationaal Park Grande Rivière Noire zijn uitstekende trails aangelegd voor wandelaars, maar wellicht nog spectaculairder is een paardentocht. Je komt zo bijvoorbeeld bij de zandduinen van Chamarel. Deze zijn lang geleden ontstaan door vulkanische uitbarstingen en hebben door een wisselwerking met mineralen in de grond elk hun eigen kleur. Afhankelijk van het tijdstip van de dag en van de lichtinval zie je steeds een nieuw landschap.Dit artikel is geproduceerd door Columbus Travel (© Columbus Travel 2015)


Laat een reactie achter

1 reactie(s) bij "Onthuld: de junglegeheimen van Mauritius"

  • profile image comment
    Door Lyske1980• geplaatst op 18 Nov 2015 | 09:15:14

    Bedankt voor de tip, ik ga er volgend jaar naartoe. Ziet er schitterend uit!

    Bericht aangepast op 02:57:10