Sahara beste reistijd

Het weer in de Sahara van Sahara

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor de Sahara van Sahara te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in de Sahara van Sahara? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor de Sahara van Sahara

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Sahara:De beste reistijd voor Sahara is december t/m februari. Op een ietwat sneu regenseizoen in het zuiden na, tussen juli en oktober, hoef je een reis naar Sahara niet om de buien heen te plannen. Het zijn hier namelijk niet de stortbuien, maar de  smeltende hitte in de maanden juni t/m oktober die je wilt vermijden. En de smaak van zand in je mond tussen maart en mei, wanneer er regelmatig zandverstuivingen optreden. Blijft er dus over november t/m februari.


Reisadvies
Voor Sahara geldt een positief reisadvies, maar wees waakzaam.

Feestdagen
25 mei Afrikaanse Bevrijdingsdag, 10 juli Dag van de Bewapende Troepen, 28 november Onafhankelijkheidsdag.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Sahara

Beste foto's & tips van Sahara

'439259' door Pascale '439259' door Pascale

MauritaniëSahara

MauritaniëSahara

Regel een: Kamelen...

Pascale

Tijdens de reis met een barrel van Amsterdam naar Dakar, om deze te schenken voor een goed doel, doorkruisen we de Sahara. Gas is alles, en scheurend en dansend vliegen we over het zand. Totdat het schip van de woestijn voorbij komt. Hij kijkt niet op of om en negeert de auto voor ons. Die wijkt uit, komt vast te zitten en moet dus scheppen. Wij racen er joelend voorbij, natuurlijk, want stoppen betekent ook vast zitten...

'169214' door lvdmoer '169214' door lvdmoer

MauritaniëSahara

MauritaniëSahara

Man

lvdmoer

'326283' door sachara '326283' door sachara

MauritaniëSahara

MauritaniëSahara

Een glaasje thee van.

sachara

In centraal Mauritanië namen we de route van Tidjikja naar Chinquetti dwars door de woestijn. In Tidjikja vonden we Baba als gids. Hij kende van jongs af aan dit deel van de woestijn op zijn duimpje. Tijdens de spannende trip van bijna 3 dagen maakte Baba tijdens de middagstop vaak thee op een klein houtvuurtje.

Laat kaart zien