Morondava

Morondava is de hoofdstad van de regio Menabe in het westen van Morondava. Langs de zandweg tussen Morondava en Belon'i Tsiribihina ligt de wereldberoemde Avenue of the Baobabs, een groep van baobab bomen waarvan sommigen tot wel 800 jaar oud zijn. Op 150 kilometer ten noorden van Morondava ligt het natuurreservaat Tsingy de Bemaraha.

Informatie over Morondava

Beste foto's & tips van Morondava

'483393' door harfra '483393' door harfra

MadagaskarMorondava

MadagaskarMorondava

Sunset baobabs

harfra

Baobabbomen zijn bijzondere bomen. Zeker tegen de kleuren van de wolkenhemel tijdens de ondergaande zon. Deze foto is genomen tijdens de vroege lente van Madagaskar waardoor de bomen nog nét geen bladeren hebben. Persoonlijk vind ik de baobab dan op zijn mooist.

'81754' door Bowral '81754' door Bowral

MadagaskarMorondava

MadagaskarMorondava

Baobabs in the sun

Bowral

De 'Avenue de Baobab' bij Morondava krijgt 's avonds een sprookjesachtige uiterlijk. De wijze waarop de honderden bomen met hun grillige takken zich tegen de hemel aftekenen is een lust voor het oog

'461113' door harfra '461113' door harfra

MadagaskarMorondava

MadagaskarMorondava

Bagagedraagster

harfra

De bewoners in de dunbevolkte streken van Madagaskar moeten vaak uren lopen om “inkopen” te doen. Deze dame kwamen we in de buurt van Belo tegen tijdens onze 4x4 route langs de kust van Tulear naar Morondava. Een zware route, maar zeker de moeite waard! In deze streek leeft een gedeelte van de bevolking nog steeds van ruilhandel. De meeste toeristen bezoeken de avenue des baobabs, maar de mooiste en oudste baobab bomen zijn te vinden langs de kust in de omgeving van Morondava.

Laat kaart zien