Fianarantsoa

Fianarantsoa is een gelukzoekersdorpje. Het bestond eerst uit dertig inwoners, maar binnen afzienbare tijd waren het er opeens drieduizend nadat er saffieren gevonden waren. Geluk vindt helaas niet iedereen. Tunnels worden met de hand gegraven en mensen die erin afdalen op zoek naar de stenen worden soms het slachtoffer van instortingen. In het dorpje zelf vind je nog een aantal kerken die door de Fransen zijn achtergelaten en een station waar de enige trein van het eiland rijdt.

Informatie over Fianarantsoa

Beste foto's & tips van Fianarantsoa

'495002' door afrika '495002' door afrika

MadagaskarFianarantsoa

MadagaskarFianarantsoa

Bescherming tegen de.

afrika

Ergens langs de weg vanuit Fianarantsoa stopten we om even de benen te strekken, wat te eten en te drinken en van het uitzicht te genieten. Daar kwamen we ook dit meisje tegen met haar mooie zonnenhoed.

'523303' door Fransvdg '523303' door Fransvdg

MadagaskarFianarantsoa

MadagaskarFianarantsoa

Nummer 2500

Fransvdg

Vandaag vier ik een klein jubileum: mijn 2500e bijdrage die meetelt volgens de spelregels van de redactie. En wat kies ik dan voor foto? Een kind. Om aan te geven dat ik het kind in me zelf wil blijven koesteren als ik op reis ben. Ik wil me blijven verwonderen over alles wat ik onderweg zie. Ik wil ook proberen om onbevangen naar andere culturen te blijven kijken. Vanuit respect en verbazing, met zo min mogelijk vooroordelen. Die basishouding geeft me volop kansen om de wereld nog beter te leren kennen. Zo hoop ik heel veel landen (voor het eerst of nog een keer) te kunnen bezoeken. Tot slot nog even iets over deze foto: dit menneke zat op een markt in de stad Fianarantsoa. Zijn moeder was er marktvrouw. En hij moest zichzelf zien te vermaken. Dat deed hij door rond te kijken: niet bang maar verbaasd. Die grote witte man was niet eng. Dus ook zijn wereld draaide gewoon door.

'491360' door afrika '491360' door afrika

MadagaskarFianarantsoa

MadagaskarFianarantsoa

Kleurrijk landschap

afrika

Op weg van Ambositra naar Fianarantsoa. Op een prachtig uitkijkpunt stoppen we voor een picknick met de broodjes en het fruit dat we op de markt hebben gekocht. En we genieten met volle teugen van dit geweldige uitzicht.

Laat kaart zien