Liberia image

Liberia


Reisgids

Liberia
Afrika
Airdream1955

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Ontdek

Deze West-Afrikaanse republiek grenst aan Ivoorkust, Guinee en Sierra Leone. De oorlog heeft Liberia weinig goeds gebracht. De infrastructuur is grotendeels verwoest en de levensomstandigheden zijn sterk verslechterd. Hoewel de burgeroorlog over is, wordt er door de VN nog hard gewerkt aan de ontwapening van rebellen. Dit is erg jammer, want Liberia heeft enkele schitterende zandstranden, tropische regenwouden en een prachtig landschap. Langs de kust is het vlak, in het noordoostelijke binnenland gaat het over in glooiende heuvels en een laaggebergte. Het noorden van het land leent zich voor trektochten en survivals.

Reisinspiratie

Van onze community

Surfen in Liberia
Surfen in Liberia
Grand Cape Mount
Charlottevdgaag
Taxi's in oorlogstijd
Taxi's in oorlogstijd
Monrovia
RoyanvanVelse
Werken in het moeras
Werken in het moeras
Monrovia
RoyanvanVelse

Praktisch

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Aanbevolen vaccinaties voor Liberia:

  - Gele koorts 

  - DTP (Difterie, Tetanus en Polio)

  - Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

  Het vaccinatie advies van Liberia kan van gebied tot gebied verschillen. In veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat. Raadpleeg daarom de checklist van de GGD.  

  Columbus Travel raadt de vaccinatieservice van Reisprik aan.

  Wil je weten hoe je veilig op reis kunt, lees dan ons artikel ‘veilig op vakantie: wat je kunt doen tegen ziektes en andere risico’s op reis’. Met deze gezondheidswijzer ben je beter voorbereid en ga je ontspannen op reis. 

 • Munteenheid: liberiaanse dollar. De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • Liberia – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar Liberia, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Liberia gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type AStekker type B
 • Tijdsverschil: 1 uur vroeger
  De hoofdstad van Liberia is Monrovia.
  Het oppervlak van Liberia is 2,7x Nederland.
  De gesproken taal/talen: Engels.