Samburu National Reserve

Een klein maar schitterend park is Samburu National Reserve. Verschillende diersoorten die hier leven zijn uniek voor de regio, waaronder de Grévyzebra’s en de giraffen. Leeuwen, luipaarden en cheeta's kun je hier ook vinden, evenals olifanten, buffels, krokodillen en nijlpaarden. Andere zoogdieren die vaak gespot worden zijn onder andere bavianen, wrattenzwijnen, gazellen, impala’s en waterbokken. Er leven ook meer dan 350 soorten vogels in het gebied.

Informatie over Samburu National Reserve

Beste foto's & tips van Samburu National Reserve

'456998' door hbplaatjes '456998' door hbplaatjes

KeniaSamburu National Reserve

KeniaSamburu National Reserve

Familiehug - leeuwen

hbplaatjes

Gisteren had ik een portret van een leeuwin geplaatst. Ik schreef al dat we haar gezien hadden met een zuster van haar en 5 welpen. We stonden bij de welpen toen we de moeders hoorden roepen. We reden in de richting van het geluid en waren net op tijd om de begroeting van de moeders en de jongen te zien. Leeuwen hebben een heel sterke familieband, die gebaseerd is op de vrouwtjes. Die familieband wordt aangehaald door kopjes geven, spelen, likken, enz. Leeuwen zijn de enige katachtigen die zo'n familieband hebben. De vrouwtjes hebben een territorium en blijven daar met hun moeders, tantes, zussen, nichten en dochters. Ze jagen meestal gezamenlijk en zorgen met elkaar voor de jongen. De dominante mannetjes verjagen elkaar en bij een dergelijke machtsovername worden de welpen vaak gedood, zodat de niuwe baas snel zijn genen door kan geven. Een jong mannetje wordt na 2 a 3 jaar verjaagd uit de groep. Zo wordt hij geen gevaar voor het dominante mannetje en wordt inteelt voorkomen. Een familieband is dus belangrijk voor (vrouwtjes en jonge) leeuwen en daar wordt hard aan gewerkt op deze foto.

'489038' door hbplaatjes '489038' door hbplaatjes

KeniaSamburu National Reserve

KeniaSamburu National Reserve

De mooiste en...kleur

hbplaatjes

De lilac breasted roller of vorkstaartscharrelaar is het mooist gekleurde vogeltje van Afrika wat mij betreft. Deze kwamen we tegen in Samburu NP, dat ongeveer 7 uur rijden ten noordoosten van Nairobi ligt. De scharrelaar jaagt op grote insecten en kleine reptielen. Ze zitten vaak op de savanne op een lage van een boom of boven in een struik om naar beneden te duiken op een prooi. Bijna op alle bekende safaribestemmingen kan je ze tegen komen.

'458495' door hbplaatjes '458495' door hbplaatjes

KeniaSamburu National Reserve

KeniaSamburu National Reserve

Koppie geven

hbplaatjes

Onze laatste reis in Kenia stond in het teken van de grote trek van de gnoes. Wat daarnaast ook bij zal blijven is het grote aantal leeuwen dat we gezien hebben. Soms konden we zelfs uren in hun buurt blijven. De meeste leeuwen zagen we in de Masai Mara, maar ook in Samburu hadden we dit geluk. Een leeuwenfamilie van 2 leeuwinnen en 5 jongen konden we langere tijd volgen. op een gegeven moment tegen het eind van de middag was er een moment van rust. Eén van de jongen was nog niet aan rust toe, maar wilde vooral even aandacht van zijn moeder. Dit soort gedrag is typerend voor leeuwen. Leeuwen zijn de enige katachtigen, die in groeps-/ familieverband leven. Zo'n teder moment is prachtig om van dichtbij mee te maken.

Laat kaart zien