Mombassa

Na hoofdstad Nairobi is Mombassa de grootste stad van het land. Het is de hoofdstad van de provincie Pwani (Coast) in het zuidswesten van Mombassa. Mombassa is een belangrijke havenstad en badplaats. Het water voor de kust leent zicht uitstekend om te snorkelen en te duiken. Bezoek verder ook het Fort Jesus en het Shimba Hills Nationaal Park.

Informatie over Mombassa

Beste foto's & tips van Mombassa

'292673' door Rsteeghs '292673' door Rsteeghs

KeniaMombassa

KeniaMombassa

Waterpret

Rsteeghs

Dit Afrikaanse jongetje was aan het spelen in het zwembad van ons hotel in Mombasa, waar R. en ik in december 2010 verbleven. Hij had zeer veel plezier in het pierenbadje, dook steeds vol energie onder en maakte koprolletjes in het water. Hij straalde! Erg leuk om naar te kijken (en vanaf mijn bedje foto’s te schieten ;-)

'361704' door Rhodaxx '361704' door Rhodaxx

KeniaMombassa

KeniaMombassa

Ochtendrood

Rhodaxx

De luchten in Kenia kunnen er ook mysterieus uitzien. Ik maakte de foto rond 6.00 uur 's morgens en een paar uur later was de lucht stralend blauw en lagen we weer heerlijk aan het strand.

'252788' door LottyvHulst '252788' door LottyvHulst

KeniaMombassa

KeniaMombassa

Masai

LottyvHulst

Kippenvel is wat ik kreeg toen ik hem zag. Nu weer. De brandmerken op zijn wangen dienen als herkenning voor andere stammen. Elke Masai heeft ze.

Laat kaart zien