Centraal Kameroen image

Centraal Kameroen


Beste reistijd

Centraal Kameroen
Kameroen
Laurens

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Wanneer kan ik het beste reizen naar Centraal Kameroen

Het weer in Centraal Kameroen

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Centraal Kameroen te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Centraal Kameroen? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Centraal Kameroen

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Kameroen:De beste reistijd voor Kameroen is december t/m februari. Lijken aanvankelijk de beruchte zandstormen een leuk reisje door Kameroen in de weg staan, het regenseizoen is ook niet mis. Hoewel de stoffige Harmattanwind van december tot februari je soms het zicht op indrukwekkende bergtoppen kan ontnemen, loop je in de regenseizoenen, van april tot mei en september tot oktober, dankzij de vele modderstromen het gevaar dat je dat mooie uitzicht helemaal nooit meer ziet. Het is kiezen uit twee kwaden, maar het droge seizoen wint, wat Columbus betreft.