Kameroen image

Kameroen


Populaire bestemmingen

Kameroen
Afrika
Columbus Travel

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Steden, regio's en highlights in Kameroen

Kameroen kent tal van plekken die de moeite waard zijn om te bezoeken. Wil je weten waar je binnen Kameroen naartoe moet en wat je echt niet mag missen? Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste regio's, steden en bezienswaardigheden in Kameroen. Waar gaat jouw volgende vakantie naartoe?

Wat zegt de community

(1)
Bekijk reviews >

Reisinspiratie

Van onze community

Familieportret
Familieportret
Zuid Kameroen
Ronniedankelman
Dag van de jeugd
Dag van de jeugd
Noord Kameroen
Ronniedankelman
Bandjoun
Bandjoun
Centraal Kameroen
Ronniedankelman

Praktisch

 • Er gelden veiligheidsrisico’s voor het hele land. Het zuiden is beter te bereizen dan het noorden. In het uiterste noorden en langs de landsgrenzen met Nigeria en de Centraal Afrikaanse Republiek (CAR) zijn regelmatig terroristische aanslagen en ontvoeringen.

  Ebola komt op dit moment niet voor in Kameroen. Het land heeft maatregelen getroffen tegen de verspreiding van het ebola-virus. 

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Aanbevolen vaccinaties voor Kameroen:

  - Gele koorts

  - DTP (Difterie, Tetanus en Polio)

  - Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

  Het vaccinatie advies van Kameroen kan van gebied tot gebied verschillen. In veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat. Raadpleeg daarom de checklist van de GGD.  

  Columbus Travel raadt de vaccinatieservice van Reisprik aan.

  Wil je weten hoe je veilig op reis kunt, lees dan ons artikel ‘veilig op vakantie: wat je kunt doen tegen ziektes en andere risico’s op reis’. Met deze gezondheidswijzer ben je beter voorbereid en ga je ontspannen op reis. 

 • Munteenheid: CFA-Frank (XAF). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • Kameroen – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar Kameroen, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Kameroen gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type CStekker type E
 • De hoofdstad van Kameroen is Yaound.
  Het oppervlak van Kameroen is 70% van Frankrijk.
  De gesproken taal/talen: Engels en Frans.