Sao Vicente beste reistijd

Het weer in Sao Vicente

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Sao Vicente te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Sao Vicente? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Sao Vicente

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Sao Vicente:De Kaapverdische eilanden zijn van oktober t/m juni een prima reisbestemming. Het hete, voor Afrikaanse begrippen nogal miezerige regenseizoen – van juli t/m september – is dan namelijk net afgelopen. Let in december en maart wel op: niet de regen, maar de stofwolken van de Harmattanwind kunnen de zon wel eens verbergen. Zoals op alle eilanden kunnen de onderlinge weersomstandigheden sterk verschillen. Beste reistijd is oktober t/m half december en april t/m juni. Gedurende deze vakantieperioden bezoeken veel geëmigreerde Kaapverdianen de eilanden. Voor muziekfestivals maken veel Kaapverdianen de oversteek naar buureilanden.


Reisadvies
Voor Sao Vicente geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
20 januari Nationale Heldendag, 5 juli Onafhankelijkheidsdag, 12 september Nationale Volksdag.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Sao Vicente

Beste foto's & tips van Sao Vicente

'415388' door wisseschout '415388' door wisseschout

KaapverdiëSao Vicente

KaapverdiëSao Vicente

Strandwandeling

wisseschout

Na een hilarische openbaar vervoer rit komen we in Baia das Gatas waar we uitstappen en vervolgens een hele dag langs de kust wandelen [ en zwemmen] Deze dag zien we nul , nul toeristen en één local. Dus zwemmen kan best zonder toch ? De mist hangt mooi in de bergen en we lopen over wit en zwart zand en stukken lava. Regenwulpen en visarenden volgen ons. Een ideaal verblijf in de wintermaanden

'510356' door wisseschout '510356' door wisseschout

KaapverdiëSao Vicente

KaapverdiëSao Vicente

Een hele lange...stra

wisseschout

Met openbaar vervoer laten we ons naar Baia das Gantas brengen en starten daar onze lange strandwandeling met een volle rugzak met eten en drinken. Het is geen straf. De kustlijn is woest met zwarte lavavelden, witte duinen en een blauwe zee. Vogels en prachtige schelpen en een hele dag niemand te zien. Ons doel is een volgend dorpje waar we hopen terug te kunnen met een taxi of bus. Ook dat lukt, al moeten we wel een poos wachten. Maar we krijgen van de bewoners een stoel aangeboden dus na die wandeling was dat wel lekker

'416002' door wisseschout '416002' door wisseschout

KaapverdiëSao Vicente

KaapverdiëSao Vicente

Contrasten

wisseschout

Een hele lange strandwandeling [ 7 uur] langs een deel van de kust bracht ons verassingen zoals prachtige contrasten in zwart [ lavazand] en wit zand. Het groen van de planten en het blauw van de zee en lucht en ook nog zandsculpturen door erosie. Vogels [ visarenden, steltlopers, regenwulpen.]Allerlei kleuren koraal en schelpen en zelfs een klein meertje tussen de lavavelden op het strand. Ik kreeg er een bounty gevoel bij. Helemaal alleen langs dit mooie stukje kust.

Laat kaart zien