Praia beste reistijd

Het weer in Praia

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Praia te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Praia? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Praia

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Praia:De Kaapverdische eilanden zijn van oktober t/m juni een prima reisbestemming. Het hete, voor Afrikaanse begrippen nogal miezerige regenseizoen – van juli t/m september – is dan namelijk net afgelopen. Let in december en maart wel op: niet de regen, maar de stofwolken van de Harmattanwind kunnen de zon wel eens verbergen. Zoals op alle eilanden kunnen de onderlinge weersomstandigheden sterk verschillen. Beste reistijd is oktober t/m half december en april t/m juni. Gedurende deze vakantieperioden bezoeken veel geëmigreerde Kaapverdianen de eilanden. Voor muziekfestivals maken veel Kaapverdianen de oversteek naar buureilanden.


Reisadvies
Voor Praia geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
20 januari Nationale Heldendag, 5 juli Onafhankelijkheidsdag, 12 september Nationale Volksdag.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Praia

Beste foto's & tips van Praia

'403692' door RReintjes '403692' door RReintjes

KaapverdiëPraia

KaapverdiëPraia

Gezellige markt

RReintjes

De markt in Praia, de hoofdstad van Santiago en de geheel Kaapverdië, is een gezellige bedoening. Iedereen ontmoet elkaar daar en men wisselt de laatste roddels uit, terwijl men zijn dagelijkse groenten weer uitzoekt.

'554036' door sidonius '554036' door sidonius

KaapverdiëPraia

KaapverdiëPraia

Wat een joekel!

sidonius

Santiago is het grootste van de Kaapverdische eilanden. De hoofdstad is Praia, met 130.000 inwoners. De stad is gebouwd op diverse plateaus. Wij verbleven op het centraal gelegen Plató. Hier vind je leuke barretjes en restaurants, en ook de Mercado Municipal, de overdekte markt. Je ziet dan ook veel vrouwen op straat met iets op hun hoofd, vaak een plastic teil met daarin groenten, fruit of vis. De vrouw op de foto draagt een enorme vis, waarschijnlijk een tonijn want die is erg populair in de Kaapverdische keuken.

'405278' door RReintjes '405278' door RReintjes

KaapverdiëPraia

KaapverdiëPraia

Markt Praia

RReintjes

De markt in Praia is een Walhalla voor fotografen. De kunst is momenten vast te leggen en vaak zie je momenten net aan je voorbijgaan. Deze vrouw houdt de boel op haar hoofd in evenwicht terwijl ze met een klant zit af te rekenen.

Laat kaart zien