Guinee-Bissau Reisgids

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Praktisch

Ontdek

In West-Afrika, grenzend aan Guinee, Senegal en de Atlantische Oceaan, ligt Guinee-Bissau. Politiek is het land onrustig, waardoor reizen naar Guinee wordt afgeraden door de Nederlandse overheid. Armoede en te hoge staatsuitgaven zijn de belangrijkste problemen. Ook worden er grootschalige schendingen van de mensenrechten gemeld en oefent de regering sterke controle over de media uit. Reizen is er uiteraard niet onmogelijk. Guinee-Bissau heeft een mooie hoofdstad, slaperige steden, stille stranden en prachtige eilanden. De warmte, het natuurschoon en de mogelijkheid om kennis te maken met oorspronkelijke Afrikaanse stammen zijn de voornaamste redenen voor reizigers om het land te bezoeken.

Praktisch

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Aanbevolen vaccinaties voor Guinee-Bissau:

   - DTP (Difterie, Tetanus en Polio)

  - Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

  Het vaccinatie advies van Guinee-Bissau kan van gebied tot gebied verschillen. In veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat. Raadpleeg daarom de checklist van de GGD.  

  Columbus Travel raadt de vaccinatieservice van Reisprik aan.

  Wil je weten hoe je veilig op reis kunt, lees dan ons artikel ‘veilig op vakantie: wat je kunt doen tegen ziektes en andere risico’s op reis’. Met deze gezondheidswijzer ben je beter voorbereid en ga je ontspannen op reis. 

 • Munteenheid: CFA frank (XOF). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • Guinee-Bissau – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar Guinee-Bissau, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Guinee-Bissau gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type C
 • Tijdsverschil: 1 uur vroeger
  De hoofdstad van Guinee-Bissau is Bissau.
  Het oppervlak van Guinee-Bissau is 90% van Nederland.
  De gesproken taal/talen: Portugees.