Oost Ghana beste reistijd

Het weer in Oost Oost Ghana

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Oost Oost Ghana te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Oost Oost Ghana? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Oost Oost Ghana

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Oost Ghana:De beste reistijd voor Oost Ghana is december t/m februari. Oost Ghana kent twee regenseizoenen: van april tot juli en van september t/m oktober. Vermijd sowieso de eerste periode om te voorkomen dat je vakantie letterlijk en figuurlijk in het water valt. De beste tijd om door Oost Ghana te reizen is van december t/m februari. Juli en augustus zijn op de meeste plaatsen tropisch heet, maar voor de meer hittebestendige types ook best oké.
Feestdagen


Reisadvies
Voor Oost Ghana geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
24 februari Bevrijdingsdag, 6 maart Onafhankelijkheidsdag, 4 juni Dag van de Revolutie.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Koop de Columbus Reisplanner voor € 12,95 of krijg deze gratis bij een abonnement.

Informatie over Oost Ghana

Beste foto's & tips van Oost Ghana

'425535' door enroute2 '425535' door enroute2

GhanaOost Ghana

GhanaOost Ghana

Wie is de BOB?

enroute2

Met dit zonnige plaatje uit een eerdere reeks van Ghana, waar wij straks een poosje vertoeven, neem ik even afscheid van jullie. Dit is een eiland in de monding van de Volta rivier, waar het zelf stoken van sterke drank een specialiteit is en de vriendelijke bewoners leiden je graag rond om het proces daarvan te laten zien. Je kunt daar ook logeren en het is er heerlijk rustig, want gemotoriseerd verkeer kennen ze daar niet. Overleggen wie de BOB is, daar hebben ze natuurlijk helemaal nog nooit van gehoord.

'434984' door enroute2 '434984' door enroute2

GhanaOost Ghana

GhanaOost Ghana

Atsiekpoe

enroute2

Toen wij op onze doorreis naar het oosten van Ghana een kort bezoek brachten aan Atsiekpoe was er op dat moment niet veel te zien. De tocht er naartoe vonden we wel heel leuk, vooral de heerlijke oversteek met de kanotaxi over de Volta rivier naar dit afgelegen Ewe dorpje waarbij we deze visser passeerden op jacht naar tilapia en zoetwatergarnalen. Maar het bedrijvige dorpsleven ervaar je zeker als je daar een paar dagen verblijft, en dat kan heel makkelijk want er is een traditionele lodge waar gasten kunnen logeren.

'429949' door enroute2 '429949' door enroute2

GhanaOost Ghana

GhanaOost Ghana

Speelkwartier

enroute2

Van Keta oostwaarts naar Aflao rijd je een heel stuk over een smalle landstrook tussen de Keta Lagoon en de oceaan (de Golf van Guinee). Daar passeerden we het plaatsje Adina en zagen we een schooltje tussen de palmbomen liggen vlak tegen het strand aan, waar de kinderen net uitwaaierden om te pauzeren. Is dat geen mooie plek voor een speelkwartier?

Laat kaart zien