Egypte image

Egypte


Beste reistijd

Egypte
Afrika
Columbus Travel

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Wanneer kan ik het beste reizen naar Egypte

Het weer in Egypte

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Egypte te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Egypte? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Egypte

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Noord-Egypte:De gemiddelde temperatuur en neerslag in Zuid-Egypte:

 

De beste reistijd voor Zuid-Egypte is december t/m februari en in Noord-Egypte april, mei, september en oktober. De wintermaanden december t/m februari zijn de beste reismaanden voor het land van de farao’s. Vooral in de gebieden ten zuiden van Caïro, Luxor en Aswan brand je midzomer weg in de hete zon. Maar let op, want met het ondergaan van de zon in de wolkenloze hemel daalt de temperatuur bijzonder snel. Ook Caïro is in de winter aan de koele kant. Wie van zwoele avonden en een beetje zweten tijdens het tempelspotten houdt, kan beter voor de maanden maart t/m mei, of september t/m november kiezen.