Comoren image

Comoren


Reisgids

Comoren
Afrika
Lyske1980

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Ontdek

Drie eilandjes in de Indische Oceaan vormen samen de staat Comoren. Dit is tevens de naam voor de Afrikaanse vulkanische eilandengroep waartoe zij behoren. Staatsgrepen zijn in de staat aan de orde van de dag, sinds de onafhankelijkheid van Frankrijk. De politieke onrust overschaduwt de schoonheid van de drie eilandjes. Met zijn onovertroffen koraalriffen is de onderwaterwereld voor duikers en snorkelaars een paradijs. Tropische vissen, dolfijnen, haaien en roggen maken hier deel van uit. De coelacanth en doejong kunnen ook gespot worden in het water. Deze prehistorische vis en zeekoesoort zijn erg zeldzaam. Daarnaast leeft op land de ook al niet zo veel voorkomende vliegende hond, een vleermuizensoort. De vulkanische ondergrond van de eilandjes zorgt voor een bergachtig landschap vol tropisch regenwoud en grasland. Helaas bedreigt toenemende ontbossing de bijzondere natuur.

Wat zegt de community

(1)
Bekijk reviews >

Van onze community

De enige lemuur op de Comoren...
De enige lemuur op de Comoren...
Mayotte of Maore
Lyske1980
Paradijselijk Mayotte
Paradijselijk Mayotte
Mayotte of Maore
Lyske1980
Citadel van Mutsamudu
Citadel van Mutsamudu
Mutsamudu
Lyske1980

Praktisch

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Aanbevolen vaccinaties voor Comoren:

  - DTP (Difterie, Tetanus en Polio)

  - Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

  Het vaccinatie advies van Comoren kan van gebied tot gebied verschillen. In veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat. Raadpleeg daarom de checklist van de GGD.  

  Columbus Travel raadt de vaccinatieservice van Reisprik aan.

  Wil je weten hoe je veilig op reis kunt, lees dan ons artikel ‘veilig op vakantie: wat je kunt doen tegen ziektes en andere risico’s op reis’. Met deze gezondheidswijzer ben je beter voorbereid en ga je ontspannen op reis. 

 • Munteenheid: Comorese Frank (KMF). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • Comoren – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar Comoren, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Comoren gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type CStekker type E
 • Tijdsverschil: 2 uur later
  De hoofdstad van Comoren is Moroni.
  Het oppervlak van Comoren is 4x Texel.
  De gesproken taal/talen: Comorees, Arabisch, Frans.