Central Kalahari Game Reserve

Het Central Kalahari Game Reserve is een reusachtig natuurpark in de Kalahari woestijn. Met een oppervlakte van 53.000 vierkante kilometer is het het op één na grootste wildpark ter wereld. Giraffen, hyena's, jachtluipaarden, luipaarden en koedoes, je vindt ze hier allemaal. Het park ligt in het centrale deel van Central Kalahari Game Reserve.

Informatie over Central Kalahari Game Reserve

Beste foto's & tips van Central Kalahari Game Reserve

'490507' door Jan10e '490507' door Jan10e

BotswanaCentral Kalahari Game Reserve

BotswanaCentral Kalahari Game Reserve

Safari vanuit...Decep

Jan10e

Mijn wens was om Deception Valley in Kalahari te bezoeken. Echter bij de voorbereidingen bleek wel dat dat wel erg ambitieus was zonder 4x4 en back up. Te weinig ervaring wat dat betreft. Aldus hebben we 2 nachten geboekt in Deception Valley Lodge. In sommige brochures lijkt het alsof deze lodge daadwerkelijk in Deception Valley ligt. Echter ze ligt ten noorden van het Central Kalahari Game reserve en hier zijn we vanuit Maun in 35 min. naar toe gevlogen. (is evt. ook met 4x4 te bereiken, maar dan een lange weg via Rakops) Qua landschap is dit gebied niet anders dan het Game reserve. Grasland, grasland en grasland. Heel af en toe glooiend en er is een oude rivierbedding. Qua wild in eerste instantie teleurstellend. Voor vogelliefhebbers aantrekkelijk. De leeuwenfamilie die ik er heb mogen aanschouwen toch hoogtepunt. Maar waar ik vooral in deze tip de aandacht op wil vestigen is de manager Jaco die tijdens de drives erg informatief wist te vertellen. Heb veel nieuwigheden vernomen. Ook een interessante middag is de 'Walk with the Bushman'. De San trackers laten zien en vertellen hoe hun ouders en grootouders konden overleven in de bush. Niet dat ik nu zelf zou kunnen overleven in de bush, maar ik weet nu wel dat ik niet voor een hol moet gaan staan.... Het verblijf is er goed verzorgd. Je logeert in een van de zeer comfortabele ingerichte losstaande huizen. Ja, vanwege de toelichtingen van Jaco en de 'Walk with the bushman' een aanrader als je de Kalahari net als wij niet op eigen houtje/op de bonnefooi kunt doen. Via ons vertrouwde contact Jumbo Tours te Knysna hebben we een 8 daags arrangement vanuit Maun samengesteld georganiseerd door Footsteps in Africa. (maart 2014)

'431607' door Jan10e '431607' door Jan10e

BotswanaCentral Kalahari Game Reserve

BotswanaCentral Kalahari Game Reserve

Angstaanjagend???

Jan10e

Het is toch best wel spannend om in een open safariauto een leeuwenfamilie te kunnen observeren. Als je geduldig wacht zijn er leuke situaties. Zoals dit mannetje dat zich pas na een tijdje liet zien door toch ook maar uit de bosjes te komen en bij de krabpaal zijn opwachting te maken voor de ochtendgymnastiek. Hij is groot en heeft zich tegoed gedaan aan een deel van een zebra.Hij hoort bij de leeuwengroep van Deception Valley Lodge en is de vader van 3 schattige welpen die nu 3 maanden jong zijn. Op een gegeven moment waren een paar van de vrouwtjes zo dichtbij dat ik echt dacht dat ze op de lege achterbank zouden springen.

'509575' door Jan10e '509575' door Jan10e

BotswanaCentral Kalahari Game Reserve

BotswanaCentral Kalahari Game Reserve

Leeuwen uur

Jan10e

Aan de noordgrens van het Kalahari Game Reserve ligt het Deception Valley Lodge. Niet te verwarren met Deception Valley in het Reserve zelf. Hier hadden we een prachtige ontmoeting met een groep leeuwen. Waarvan deze toch wel de grootste en 'bedreigendste' is. Maar uiteindelijk na ons even te hebben aangstaard liep hij toch maar op de jeep heen.

Laat kaart zien