Marowijne foto's & tips

'317763' door FCekic '317763' door FCekic

SurinameMarowijne

SurinameMarowijne

Boomkip

FCekic

De groene leguaan kom je overal tegen in Suriname. Alleen wanneer men over leguaan spreekt bestaat de kans groot dat Surinamers je niet zullen begrijpen. Men noemt een leguaan in Suriname een boomkip.

'148062' door leacammeraat '148062' door leacammeraat

SurinameMarowijne

SurinameMarowijne

Kinderen in...Akaleko

leacammeraat

Kinderen kijken naar een informatieve dvd die wij meegenomen hadden.

'272181' door jeannette '272181' door jeannette

SurinameMarowijne

SurinameMarowijne

Zwaar werk

jeannette

Deze visser bij Braamspunt, een uiterst punt strand waar een aantal vissers (tijdelijk) woont en werkt, lijkt het zwaar te hebben met deze vracht op de rug.

'304042' door liane '304042' door liane

SurinameMarowijne

SurinameMarowijne

Hallo!

liane

Deze kleine meid, vond het prachtige al die toeristen onder haar balkonnetje. Lachend keek ze ons toe. Ik heb de foto in zwart wit omgezet, omdat de achtrgrond nogal rommelig is.

'300651' door albrecht '300651' door albrecht

SurinameMarowijne

SurinameMarowijne

Korjaalbouwer

albrecht

Afgelopen maand eindelijk de tijd gehad om oude foto's uit te zoeken en te digitaliseren en dit is er eentje van. In 2002 (waar blijft de tijd...) een reis gemaakt naar het land van mijn vader. Ik was er nog nooit geweest en wat heb ik genoten samen met mijn man. Het binnenland was ongerept en aangezien we met 2 personen een bootsman en een gids waren zijn we ook op speciale plekken geweest aan de Marowijne rivier in Frans Guyana en Suriname. Deze man is met het laatste stuk van een korjaal bezig en zodra dat klaar was waren we getuige van de inzegening van deze korjaal wat gedaan wordt met het besprengelen van alcohol in ons geval met rum.

'150395' door Bruininga '150395' door Bruininga

SurinameMarowijne

SurinameMarowijne

Zonsondergang

Bruininga

Zonsondergang aan de rivier op weg naar Drietabbetje, tropische regenbui in de verte.

'455628' door Jan10e '455628' door Jan10e

SurinameMarowijne

SurinameMarowijne

Lichtschip

Jan10e

In Fort Amsterdam dat zeker een bezichtiging waard is (renovatieactiviteiten zullen inmiddels wel zijn afgerond) is een kleine slotgracht vol met Lotusbloemen. Het fort bestaat uit diverse gebouwen, waarvan 1 met gebruiksvoorwerpen. Verder mooi terrein met een ooit eens gestrand, nu verroest maar decoratief lichtschip. Bron: vaarkrant telegraaf juli 2014: Lichtschepen, op vaste plaats voor de kust verankerde vuurtorens, zijn in het tijdvak 1870 tot 1970 van zeer groot belang geweest voor de veilige vaart op zee. Met name voor de juiste positiebepaling van schepen. Met de komst van GPS (Global Positioning System) en satellietnavigatie waren zij niet meer nodig. De meeste zijn gesloopt. Zeilend lichtschip Lichtschip Suriname-Rivier is het tweede stalen lichtschip dat in 1910 In Nederland is gebouwd. Lichtschepen hadden toen nog geen machines. Het transport naar Suriname is dan ook een verhaal apart. Kapitein Johannes Franciscus Wijsmuller (1876-1923), een uiterst bekwaam zeeman met diploma's Grote Zeilvaart en Grote Stoomvaart, zorgde voor wereldnieuws door de Suriname-Rivier in 1911 zeilend naar Suriname te brengen. Hij liet de lichttoren demonteren, zette er masten op en koos 27 februari het ruime sop. Op 6 april en kwam het zeilschip behouden in Paramaribo aan. Daar werd het weer omgebouwd tot lichtschip.

'300807' door albrecht '300807' door albrecht

SurinameMarowijne

SurinameMarowijne

What's for dinner???

albrecht

Ook dit is een gescande foto uit 2002. Helaas nog geen digitale camera maar wel volop aan het reizen en interessante plaatjes aan het schieten. In Suriname hebben we een trip van 4 dagen gemaakt met een gids en een bootsman over de Marowijne rivier land inwaarts met een korjaal waarbij we sliepen in hangmatten en veel van de natuur en de dorpen hebben kunnen zien. Dit is een bosnegerdorp waar we een kijkje mochten nemen bij de dagelijkse bezigheden van de vrouwen van het dorp, nl het schoonmaken van de casave, die daarna gekookt, gedroogd en daarna gebakken wordt op een vuur in een grote pan.

'249821' door Jan10e '249821' door Jan10e

SurinameMarowijne

SurinameMarowijne

Straatbeeld Paramarib

Jan10e

Er zijn een paar straten echt wel het struinen waard in Paramaribo, hoewel ik in eerste instantie iets had van: Is dit het dan? Het centrum staat immers op de lijst van het werelderfgoed. De straat die ik eruit vind springen is: Mr.Lim A Pos straat. Dit gebouw staat geloof ik in het verlengde ervan, in de Herenstraat.

'537114' door srananwilobiyu '537114' door srananwilobiyu

SurinameMarowijne

SurinameMarowijne

Transport per korjaal

srananwilobiyu

Futu Pasi aan de Tapanahonyrivier in Oost-Suriname. Boten die gereed staan voor transport naar plekken zoals Dritabiki. Vind ik een mooie plek die ook vanwege de natuur zeer indrukwekkend is.

'351962' door sgtravel '351962' door sgtravel

SurinameMarowijne

SurinameMarowijne

Jongen in Drietabbetj

sgtravel

Deze jongen in Drietabbetje was erg blij met onze komst in het dorp, doordat zijn moeder kok was kon hij vele mensen van de groep lastig vallen om met hem te spelen ( wat wij helemaal niet erg vonden)

'250079' door Jan10e '250079' door Jan10e

SurinameMarowijne

SurinameMarowijne

Lotus

Jan10e

In Fort Amsterdam dat zeker een bezichtiging waard is (renovatieactiviteiten zijn ver gevorderd) is een kleine slotgracht vol met Lotusbloemen. Het fort bestaat uit diverse gebouwen, waarvan 1 met gebruiksvoorwerpen. Verder mooit terrein met een ooit eens gestrand, nu verroest maar decoratief lichtschip.

'537055' door srananwilobiyu '537055' door srananwilobiyu

SurinameMarowijne

SurinameMarowijne

Zonne-energie!

srananwilobiyu

Indrukwekkend toch? Optimaal gebruik van zonne-energie in het dorp Dritabiki in Oost-Suriname. Muziek voor een ieder zonder onderbreking! Heel veel waardering voor het gebruik van zonne-energie.

'245197' door ClaudiaIngmar '245197' door ClaudiaIngmar

SurinameMarowijne

SurinameMarowijne

Geef gas

ClaudiaIngmar

Bootsman die aanwijzingen geeft hoe en wanneer er gas moet worden gegeven om de stroomversnellingen te bedwingen. Iets war erg moeilijk bleek omdat het water er laag stond.

'537120' door srananwilobiyu '537120' door srananwilobiyu

SurinameMarowijne

SurinameMarowijne

Morning glory!

srananwilobiyu

Sunrise in het Aucaans dorp Tabiki aan de Tapanahonyrivier in het oosten van Suriname. Ik raakte helemaal onder de indruk van dit gebeuren en ja it made my day!

'537053' door srananwilobiyu '537053' door srananwilobiyu

SurinameMarowijne

SurinameMarowijne

Mooie natuurrijke...o

srananwilobiyu

Ik reis na ene hele poos weer in het Boven-Marowijnegebied. Deze foto heb ik genomen nabij Drittabiki, omgeving Tapanahonyrivier. Een uitzonderlijke ervaring was het voor mij absoluut wel!

'535953' door srananwilobiyu '535953' door srananwilobiyu

SurinameMarowijne

SurinameMarowijne

Wonderful nature!

srananwilobiyu

Wandelen langs het strand van Albina, leverde dit beeld op. Ik vermoed dat deze boom bijzonder oud is en absoluut de moeite waard is om bij te relaxen. Heb ik uiteraard ook gedaan. Lekker genieten van het uitzicht en de Marowijnerivier.

'537054' door srananwilobiyu '537054' door srananwilobiyu

SurinameMarowijne

SurinameMarowijne

De Tapanahonyrivier!

srananwilobiyu

Mijn laatste bezoek aan de Tapanahonyrivier was zeker langer dan tien jaar geleden. Ik blijf erg onder de indruk van de bijzondere omgeving. Mooi en zonder meer ongerept!

'860294' door silly '860294' door silly

SurinameMarowijne

SurinameMarowijne

Vangst

silly

Een bezoek aan Galibi is zeker de moeite waard, hier leggen schildpadden hun eieren in de avond rond 20.00 uur. Deze bezigheid neemt zeker wel 2 uur in beslag. Ook de omgeving is erg mooi, deze man had net vis gevangen en in zijn bootje schoongemaakt.