Trujillo

'408900' door jackhermsen '408900' door jackhermsen

PeruTrujillo

PeruTrujillo

Tempel van de maan.

jackhermsen

In de omgeving van Trujillo kun je diverse opgravingen vinden. Deze opgraving van de tempel van de Maan is in volle gang. Het betreft hier een tempel van de Moche cultuur die hier was voor de Inca`s. Tot dusver zijn er 7 verschillende lagen ontdekt met mooie muurschilderingen. Elke laag werd over een voorgaande gebouwd met steeds nieuwe versieringen. Zeker de moeite waard om te bezoeken.

'526582' door Fietser '526582' door Fietser

PeruTrujillo

PeruTrujillo

Blauwvoet Jan van Gen

Fietser

Blauwvoet Jan van Genten had ik altijd geassocieerd met de Galapagos eilanden. Hier op het strand bij Huanchaco zag je er veel. Op de achtergrond zie je een local bezig met zijn papyrus bootje waar hij mee aan het vissen was geweest. Een eeuwen oud systeem.

'143015' door MrCactus '143015' door MrCactus

PeruTrujillo

PeruTrujillo

Traditioneel vissen

MrCactus

In Huanchaco gaat een locale visser met zijn "caballitos de totora" de zee op om krabben te vangen.

'564166' door Esthers '564166' door Esthers

PeruTrujillo

PeruTrujillo

Naar huis

Esthers

De zon staat laag aan het eind van de middag in Truijllo. De verkopers pakken hun verkoopwaar weer in. Het overgebleven fruit wat die dag niet verkocht is gaat weer met de kruiwagen naar huis.

'461222' door Fietser '461222' door Fietser

PeruTrujillo

PeruTrujillo

Kerkhof

Fietser

Net buiten Trujillo zag ik uit mijn ooghoek dit kerkhof. Een kerkhof vol met bloemen. Meest nep bloemen, wel fleurig. Aan de mensen te zien die er rondliepen kon je zien dat het een kerkhof voor de betere klasse.

'563159' door Esthers '563159' door Esthers

PeruTrujillo

PeruTrujillo

Plaza de Armas...Trui

Esthers

Truijllo gelegen in Noord Peru, 600 km. 10,5 uur met de bus vanuit Lima of een klein uurtje met het vliegtuig. Deze stad heeft een leuk historisch centrum en is de uitval basis naar de opgravingssite's in de omgeving, Huaca de la Luna, Huaca del Sol, Chan Chan en het gezellige kustplaatsje Huanchaco met z'n rieten boten. Het centrum en de kathedraal zijn dit jaar helemaal opnieuw in de verf gezet als voorbereiding op de komst van de Paus in 2018.

'365916' door jackhermsen '365916' door jackhermsen

PeruTrujillo

PeruTrujillo

Tempel van de Maan.

jackhermsen

Tempel van de Maan in Trujillo. Prachtige muurschilderingen uit het Moche tijdperk,die uitzonderlijk goed bewaard zijn gebleven. De gehele tempel is gemaakt van adobe,een soort klei. De Moche cultuur was een pre Inca beschaving die woonde langs de noordelijke kust van Peru.

'403929' door ottoline '403929' door ottoline

PeruTrujillo

PeruTrujillo

Chanchan

ottoline

Dit Wereld Erfgoed , CHAN CHAN, stamt uit 100 jaar voor Christus. Een hele grote vesting voor duizenden inwoners. Momenteel gedeeltelijk in reconstructie. Ongelooflijk prachtig , dat dit behouden is gebleven, is heel bijzonder. Een vestingstad van zand en aarde voor een hele bevolkingsgroep. Je kon goed de verdeling zien van de rangordes uit die tijd. Iedere rangorde had zijn eigen versierselen in het bouwwerk.

'403930' door ottoline '403930' door ottoline

PeruTrujillo

PeruTrujillo

Bamboo boten

ottoline

Aan de kust bij Trujillo kwamen we de daar bekende boten tegen. Ze worden door de vissers zelf gevlochten van Bamboe bladeren. Schijnen erg sterk te zijn en voor ons gingen de vissers met hun boten de zee in om te laten zien dat ze sterk zijn.

'366754' door jackhermsen '366754' door jackhermsen

PeruTrujillo

PeruTrujillo

Gocta waterval.,

jackhermsen

De Gocta waterval in het Amazone district.(Staat helaas niet bij stad of regio) Op een half uurtje rijden van de stad Chachapoyas,begint de wandeling naar deze waterval. Het moet een van de hoogste ter wereld zijn,maar ik weet niet hoe hoog. In elk geval is het een prachtige wandeling(3 uur enkel),door het Nevelwoud. Hier kunt u diverse dieren bewonderen en genieten van de diversiteit van het woud. Een waarschuwing;naar de waterval ga je bergaf,je moet ook nog terug en dat is best wel pittig. Eventueel kun je een paard huren.Het laatste stuk moet je echter lopen.

'486919' door Fietser '486919' door Fietser

PeruTrujillo

PeruTrujillo

Aan geklede honden

Fietser

In Trujllo zag ik deze 2 honden op een erf lopen. Aangekleed en wel. Snap niet de achter liggende reden, want mooi is het niet. Heb het meerdere plaatsen gezien. Ook in Ecuador, maar meestal "leuk" aangekleed.

'142358' door MrCactus '142358' door MrCactus

PeruTrujillo

PeruTrujillo

Mooie kijkers

MrCactus

Deze mooie jonge dame uit Trujillo had zulke mooie kijkers.......Die moest ik wel vastleggen.

'142363' door MrCactus '142363' door MrCactus

PeruTrujillo

PeruTrujillo

Melancholiek

MrCactus

De eerste foto van deze jonge dame uit Trujillo ging vlekkeloos, maar toen begon de argentijnse zanger weer een Tango te zingen. Dat was zo mooi dat zij in tranen uitbarstte. Of schrok ze toch van de fotograaf.

'427245' door Kaatje64 '427245' door Kaatje64

PeruTrujillo

PeruTrujillo

Huaca del Dragon

Kaatje64

In een buitenwijk van de stad Trujilo staat de Huaca del Dragon of Huaca del Arco Iris, gebouwd met adobe met afbeeldingen van regenbogen en draakachtige wezens. Het was een tempel waar ook kinderen geofferd werden door de Moche. Er zijn namelijk resten van 75 kinderen naast de muren gevonden, eng idee!

'366244' door jackhermsen '366244' door jackhermsen

PeruTrujillo

PeruTrujillo

El Señor de Sipan

jackhermsen

Op een klein uurtje rijden van Chiclayo staat deze tempel van Sipan. Deze Moche cultuur ontstond rond 300 na C. De piramides zijn gemaakt van adobe,een soort klei. Het graf van de Señor de Sipan is ongeschonden gevonden en hij was begraven met heel veel sieraden,van goud,zilver,turkoois en Lapis Lazuli. Deze voorwerpen zijn te zien in het Museo de las Tumbas Reales de Sipan maar daar is fotograferen helaas verboden.

'426640' door Kaatje64 '426640' door Kaatje64

PeruTrujillo

PeruTrujillo

Vissersbootjes

Kaatje64

In het vissersplaatsje Pimentel heerst veel werkeloosheid doordat grote vistrawlers de traditionele houten vissersboten verdreven hebben. Die kunnen niet meer onderhouden en daardoor niet meer gebruikt worden. Om toch wat te verdienen maken de mannen een soort bootjes van papyrus. Het zijn twee bundels die met de punten aan elkaar gebonden zijn, aan de achterkant (het zitgedeelte) is het breder en zit er piepschuim voor het drijfvermogen tussen. De vissers gaan met alleen een vuilniszak tegen de wind de gevaarlijke zee (oceaan) op en roeien met hun bamboe stok die als peddel dient een stuk weg om daar te vissen. Als ze rond het middaguur terug komen is het een mooi gezicht om ze door de branding te zien komen. Ze surfen dan op hun kleine schuitjes naar het strand, waar ze hun gevangen vis (rog, haai enz) verkopen en anders mee naar huis nemen om op te eten. Deze bootjes stonden op het strand te drogen.

'395785' door jackhermsen '395785' door jackhermsen

PeruTrujillo

PeruTrujillo

Plaza des Armes.

jackhermsen

Trujillo,leuke stad met een rijke geschiedenis. Op de foto het centrale plein met de Kathedraal. Je kunt er diverse excursies maken. Chanchan is de grootste Adobe stad ter wereld. Maar ga ook naar de Huaca del Sol en de Huaca y Luna. Een prachtig overzicht van de Moche cultuur(pre Inca). En als je rust wil dan kun je naar Huanchaco om aan het strand te liggen.

'260083' door pucksanders '260083' door pucksanders

PeruTrujillo

PeruTrujillo

Caballito's

pucksanders

de vissers in Huanchaco, bij Trujillo, maken zelf hun rieten boten. Een boot gaat ongeveer 3 maanden mee. Tijdens het vissen zitten de vissers geknield achterop de boot en gaan zo door de branding van de stille oceaan. Hopelijk blijft deze traditie, want een groot hotelconcern wil hun rietlanden kopen.

'366295' door jackhermsen '366295' door jackhermsen

PeruTrujillo

PeruTrujillo

Kuelap.

jackhermsen

Citadel van Kuelap in het noorden van Peru. In tegenstelling tot Machu Pichu hebben de huizen hier wel decoraties op de huizen en zijn deze huizen rond van vorm. In de citadel kun je ook een paar Inca huizen zien. Toen wij deze plaats bezochten waren er 18 toeristen,ook iets rustiger dan Machu Pichu dus. De rit er naar toe is ook prachtig via een zeer smal weggetje,maar er zijn ook wandeltochten te maken naar Kuelap. De ruine is nog voor een groot deel in de oorspronkelijke staat,dus half overwoekerd met bomen die op hun beurt weer vol zitten met Bromelia`s.

'397556' door jackhermsen '397556' door jackhermsen

PeruTrujillo

PeruTrujillo

Huaca de la Luna

jackhermsen

Huaca de la Luna,of de tempel van de Maan. Piramide gemaakt van adobe,soort klei,uit de Moche cultuur.(Dus pre Inca) Uit archeologisch onderzoek is deze tempel uit ongeveer 700 voor Chr. Ze zijn echter nog volop bezig met het onderzoek en restauratie van deze tempel. Er is een museum en je krijgt een uitgebreide rondleiding door deze prachtig gekleurde tempel. De tempel van de zon is niet toegankelijk,maar dichtbij ligt ook Chanchan,de grootste adobe stad ter wereld.

'222638' door jkkoning '222638' door jkkoning

PeruTrujillo

PeruTrujillo

Mooie zandsculpturen

jkkoning

de zandsculpturen van de inca{s bij Chan Chan, een goed bewaarde incastad bij Trujillo. Hoge muren en vele zitmeubelen gemaakt uit zand en leem. Wel zijn ze driftig bezig met enige restauratie om alles goed te behouden

'391610' door jackhermsen '391610' door jackhermsen

PeruTrujillo

PeruTrujillo

Huaca Arca Iris.

jackhermsen

Huaca Arca Iris,Trujillo. De Regenboog tempel,gebouwd rond 1100,dus pre Inca. Het is een onderdeel van het Chanchan complex. Chanchan was de hoofdstad van het Chimu rijk. Ook Trujillo zelf is zeker de moeite waard. Mooie koloniale huizen en een rijke historie. Ook de tempel van de zon en maan kun je bezoeken. Wil je een dag rust dan kun je naar Huanchaco om aan het strand te liggen of om met een bootje van riet te leren varen.

'142343' door MrCactus '142343' door MrCactus

PeruTrujillo

PeruTrujillo

Lekkere trek

MrCactus

Op het strand van Huanchaco (bij Trujillo) zag ik deze vogel een lekker maaltje versmaden. Het mij grootste zoomstand lukte het mij om hem vast te leggen.

'142340' door MrCactus '142340' door MrCactus

PeruTrujillo

PeruTrujillo

Caballitos de totora

MrCactus

In Huanchaco (vlak bij Trujillo) treft men op het strand de caballitos de totora aan. Dit zijn vissersbootjes van riet welke al eeuwen door de lokale vissers gebruikt worden.