Paracas Peninsula

'515498' door haroldtravel '515498' door haroldtravel

PeruParacas Peninsula

PeruParacas Peninsula

Honey I'm home!

haroldtravel

Paracas National Parc is een aardig park wat je kan bezoeken, bijvoorbeeld in combinatie met Islas Ballestas. Helaas ging het boottochtje naar de eilanden niet door, vanwege de harde wind. In Paracas is het een komen en gaan van vogels....

'543406' door lubbja01 '543406' door lubbja01

PeruParacas Peninsula

PeruParacas Peninsula

Kan ik je vertrouwen

lubbja01

We wandelen langs de rotsen van het nationaal park van Caracas. Net over de rand kijkend zie ik deze Inca Stern met zijn prachtige kleuren geel en rood op nog geen 3 m.. We kijken elkaar aan en het is net alsof hij/zij zich afvraagt wil ik wel op de foto ? Blijkbaar wordt ik goedgekeurd en kan ik mijn gang gaan. Een bijzondere ontmoeting.

'566107' door Esthers '566107' door Esthers

PeruParacas Peninsula

PeruParacas Peninsula

Pelikanen

Esthers

Isla Ballestas. Tijdens een boottochtje vanuit Paracas, waar we zeker niet het enige bootje waren, hebben we een tocht gemaakt naar de Ballestas eilanden. Met zo'n 25 mensen in een speedboot die met hoge snelheid naar deze eilanden (mini Galapagos) vaart. Onderweg veel zeeleeuwen, enorme aantallen vogels, waaronder deze pelikanen en een enkele pinguin. Je moet nog goed opletten dat je van deze laag overvliegende vogels geen vogelpoep op je hoofd krijgt. Deze vogels produceren ontzettend veel vogelpoep dat ieder jaar van de eilanden afgeschept wordt en als mest verkocht wordt.

'570908' door baatjes '570908' door baatjes

PeruParacas Peninsula

PeruParacas Peninsula

Zandhappen

baatjes

Tijdens onze reis Peru kwamen we in Paracas terecht. Naast dat Paracas een leuk stadje is waar je lekker een dag of wat kunt relaxen, kun je er ook gemakkelijk een excursie boeken om te gaan buggy rijden en sandboarden. Vaak wordt dit in Huacachina gedaan, maar daar schijnen de zandduinen nog steiler te zijn dan in de omgeving van Paracas. En omdat ik niet zo'n held ben, hebben we besloten in de buurt te blijven. Nou, ik vond het buggy rijden (probeer achterin te zitten) meer dan genoeg adrenaline opleveren en heb uiteindelijk maar heel even op het sandboard gelegen om vervolgens weer snel op te staan. Terwijl mijn man, een Amerikaanse en de chauffeur/gids weer naar de top van het duin aan het klimmen waren, heb ik deze foto geschoten.

'1097035' door baatjes '1097035' door baatjes

PeruParacas Peninsula

PeruParacas Peninsula

Peruaanse Pelikaan in

baatjes

Het stadje Paracas is een goede uitvalsbasis om Paracas Peninsula en Paracas National Reserve te bezoeken. Ook kun je vanuit hier gaan sandboarden. Maar je kunt er ook goed Pisco Sours drinken op het terras en ondertussen genieten van voorbij vliegende Peruaanse Pelikanen.

'1099012' door ThijsVDenBurg '1099012' door ThijsVDenBurg

PeruParacas Peninsula

PeruParacas Peninsula

Peruaanse zandheuvels

ThijsVDenBurg

Peru heeft een veelzijdig karakter als het gaat om natuurschoon. Van hoge toppen tot oerwoud. Een woeste kustlijn en droge woestijnen. Voor wie de Galapagos Eilanden net iets te duur zijn, is er de mogelijkheid om naar Islas Bellestas te gaan. The poor man's Galapagos ook wel genaamd. Maar de echte schoonheid van dit gebied ligt toch wel iets verder op. Het Paracas schiereiland met fel oranje gekleurd zand en uitgestrekte vlaktes die overlopen in hoge heuvels en enkele bergtoppen. Een prachtig gebied om in te rijden, een stukje bizarre natuur.

'1093196' door baatjes '1093196' door baatjes

PeruParacas Peninsula

PeruParacas Peninsula

Amerikaanse Bonte Pie

baatjes

In de haven van Paracas zagen we deze twee driftig over de rotsen struinen op zoek naar eten. Deze Amerikaanse Bonte Scholeksters lijken veel op onze Scholeksters. Hier hebben ze de bijnaam Bonte Piet. Een van de duidelijkste verschillen is de kleur van het oog. De Amerikaanse variant heeft gele ogen met een rood/oranje rand. De ‘onze’ heeft rode ogen met een rood/oranje rand.

'1063339' door baatjes '1063339' door baatjes

PeruParacas Peninsula

PeruParacas Peninsula

Vissersbootjes bij...

baatjes

Paracas is een leuke uitvalsbasis om Islas Ballestas te bezoeken, maar ook om te gaan sandbuggyen in de vele zandduinen die het gebied rijk is. Daarnaast ligt Paracas National Parc om de hoek voor het nodige natuurschoon. Na een actieve dag kun je vervolgens lekker over de boulevard flaneren of uitzoeken waar ze beste Pisco Sour van Paracas serveren. En dan liggen er nog ontelbare leuke vissersbootjes voor de kust met tal van pelikanen en aalscholvers. Wij hebben er genoten.

'970880' door nathaliebeersma '970880' door nathaliebeersma

PeruParacas Peninsula

PeruParacas Peninsula

Great Ocean Road op..

nathaliebeersma

Deze foto is genomen in Paracas National Park in Peru, op zaterdag 9 juni 2018 rond 15.30 uur. ‘Amper twintig uur na landing op het beruchte internationale vliegveld Jorge Chávez, en zonder tijd te hebben gehad om ook maar enigszins te wennen aan de chaotische miljoenenstad, lijkt mijn lichaam nu een landing op Mars te hebben gemaakt. Of op de top van ’s werelds grootste vulkaan, dat zou ik ook geloven. Waar ik ook kijk, het is kaal. Enkel de schelpen op de grond zijn het vreemde bewijs van het verleden als oceaanbodem. Her en der zorgen heuvels voor glooiing in deze uitgestrekte woestijn. Klimmend en hangend over de houten balustrade kijk ik naar de perfect afgesleten kustlijn die het abrupte einde markeert van het gouden land. Ik hoor hoe beneden de golven tegen de hoge muur van kliffen kapotslaan. Ook hier, 275 kilometer ten zuiden van Lima, is die eeuwige zeemist nog aanwezig boven de woeste, grauwgrijze watervlakte. Maar het goede zicht reikt gelukkig ruimschoots tot de rotsformatie die als de kathedraal wordt beschouwd. Slechts één seconde duurt het voordat mijn gedachten teruggaan naar die betoverende, eveneens voor altijd gouden avond vijf jaar geleden bij de twaalf apostelen aan de Great Ocean Road in het zuiden van Australië. Ik beschouw deze overeenkomsten met de allermooiste reiservaring in mijn leven als een voorproefje dat bevestigt dat een gedroomde ontdekkingstocht door Peru is begonnen.’

'845347' door baatjes '845347' door baatjes

PeruParacas Peninsula

PeruParacas Peninsula

Peruaanse pelikaan

baatjes

Aan het einde van onze Peru-reis hebben we een paar nachten in Paracas overnacht. Onder andere om een bezoek te brengen aan Islas Ballestas. Dit was een mooie ervaring. Voor pelikanen hoef je echter geen excursie te doen naar deze eilanden groep. Gewoon in het haventje van Paracas wemelt het van de duikende pelikanen. Imposant grote vogels.

'1099378' door hestermaasdam '1099378' door hestermaasdam

PeruParacas Peninsula

PeruParacas Peninsula

Paracas Nationaal Par

hestermaasdam

Een belangrijk natuurreservaat is het Reserva Nacional de Paracas, 3350 km² groot, in de kustwoestijn in zuidelijk Peru. Er leven veel vogelsoorten, onder andere flamingo's en pelikanen. Je kunt flamingo's spotten en fossielen vinden en heerlijk wandelen.

'906257' door hestermaasdam '906257' door hestermaasdam

PeruParacas Peninsula

PeruParacas Peninsula

Paracas Nationaal par

hestermaasdam

Het droge woestijnlandschap van Paracas staat in scherp contrast met de blauwe zee die het schiereiland omringt. Je kunt flamingo's spotten en fossielen vinden en heerlijk wandelen.

'877350' door theovanderlinden '877350' door theovanderlinden

PeruParacas Peninsula

PeruParacas Peninsula

Hangjongeren

theovanderlinden

De boten, om de Ballestas eilanden te bezoeken, vertrekken meestal uit de haven van Pisco. In en rond de haven is al voldoende fauna te zien. Naast bruinvissen is de haven vergeven van de pelikanen die er op uit zijn om eenvoudig aan hun voedsel te komen (er zijn immers genoeg toeristen die hier aan mee willen helpen). Deze "hangjongeren" nemen even een break voordat ze weer aan het werk moeten.

'985044' door baatjes '985044' door baatjes

PeruParacas Peninsula

PeruParacas Peninsula

Pelikaan

baatjes

Vanuit Paracas kun je een mooi tochtje naar Islas Ballestas maken. Tijdens deze trip zie je ontelbare aantallen aalscholvers, zeeleeuwen en pelikanen. Voor pelikanen hoef je echter niet ver te gaan. Deze vind je ook in groten getale in de haven van Paracas. Op steigers, op restaurants en op bootjes die in de haven liggen.

'944406' door hestermaasdam '944406' door hestermaasdam

PeruParacas Peninsula

PeruParacas Peninsula

Paracas NP

hestermaasdam

We wachten op de boot om een tochtje te maken naar de Ballestas eilanden, dat wachten mag best even duren want ik geniet van de vele watervogels die hier te zien zijn. Hier de wulp, een strandloper en een witte reiger.

'846586' door hestermaasdam '846586' door hestermaasdam

PeruParacas Peninsula

PeruParacas Peninsula

Paracas Nationaal par

hestermaasdam

Het droge woestijnlandschap van Paracas staat in scherp contrast met de blauwe zee die het schiereiland omringt. Je kunt flamingo's spotten en fossielen vinden. Ook vind je hier de Candelabra-geoglief, 150 bij 50 meter (precolombiaans) tot nu toe weet niemand de betekenis hiervan.

'1103892' door sanderruben '1103892' door sanderruben

PeruParacas Peninsula

PeruParacas Peninsula

Bienvenidos a...Parac

sanderruben

Welkom in Paracas ; deze pelikanen waren ons op het strand, aan de rand van het dorpje aan het opwachten. Paracas is het vertrekpunt voor een tocht naar Islas Ballestas, ook wel Poor Man’s Galapagos eilanden genoemd. Meestal ga je tijdens een tour langs lijnen in een berg en vervolgens ga je naar de eilanden, waar je onder andere zeeleeuwen, Galapagos pinguïns en duizenden Boobies en andere vogelsoorten te zien zal krijgen. In Paracas heb je een mooie boulevard, waar het vooral in de namiddag en avond ook gezellig is om een hapje te eten en een drankje te doen.

'1081515' door theovanderlinden '1081515' door theovanderlinden

PeruParacas Peninsula

PeruParacas Peninsula

Are you being served?

theovanderlinden

Pisco Sour, een bekende Peruaans wijnmix, wordt inmiddels over de hele wereld geserveerd. Over service gesproken: op een wijngaard bij Ica vouwt deze dame - serieus en met toewijding - uw toiletpapier: "at your service!"

'880523' door Leonievdmeer '880523' door Leonievdmeer

PeruParacas Peninsula

PeruParacas Peninsula

Vissersdorp Paracas

Leonievdmeer

Niet ver van Lima ligt het plaatsje Paracas. Paracas is een klein vissersdorpje aan de zee, Vanuit daar kan je boottocht naar de Ballestas eilanden maken om zeehonden, zeeleeuwen en pinguïns te zien en de woestijn in te gaan. Je eet er de lekkerste vis in kleine restaurantjes.