Machu Picchu foto's & tips

'445356' door dreamer666 '445356' door dreamer666

PeruMachu Picchu

PeruMachu Picchu

Lama @ Machu Picchu

dreamer666

Als je de postkaarten bekijkt dan zie je af en toe dit soort foto's. Er lopen namelijk een aantal lama's rond op de site. Elke toerist wil er wel een foto van met de ruïnes op de achtergrond. Het is dan ook moeilijk om de foto te kunnen maken want overal duiken er toeristen in je beeld die naast het dier willen komen staan. Met veel geluk en geduld is het dan toch gelukt en ik vind hem bijzonder grappig.

'490168' door deerik '490168' door deerik

PeruMachu Picchu

PeruMachu Picchu

100% Peru

deerik

Deze lama vond mij maar een vreemde vogel, althans zo kijkt hij ;) Ik vond hem, in combinatie met Machu Picchu een 100% Peru plaatje opleveren. Zo onvoorstelbaar knap, hoe ze op deze hoogte zo'n stad hebben kunnen bouwen!

'483036' door deerik '483036' door deerik

PeruMachu Picchu

PeruMachu Picchu

300

deerik

Machu Picchu, een van de meest magische plakken waar ik ooit ben geweest. We reden er naar toe in de laatste trein voordat ze daar gingen staken, voor 3 dagen. We besloten toch te gaan en de gok te nemen dat de staking niet zou uitlopen. Hij pakte goed uit. Op een gemiddelde dag komen er 3000 bezoekers, toen wij er waren nog geen 300. Heerlijk kunnen rondlopen en fotograferen vaak zonder andere toeristen in de buurt. Deze is vanaf een platform bij het hoogste punt genomen. De doorbrekende zon (rechtsboven) als extra bonus!

'502171' door hardom '502171' door hardom

PeruMachu Picchu

PeruMachu Picchu

Machu Picchu

hardom

Machu Picchu is verkozen tot één van de zeven nieuwe wereldwonderen. De Incastad staat er nog omdat de Spanjaarden hem nooit ontdekt hebben. Pas in 1911 werden de ruïnes door Bingham ontdekt, alhoewel later bleek dat de duitser Berns in 1860 hier al de nodige Inca schatten heeft meegenomen De foto is vlak na zonsopgang genomen. Prominent in beeld de 2740 m hoge blikvanger de Huayna Picchu (jonge berg)

'496170' door deerik '496170' door deerik

PeruMachu Picchu

PeruMachu Picchu

Geen Toeristen

deerik

Dit was zo'n beetje onze eerste blik op Machu Picchu toen wij met onze gids deze magische plek betraden... geen toerist te zien. Vrijwel iedereen was bezig zo snel mogelijk weg te komen omdat de treinen gingen staken. De volgende dag was het wat drukker, minder dan 10% van de gemiddelde 2.500 die er per dag komen ;) Echt een magische ervaring als je het gevoel hebt die historische plek haast private te hebben.

'371334' door konne000 '371334' door konne000

PeruMachu Picchu

PeruMachu Picchu

Inca-trappen

konne000

Trappen, trappen en nog eens trappen! Als het geen oude Inca-landbouwtrappen zijn, dan wel zeer ongelijke trden van trappen die erg ver omhooggaan! Maar geen geweeklaag, het is verschrikkelijk mooi en met recht een wereldwonder!

'276328' door leonvanmaenen '276328' door leonvanmaenen

PeruMachu Picchu

PeruMachu Picchu

Wiñay Wayna - De...ee

leonvanmaenen

Dit indrukwekkende bouwwerk passeer je op de eennalaatste dag van de Inca-trail, de pelgrimstocht van de Inca's naar de Machu Picchu. Dit is de Wiñay Wayna wat vanuit het Qechua vrij vertaald "Eeuwige Jeugd" betekent. Het is nog steeds een raadsel hoe de Inca's deze agrarische terrassering van steen hebben kunnen maken, omdat de materie van nature niet uit dit gebied komt. Met een groepje hebben we daar tijdens een kleine pauze in het gras gelegen, met zicht op de Urubamba rivier in het dal. Zwermen van kleurrijke papegaaien vlogen over ons heen alsof we daar in een waar paradijs verbleven.

'414554' door woutercello '414554' door woutercello

PeruMachu Picchu

PeruMachu Picchu

Capitool

woutercello

Iedereen kent hopelijk de Capitool reisgidsen! Wel correct zijn ze niet altijd... zo stond deze foto (of een beter gezegd een foto met hetzelfde landschap erop) bij het noordelijke hoogland afgebeeld! Maar deze is genomen in Machu Picchu!

'484498' door peterverboom '484498' door peterverboom

PeruMachu Picchu

PeruMachu Picchu

Machu Picchu

peterverboom

Het blijft een prachtig landschap. Hoe hebben de Inca's dit honderden jaren geleden kunnen bouwen boven op een berg, met de middelen van toen moet het wel een hele klus geweest zijn.

'530798' door MiekeLejeunevdVen '530798' door MiekeLejeunevdVen

PeruMachu Picchu

PeruMachu Picchu

Machu Picchu

MiekeLejeunevdVen

Vroeg in de ochtend naar een absoluut hoogtepunt van onze rondreis door Peru. Machu Picchu, de verloren stad van de Inca's werd pas in 1911 herontdekt. Door de prachtige ligging midden in het tropisch regenwoud is Machu Picchu wereldberoemd geworden. s.v.p.even vergroten.

'547483' door npgeerdink '547483' door npgeerdink

PeruMachu Picchu

PeruMachu Picchu

Kolibri met kleintjes

npgeerdink

Midden in Macchu Picchu zagen we opeens dit kolibri nest. Terwijl om ons heen iedereen foto's van de ruines maakte waren wij hier foto's van aan het maken. Een plek waar je het niet verwacht!

'295361' door deerik '295361' door deerik

PeruMachu Picchu

PeruMachu Picchu

80 per sec

deerik

Ze zijn echt super snel, deze kleine rakkers. De enige vogel die achteruit kan vliegen, de kolibrie. Hun vleugeltjes slaan soms wel 80x per seconde. In de tuin van ons hotel nabij Machu Picchu zoemden ze als dikke hommels in de ronte. Twee middagen lang heb ik er een soort van studie van gemaakt. Dit is een van de resultaten. Als je goed kijkt zie je zijn tongetje net nog uit de bloem komen.

'496521' door deerik '496521' door deerik

PeruMachu Picchu

PeruMachu Picchu

Bolleboos

deerik

Het was echt genieten op een klein lokaal marktje op weg terug naar Cusco. De dames met hoeden werden vaak als vee, achterop een vrachtwagen aangevoerd. Daarna struinden ze de markt af naar alle soorten verswaren. Deze dame kwam duidelijk niets te kort ;)

'494860' door Fietser '494860' door Fietser

PeruMachu Picchu

PeruMachu Picchu

Wayna Picchu

Fietser

Eens een andere zicht op Wayna Picchu. Dit is de berg op de achtergrond die Machu Picchu domineert. 's Morgens vroeg om 08:00 uur stonden voor het hek te wachten om Wayna Picchu te kunnen beklimmen, moet je overigens een maanden van te voren via internet reserveren. Het een stevige klim, soms echt klauteren om helemaal bovenop te komen. Was niet druk boven. Je hebt wel een schitterend uitzicht op Macchu Picchu, eigenlijk het mooiste van het geheel. De rood achtige planten op de voorgrond zijn Bromelia's.

'259622' door whelder '259622' door whelder

PeruMachu Picchu

PeruMachu Picchu

Machu Pichu laat

whelder

Vlak voor zonsopgang staan drommen toeristen te trappelen om als eerste naar binnen te mogen. Wij stonden ook vooraan in de rij. De zonsopkomst was koud maar magisch. Vreemd genoeg neemt het aantal bezoekers kort na het middaguur al weer flink af. Tegen sluitingstijd heb je MP bijna voor je zelf. Een mooi moment voor prachtige foto's want het licht is dan op zijn mooist.

'494991' door Fietser '494991' door Fietser

PeruMachu Picchu

PeruMachu Picchu

Machu Pichu

Fietser

Een andere kijk op op Machu Picchu. Ik sta na een uur trap lopen en klauteren bovenop de Wayna Picchu, de berg die Machu Picchu domineert. Van bovenaf is het een geheel ander zicht.

'375310' door Floydian '375310' door Floydian

PeruMachu Picchu

PeruMachu Picchu

Overlooking Machu...P

Floydian

Ik kreeg de afgelopen dagen een Tsunami aan berichten op mijn profiel. Iedereen hartelijk dank die een berichtje achterliet aangaande een rode ster, altijd mooi om te lezen....DANK! Het reizen gaat verder, dit keer een sprong naar zuid-amerika. Peru, Machu Picchu, wie kent het niet. Ik was hier als eerste boven die ochtend, maar het hielp allemaal weinig, je zag geen hand voor ogen. De bewolking bleef 2 uur lang hangen, daarna trok het op en kwam de schoonheid van Machu Picchu tot zijn recht. Iets verder naar de buitenkant gelopen om meer overzicht te krijgen ipv recht-toe-recht-aan naar beneden schieten. Camera; Canon EOS 1D mkII Lens; Canon 24-70mm 2.8L USM Exposure; 1/80 sec Aperture; f16 Filter; none ISO 100 RAW

'293073' door dereizigers '293073' door dereizigers

PeruMachu Picchu

PeruMachu Picchu

Oude berg

dereizigers

Dat is wat Machu Picchu in de Quechua taal betekent. Deze Inca stad is fantastisch gelegen in de Urabamba vallei tussen de bergtoppen van de Machu Picchu en Huayna Picchu (jonge berg). De stad werd pas in 1911 door Hiram Bingham ontdekt en in 1983 op de Unesco Werelderfgoed lijst geplaatst. Onderzoekers zijn er nog steeds niet over uit wat de precieze betekenis van enkele belangrijke gebouwen is. Dit maakt een bezoek aan deze Inca stad alleen maar mysterieuzer!

'350328' door vivelafem '350328' door vivelafem

PeruMachu Picchu

PeruMachu Picchu

Machu Picchu ontwaakt

vivelafem

Een geluk bij een ongeluk; vroeg in de ochtend arriveerden we bij Machu Picchu. Om de hordes andere toeristen voor te zijn gingen we meteen lopen, de goede kant op dachten we. Flinke klim, waar is dat hele Machu Pucchu nou?! Op een gegeven moment, in de wolken, twijfelen we of we niet terug moeten gaan lopen. En dan gaan de wolken langzaam opzij en zorgen voor een magisch uitzicht: Machu Picchu in het ochtendgloren. Verkeerde berg op gelopen maar dit uitzicht mooi cadeau! Had niet beter gekund!

'513559' door Lyske1980 '513559' door Lyske1980

PeruMachu Picchu

PeruMachu Picchu

Machu-Picchu

Lyske1980

Het stikt natuurlijk van de Machu-Picchu plaatjes op deze site, maar ik wilde toch deze foto plaatsen omdat het beroemde bouwwerk ontzettend veel indruk op me heeft gemaakt. Ik had een vreselijke toeristische plek verwacht en ik zat er zelfs aan te denken om er niet naartoe te gaan, maar omdat we 's ochtends zeer vroeg gingen viel het erg mee met de drukte: de vroege zonnestralen langs de bergen zien schijnen was echt onvergetelijk! De verhalen van de gids over de Inca's - die met de Machu-Picchu zo dicht mogelijk bij de zon wilden komen - maakten het nóg interessanter.

'532198' door MiekeLejeunevdVen '532198' door MiekeLejeunevdVen

PeruMachu Picchu

PeruMachu Picchu

De...z

MiekeLejeunevdVen

De zonnetempel is het enige bouwwerk in Machu Picchu met ronde muren. De Inca's waren aanbidders van de zon en de sterren. Zij geloofden dat hun koning een directe afstammeling was van de zon. s.v.p.even openen..

'435508' door reizendebeer '435508' door reizendebeer

PeruMachu Picchu

PeruMachu Picchu

Groene bergen

reizendebeer

De mystique oude Inka stad Machu Picchu kent iedereen, maar ook de omgeving rond dit oude wereldwonder is adembenemend, ik had de eer om de omgeving tijdens het einde van het regenseizoen te bezoeken, wanneer de bergen op zijn groenst zijn.

'273292' door Obiwan '273292' door Obiwan

PeruMachu Picchu

PeruMachu Picchu

Oudeman Hoogte

Obiwan

Machu Picchu vanaf "de andere kant" waar vandaan goed te zien is wat een inmens bouwwerk het eigenlijk is. In 1911 verrichtte de historicus Hiram Bingham een studie naar de Inca-paden in de omgeving waarbij hij Machu Picchu ontdekte. Zodoende stond hij bekend als DE ontdekker. Echter rcentelijk werd vastgesteld dat in 1867 de Duitse goudzoeker en houthandelaar Augusto Berns de bergstad vond en plunderde (met toestemming van de Peruaanse regering). Hij verkocht de historische schatten aan Europese musea. Machu Picchu betekent letterlijk Oudeman Hoogte in het Quechua. Per jaar trekt de plaats rond de 400.000 bezoekers, dit tot zorg van UNESCO die vreest dat dit grote aantal bezoekers de stad verder zal beschadigen.

'522014' door konne000 '522014' door konne000

PeruMachu Picchu

PeruMachu Picchu

Wereldwonder

konne000

Machu Picchu, eens van een andere kant vastgelegd! Maar war je daar ook fotografeert, alles is even mooi daar! Een terecht wereldwonder! Als je naar Peru gaat, móet je hier naar toe!