Machu Picchu

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Machu Picchu, ge- en verboden

Machu Picchu,
Peru


Machu Picchu, de “oude berg”, mag natuurlijk niet op het programma ontbreken als je een bezoek aan Peru brengt. Wij bezochten de beroemde Incastad vorig jaar en er golden/gelden nogal wat regeltjes die doorlopend worden aangescherpt, hieronder een aantal ervan.

Het toegangsbewijs is slechts een dagdeel geldig, wil je de hele dag blijven dan moet je twee tickets kopen. Elk bezoek duurt minimaal 2,5 en maximaal 4 uur vanaf aankomst bij het toegangshek. Koop je een ticket voor Machu Picchu Mountain of Waynapicchu, dan krijg je daar extra tijd voor.

Eenmaal op de site mag je niet meer naar “buiten” voor b.v. een toiletbezoek. Ga dus van tevoren, “binnen” kan het niet meer.

Een officiële Machu Picchugids is verplicht, je mag de site niet op eigen houtje verkennen, ook niet voor of na de rondleiding. De rondleiding volgt een standaard route. Je kunt ervoor kiezen om voor de rondleiding sites te bezoeken die geen onderdeel uitmaken van de standaard rondleiding, zoals de Zonnepoort of Incabrug. Dit mag echter alleen onder begeleiding van je gids en hier zijn dan ook extra kosten aan verbonden. Teruglopen om iets nogmaals te bezichtigen mag ook niet meer. De gids hoeft je niet te begeleiden tijdens je bezoek aan Machu Picchu Mountain of Waynapicchu. Alleen in de citadel van Machu Picchu dient de gids altijd bij je te zijn.

Je moet altijd je paspoort meenemen om binnen te komen. Voor de ticketcontrole, nabij de toiletten, kun je een speciale Machu Picchustempel in je paspoort laten zetten.

Met uitzondering van een flesje drinken mogen er geen consumpties worden meegenomen. Roken is niet toegestaan en het meenemen van een wandelstok is ook verboden (voor bejaarden en mensen met een handicap wordt een uitzondering gemaakt).

Laat je door al deze ge- en verboden het plezier niet ontnemen, Machu Picchu is absoluut de moeite waard!