Lima

'269551' door jdevaan '269551' door jdevaan

PeruLima

PeruLima

San Francisco...Kathe

jdevaan

Deze Franciscanen kerk en klooster staat bekend om z´n catacomben en opmerkelijke bibliotheek. Deze kerk is een van de best bewaarde koloniale kerken van Lima. Het grootste deel van de kerk is gerestaureerd naar z´n originele barokstijl met Moorse invloeden. De bibliotheek herbergt 25000 boeken in leer gebonden en 6000 perkamenten uit de koloniale tijd van Peru, van de 15e tot en met de 18e eeuw! Onder de kerk liggen de catacomben. Deze catacomben bevatten naar schatting zo´n 70.000 lichamen.

'309517' door PaulHoo '309517' door PaulHoo

PeruLima

PeruLima

Hoed en vlechten

PaulHoo

Eerder plaatste ik al Boliviaanse vrouwen met bolhoed die vaak hun haar in vlechten dragen. Dit geldt ook voor Peruaanse vrouwen, maar een hoed dragen ze lang niet altijd en is een ander soort.

'269276' door jdevaan '269276' door jdevaan

PeruLima

PeruLima

Duiven voeren op het.

jdevaan

De San Francisco kathedraal is zeer bezienswaardig. Maar het plein ervoor mag er ook wezen. Veel locals zoeken er wat rust op de trappen of komen er met kleinkinderen om ze wat te laten spelen. Anderen zoals deze man, komen er om de duiven te voeren. Het is heerlijk ok daar eens een uurtje te gaan zitten en te kijken.

'435937' door reizendebeer '435937' door reizendebeer

PeruLima

PeruLima

Een andere wijk

reizendebeer

Meestal worden de arme en rijke wijken in het continent goed gescheiden, toch was ik midden in het centrum van Lima, toen ik een doorkijk zag naar een krottenwijk.

'430138' door reizendebeer '430138' door reizendebeer

PeruLima

PeruLima

San Martin plein

reizendebeer

Lima de hoofdstad van Peru is niet echt een toeristen stad, toch heeft de stad een paar hoogte punten, een daarvan is het plein met het ruiters beeld van de verzet strijder San Martin.

'404383' door konne000 '404383' door konne000

PeruLima

PeruLima

Feestje op hoogte

konne000

In het centrum van Lima vind je, achter de wijk Rimac, de berg San Cristóbal met bovenop een kruis dat 's avonds verlicht wordt. Jaarlijks houden gelovigen een pelgrimstocht naar de top met onderweg een aantal stops net als op de kruisweg. Vanaf de top heb je een schitterend uitzicht over LIma, mits de garúa ( een vrijwel altijd hangende nevel over de stad) niet te veel aan het oog onttrekt! Op de top troffen we een heel gezellig bruiloftsfeest met veel drank, dans, muziek en gezelligheid!

'285985' door jdevaan '285985' door jdevaan

PeruLima

PeruLima

Hoofd van een...Perua

jdevaan

Peru kent meer mummies dan Egypte. Het verschil met de Egyptische mummies is dat de peruanen hun doden in de foetushouding zetten. Dat zie je terug bij de mensen van de Nazca cultuur. Zij mummificeerde de lichamen en begroeven ze in foetushouding gewikkeld in mooie doeken en omringd door kostbaar aardewerk en sieraden. Door het droge klimaat konden de mummies en botten goed bewaard worden. Maar ook de mensen van de Wari stam mummificeerden hun doden. Enkele weken geleden, 21 oktober, zijn er in Lima 4 mummies gevonden, waarvan drie kinderen. Zij zijn waarschijnlijk geofferd om de volwassen dode op zijn tocht te begeleiden.

'269059' door jdevaan '269059' door jdevaan

PeruLima

PeruLima

Even 'niets', lekker.

jdevaan

Een van de bezienswaardigheden in Lima is het San Francisco klooster. Het ligt aan een mooi plein en op de trappen verzamelen zich, behalve toeristen ook locals. Lekker bijkletsen met je vrienden, of zoals deze vrouw gewoon even 'niets'!

'285837' door jdevaan '285837' door jdevaan

PeruLima

PeruLima

Skelet uit het graf..

jdevaan

Een eerste foto voor het dagthema: roestbruin. Deze foto heb ik genomen in een archeologisch museum in Lima. Het is een skelet dat gevonden is in de tombe in Sipán. Dit in 1987 in het noorden van Peru ontdekte graf is éém van de rijkste graftombes in Zuid-Amerika. Dit skelet is van een wachter. Deze was volgens de gewoonte begraven met zijn voeten eraf gehakt, zodat hij zeker niet zijn post kon verlaten. In de eigenlijke grafkamer vond men een fijn bewerkte en verzegelde, houten sarcofaag. Men denkt dat de sarcofaag, gezien de rijkdommen die er in deze kamer verzameld waren, de beenderen herbergen van een machtig heer (priester-krijger) van het koninklijk hof van de Moches. Op het lichaam vond men juwelen, diamanten, hoofdtooien, halskettingen, armbanden, oorringen van koper, brons, lapis en turkoois, borstschilden en wapens. Naast de sarcofaag troffen de onderzoekers de stoffelijke overschotten aan van twee jonge vrouwen, twee krijgers en een jachthond: duidelijk tekenen van zijn macht.

'324550' door PaulHoo '324550' door PaulHoo

PeruLima

PeruLima

Pargue del Amor -...m

PaulHoo

In de bekende wijk Miraflores kun je heerlijk langs de boulevard lopen met uitzicht op de Pacifische Oceaan. Je kunt hier paragliders naar beneden zien komen (ooit foto en tip voor geplaatst). Even verderop heb je het Parque del Amor, dat in 1993 is geopend op St. Valentine's Day. Behalve deze mozaieken bank, waarbij enige inpiratie van Gaudi me niet zou verbazen, staat er ook het beeld El Beso (The Kiss), gemaakt door Victor Delfín om te vieren dat verliefde koppels hier vaak samenkomen om te genieten van de zonsondergang.

'232621' door whelder '232621' door whelder

PeruLima

PeruLima

Kastenkar

whelder

Op deze foto zie je en wel zeer bijzondere bakfiets. Het gammele geval was volgeladen met kasten. De bakfiets was opgesteld in éé van de betere wijken van Lima om de kasten te koop aan te bieden. De kastenman was net in onderhandeling met een potentiële koper. Helaas heb ik hem niet zien rijden met het gammele gevaarte.

'269403' door jdevaan '269403' door jdevaan

PeruLima

PeruLima

Scharensliep in het..

jdevaan

Bij ons zie je ze nu niet meer, de scharensliep die langs de deuren ging om te kijken of er nog scharen of messen geslepen moesten worden. In onze weggooi maatschappij gaan we gewoon naar de winkel en kopen het nieuw. Prachtig vond ik het, om te zien dat deze man in het centrum van Lima dit oude beroep nog uitoefent. Hij heeft geen winkel nodig, trekt met zijn mobiele slijper die hij zelf met de voet aandrijft door de stad. Jammer dat ik geen mes bij me had....

'311082' door PaulHoo '311082' door PaulHoo

PeruLima

PeruLima

Paraglider en pier

PaulHoo

Gisteren plaatste ik een tip voor paragliding (of evt. fotograferen ervan) in Lima, Peru. Hier begonnen wij onze vakantie in 2009 en zagen de ene naar de andere paraglider langskomen. Ik heb voor deze foto als illustratie gekozen omdat je de pier en oceaankust ook ziet. Voor informatie, filmpjes en foto's zie de links bij mijn tip.

'328417' door PaulHoo '328417' door PaulHoo

PeruLima

PeruLima

Slijper

PaulHoo

Op een marktje in Lima zag ik deze man in de weer om metaal te slijpen. Hiervoor gebruikte hij een oud fietswiel aangedreven met de voet. Combinatie van hand- en voetwerk. Ik heb hier een HDR bewerking op losgelaten.

'522746' door reizendebeer '522746' door reizendebeer

PeruLima

PeruLima

Plaza San Martin

reizendebeer

Lima is niet echt een toeristen stad, toch heeft de stad een aantal bijzondere plekken zoals de "Plaza San Martin" een groot plein gelegen oude overheidsgebouwen en een ruiterbeeld van de vrijheidsstrijder J. San Martin.

'269586' door jdevaan '269586' door jdevaan

PeruLima

PeruLima

Ma gier met één van..

jdevaan

De kathedraal van Lima is heel imposant. Terwijl ik omhoog keek om de gevel te bewonderen, ontdekte ik een gierenmoeder met twee jongen. Kennelijk had ze haar nest op een van de richels van de Kathedraalgevel gebouwd. De jonge gieren verloren al hun donsveertjes en waren klaar voor de vlieglessen van ma.

'407067' door Cristofano '407067' door Cristofano

PeruLima

PeruLima

Ze kijken je allemaal

Cristofano

Deze foto heb ik in een hostel in Lima gemaakt daar liep deze pauw rond en was de hele tijd naar het vrouwtje aan het pronken!

'324362' door PaulHoo '324362' door PaulHoo

PeruLima

PeruLima

Incaplakaat

PaulHoo

Op een van de fraaie gebouwen in Lima kwam ik dit bronzen beeld tegen met een Incastrijder, voorzien van verentooi, bijl en schild, op zijn beurt weer versierd met details.

'346725' door PaulHoo '346725' door PaulHoo

PeruLima

PeruLima

Statue @ Plaza Amor

PaulHoo

Dit beeld van een zoenend, verliefd paar tref je aan op de boulevard in het Plaza Amor park, dichtbij de bekende wijk Miraflor. Een mooie plek om te genieten van de ondergaande zon bij de oceaan met je geliefde. Deze foto is overdag gemaakt, de effecten kunstmatig aangebracht.

'320667' door PaulHoo '320667' door PaulHoo

PeruLima

PeruLima

Honden en engelen

PaulHoo

Dit koperen plaatwerk kwam ik tegen op de deuren van een luxe pand in het centrum van Lima. Als ik het goed zie zijn het hondekoppen met daarin een soort van hangers met elk baby-engeltjes.

'392244' door konne000 '392244' door konne000

PeruLima

PeruLima

Wat duurt dat....!!

konne000

In het centrum van Lima op de Plaza de Armas zag ik dit beeld. De schoenenpoetser die z'n uiterste best doet alles glimmend te krijgen terwijl meneer z'n krantje leest, de andere man in de wacht en die het veel te lang duurt, dus maar een uiltje gaat knappen!!

'379656' door konne000 '379656' door konne000

PeruLima

PeruLima

Kathedraal van Lima

konne000

Op de Plaza Mayor of Plaza de Armas van Lima tref je vele prachtige gebouwen, waaronder deze kathedraal. Dateert uit 1535 en na de aardbeving in 1764 herbouwd door de Jezuïet Juan Rehr. Midden op het plein staat een grote fontein met daar bovenop een bronzen beeld uit 1650, gesierd met de wapens van Lima, Spanje en de onderkoning Conde de Salvatierra.

'333839' door PaulHoo '333839' door PaulHoo

PeruLima

PeruLima

El Faro De La Marina

PaulHoo

In het kader van het thema Communicatie dit keer een vuurtoren. Deze klassiek gebouwde vuurtoren uit 1900 doet op de boulevard van de wijk Miraflores nog steeds dienst om ervoor te zorgen dat zeelieden niet tegen de kust opbotsen. Ik zou toch denken dat menig schip tegenwoordig over inboard navigatie-apparatuur beschikt, of anders Google Earth via de smartphone....

'559824' door WKerkhof '559824' door WKerkhof

PeruLima

PeruLima

Kleurrijk Barranco

WKerkhof

Barranco is misschien wel de leukste wijk in Lima (Of in ieder geval, wat ik van Lima gezien heb). Het stikt er van de gezellige barretjes, goede restaurants, straatartiesten en prachtige muurschilderingen. Nog een leuk extraatje, het ligt haast direct aan zee! Een perfecte plek om de hectiek van Lima te ontlopen en lekker bij te komen van een lange reis in een van de leuke hotelletjes in de wijk. Ik heb me hier geen moment onveilig gevoeld wanneer ik in mijn eentje met mijn camera door de vele leuke straatjes slenterde, ook 's avonds niet!