Cusco

'220939' door dereizigers '220939' door dereizigers

PeruCusco

PeruCusco

Trots

dereizigers

In Chinchero, omgeving van Cuzco, is wekelijks een lokale markt, waar veel mensen nog traditioneel gekleed zijn. Toerisme is hier nog niet zo bekend als in de grote stad Cuzco: je kunt snel een spontaan gesprek aanknopen en genieten van de lokale pracht.

'299805' door deerik '299805' door deerik

PeruCusco

PeruCusco

Safety First

deerik

Opweg naar de toeristische markt van Pisac zagen we een lokale markt bij Urubamba. Het was heerlijk hier even tussen alleen maar locals rond te lopen. (Pisac was 100% toeristisch zou later blijken). We hebben genoten van de geuren en vooral de kleuren. Diverse klederdrachten liepen er rond. Deze sprong wel het meest in het oog, en dan vooral die veiligheidsspelden op haar hoed. Tja, je kan ze maar bij hebben ;-)

'292343' door Danny-Iris '292343' door Danny-Iris

PeruCusco

PeruCusco

Vrouw in kleurige...k

Danny-Iris

Deze vrouw met haar kleurige kleding kwamen we onderweg naar Cusco tegen, ze verkocht kleedjes en andere handgemaakte pracht en praal. Haar alpaca vond het heerlijk om geaaid te worden!

'522375' door travelbag '522375' door travelbag

PeruCusco

PeruCusco

Kleurrijk groepje

travelbag

Als je tijdens je reizen ergens onderweg stopt, ben je vaak meteen omgeven door allerlei kinderen en verkopers. Je kunt niet alles kopen waar ze mee aankomen zetten. Soms zit er iets leuks tussen, maar vaak probeer je vriendelijk van ze af te komen. Hier was dat met een foto. Ze wilden er graag op.

'345886' door ankieteurlinx '345886' door ankieteurlinx

PeruCusco

PeruCusco

De kleurrijke...Perua

ankieteurlinx

De fantastische kleuren van Peru! Deze foto maakte ik op de lokale markt in Cusco en hiermee wil ik een sfeerimpressie geven van het kleurrijke Peru. (deze foto is gemaakt met Nikon Coolpix compactcamera)

'247459' door pkoelewijn '247459' door pkoelewijn

PeruCusco

PeruCusco

Het laatste avondmaal

pkoelewijn

In de kathedraal van Cusco hangen veel schilderijen van Indiaanse 17e eeuwse schilders die het vak hadden geleerd via het kopieren van dikwijls Vlaamse schilderijen die door de Spanjaarden waren meegenomen. Op deze foto kun je zien dat zo'n Indiaanse schilder vaak een kleine eigen inbreng had. Er wordt geen fazantengebraad, maar een lekkere cavia geserveerd...(foto van een foto uit het digitale tijdperk)

'430692' door Dennuz19 '430692' door Dennuz19

PeruCusco

PeruCusco

Machu Picchu

Dennuz19

Waarschijnlijk zijn er al miljoenen foto's van deze prachtige plek. Toch denk ik dat deze panorama foto van Machu Picchu de moeite waard is om te zien.

'514934' door CBurgstad '514934' door CBurgstad

PeruCusco

PeruCusco

Wonen in de bergen

CBurgstad

Vanuit Puno pakken we de trein naar Cuzco, een tocht van 14 uur in een oude, stevige roestbak. Hiermee moeten we één van de hoogste treinreizen ter wereld maken, over de Andes. De trein hobbelt over de eindeloze vlakte en schudt ons doorlopend heen en weer in de coupé. Langzaam maakt de vlakte plaats voor de bergen van de Andes en zien we de besneeuwde toppen. Tijdens een stop in Juliaca bestormen tientallen dames de trein in de hoop een paar dik gebreide truien, vesten of mutsen te verkopen, want we zitten hier grote hoogte. Hier en daar zie je een paar lama's als zwarte stipjes in het landschap of een eenzaam boerderijtje. Een enkele keer passeren we een klein dorpje dat hooguit uit enkele huizen bestaat. Wat een zwaar en eenzaam bestaan moeten deze mensen hebben...!!! Vandaag is het de internationale dag van de bergen...... (Ja, Hans, ze hebben ook overal een dag voor :-).

'199511' door thewanderer '199511' door thewanderer

PeruCusco

PeruCusco

Enjoying the view

thewanderer

Het is natuurlijk al geweldig om 's ochtends vroeg bij de MP aan te komen en ongeveer als eerste deze indrukwekkende stad te betreden. In dit geval was ik niet de enige die van het uitzicht genoot!

'531361' door MiekeLejeunevdVen '531361' door MiekeLejeunevdVen

PeruCusco

PeruCusco

Cusco Navel v.d Aarde

MiekeLejeunevdVen

Een mooi rit brengt ons naar de oude Inca fundamenten en stoppen eerst even om de stad Cusco van bovenaf te bewonderen. Cusco betekent letterlijk "de navel van de aarde" Als hoofdstad van het Incarijk werd Cusco als het centrum van de wereld beschouwd. s.v.p.even vergroten.

'532367' door MiekeLejeunevdVen '532367' door MiekeLejeunevdVen

PeruCusco

PeruCusco

De huizen van Cusco

MiekeLejeunevdVen

In tegenstelling van Arequipa met zijn witte huizen is Cusco totaal anders. De meeste muren van de huizen in deze stad en de heuvels eromheen zijn bijna allemaal in mooie terra kleur beschilderd. In dit dorpje vlak bij Cusco steekt de kleur mooi af tegen het groen van de heuvels.

'459861' door Doubled '459861' door Doubled

PeruCusco

PeruCusco

Kerst in Cusco

Doubled

Een groepje vrouwen in klederdracht op Plaza de Armas in Cusco. Deze dames hebben zich verzameld om deel te nemen aan een processie op eerste kerstdag op Plaza de Armas.

'189044' door noukipouki '189044' door noukipouki

PeruCusco

PeruCusco

Luisito

noukipouki

Eén van de kindjes op de school waar ik les gaf. Hoog in de bergen nabij Cusco, daar waar de armoede zijn weerga niet kent, wordt straatkinderen de mogelijkheid geboden naar school te gaan en een leerniveau te bereiken waarmee ze uiteindelijk zullen worden toegelaten op de openbare scholen.

'196709' door pkoelewijn '196709' door pkoelewijn

PeruCusco

PeruCusco

Hola!

pkoelewijn

Dit meisje kwam ons elke ochtend bij de ingang van het hotel begroeten met een vrolijk "Hola". Ze wilde graag poseren met haar lammetje. Nou, dat deed ze als een echte filmster!

'522428' door konne000 '522428' door konne000

PeruCusco

PeruCusco

Banden in alle kleure

konne000

In Cusco heb je een prachtige overdekte markt! Hier komen vooral de locals hun spulletjes kopen. Daarnaastr is er een soort van restaurant waar al die mensen eten en ook jij/wij een hapje kunnen nuttigen. Je koopt er alles van je gading, zoals o.a. deze gekleurde banden!

'489047' door afrika '489047' door afrika

PeruCusco

PeruCusco

Coca blaadje

afrika

Cusco is een prachtige stad, met heel veel bezienswaardigheden. Neem alleen al de eeuwenoude muren waar gigantische blokken steen op een zodanige manier op elkaar zijn gestapeld dat er geen cement of wat dan ook aan de pas hoefde te komen. Deze vrouw zat op het centrale plein in Cusco en pas dat ik thuiskwam zag ik het woord Coke achter haar op de muur staan.

'531629' door MiekeLejeunevdVen '531629' door MiekeLejeunevdVen

PeruCusco

PeruCusco

Christusbeeld bij...S

MiekeLejeunevdVen

Vanuit Cusco (3300 m.) ga je bergop en kom je bij Sacsayhuaman een van de indrukwekkendste ruiines na Machu Picchu. Nog iets hoger klimmen dan kom je bij het Christusbeeld, een kopie van het Christusbeeld uit Brazilië. Deze foto heb ik zo genomen om de oorspronkelijke stenen van het Incarijk duidelijk in beeld te krijgen. De Incavesting bekend om zijn tientallen ton wegende steenblokken deed dienst als heilige badplaats van de Inca vorsten. s.v.p. even vergroten.

'260512' door dereizigers '260512' door dereizigers

PeruCusco

PeruCusco

Onheil?

dereizigers

Het ziet er erg dreigend uit, maar we hebben het droog gehouden tijdens het bezoek aan de ruïnes van Pisac. Aan de overkant van de vallei hadden de mensen minder geluk!

'429296' door reizendebeer '429296' door reizendebeer

PeruCusco

PeruCusco

Machu Picchu

reizendebeer

Mijn 200st foto op deze site, en dan kies ik voor een foto van het wereldwonder "Machu Picchu" de foto van deze mystieke Inka Stad spreekt voor zichzelf. Maar om daar zelf te staan is met geen pen te beschrijven. Locaties als dit maken het reizen interessant.

'287143' door antwan '287143' door antwan

PeruCusco

PeruCusco

Verlegen

antwan

Tijdens een wandeling door het oude centrum van Cusco kwam ik dit meisje tegen. Ze stond een beetje verlegen tegen de deur van een oude kerk aan. Ik kon het niet laten een foto van haar te maken.

'430454' door reizendebeer '430454' door reizendebeer

PeruCusco

PeruCusco

Schone slaper

reizendebeer

De arme stakker moet wel heel erg vermoeid zijn geweest, want je moet maar zo kunnen slapen midden in het hoofdplein van de stad Cusco, naast de schone slaper geeft deze foto ook een leuk stadsbeeld

'498453' door deerik '498453' door deerik

PeruCusco

PeruCusco

Veiligheidskleding

deerik

Op weg terug vanaf Machu Pichu passeerden we een dorpje waar ik ineens in een doorkijkje een marktje zag. Uiteraard direct gestopt en heerlijk rondgestruind. Deze dames verbaasden me, er waren er nog meer, en alleen hadden veiligheidsspelden in hun hoeden. Geen idee waar dat zo vandaan komt....

'110593' door anvandijk '110593' door anvandijk

PeruCusco

PeruCusco

Traditionele...Kleder

anvandijk

Vrouw met Alpaca langs de kant van de weg op de Altiplano van Peru.

'145917' door marcvandermark '145917' door marcvandermark

PeruCusco

PeruCusco

Machu Picchu

marcvandermark

Machu Picchu - eerste blik na 4 dagen afzien