Cusco provincie

'445150' door dreamer666 '445150' door dreamer666

PeruCusco provincie

PeruCusco provincie

Zoutmijn van Maras.

dreamer666

Spectaculaire terrassen in Maras, waar sinds de Incatijd al aan zoutwinning wordt gedaan. Het merkwaardigste hier is dat het zoute water uit de bergen komt.

'213263' door whelder '213263' door whelder

PeruCusco provincie

PeruCusco provincie

Zoutwerker

whelder

Na een flinke wandeling met ons gezin door de Heilige Vallei bij Maras en Moray kwamen wij pas laat aan bij de zoutterrassen van Salineras de Maras. De beloning was dat wij de zoutterrassen konden bewonderen bij een lage zonnestand. Daardoor ontstonden mooie kleuren en was er geen toerist te bekennen. Voor deze Zoutwerker zat de dag van hard werken er net op. Hij liep met zijn gereedschap over de terrassen huiswaarts. De zoutterrassen zijn 400 jaar oud en nog steeds volop in gebruik.

'367586' door Floydian '367586' door Floydian

PeruCusco provincie

PeruCusco provincie

Colours of Peru

Floydian

We zijn in Pisac, niet het stadje onderin de vallei, maar de hogerop gelegen oude Inca stad. Vele toeristen en de vrouw probeerde haar waar te slijten. De zon brande de hele dag en toeristen zagen haar amper staan. Haar kind begon een zware last te worden op het moment dat zij hem iets te drinken gaf was mijn moment. Camera; Canon EOS 1D mkII Lens; Canon 70-200mm 2.8L IS USM Exposure; 1/500 sec Aperture; f5.6 ISO; 100 RAW

'350904' door Black-Tiger '350904' door Black-Tiger

PeruCusco provincie

PeruCusco provincie

De zoutvlaktes in...S

Black-Tiger

De zoutterrassen bij Salinas liggen op een mooie locatie in de Secret Valey. Hier wordt nog steeds zout gewonnen. Op de achtergrond liggen de besneeuwde toppen van de Andes

'444930' door dreamer666 '444930' door dreamer666

PeruCusco provincie

PeruCusco provincie

Oud vrouwtje aan de..

dreamer666

Dit vriendelijke dametje liep rond op de archeologische site van Racchi, op de weg van het Titicacameer naar Cusco. Ze wou wel op de foto en omdat ze zo vriendelijk was hebben we ze maar iets gegeven en het werd een mooi plaatje in deze mooie omgeving.

'269871' door antwan '269871' door antwan

PeruCusco provincie

PeruCusco provincie

Op de markt

antwan

Ergens op een markt in een van de dorpjes rondom Cusco zag ik dit meisje. Ze keek zo lief dat ik wel een foto moest nemen. Met deze uitsnede vond ik de foto nog mooier uitkomen.

'542724' door AnnCools '542724' door AnnCools

PeruCusco provincie

PeruCusco provincie

Epische tocht naar...

AnnCools

Om 2u30 's nachts stonden we op om na een lange busrit de tocht naar Rainbow Mountain aan te vatten. We werden begeleid door de lokale bevolking en hun paarden. Tijdens de wandeling op bijna 5000 meter hoogte zagen we bizar mooie, gekleurde landschappen gaande van rood tot neongroen. De ijle lucht, grijze wolken en sneeuwbuien maakten er een epische tocht van. De Rainbow Mountain zelf is meer dan 5000 meter hoog. Als je naar de top klimt, heb je een 360° uitzicht over de omringende bergen. Een absoluut onvergetelijke ervaring en voor ons één van de hoogtepunten van onze reis!

'378572' door konne000 '378572' door konne000

PeruCusco provincie

PeruCusco provincie

Traditionele hoed

konne000

Van Cusco naar Aguas Calientes ( =Machu Picchu) rijd je door de prachtige Valle Sagrado of de Heilige Vallei. Hier ligt o.a. het mooie kleine plaatsje Ollantaytambo met schitterende Inca Ruïnes. De dames daar vallen bijzonder op, daar ze in die plaats een bijzonder hoofddeksel dragen, n.l. een hoed met bloemen. Sommigen doen dat met echte bloemen, anderen met kunst! Een leuk maar apart gezicht is het wel!

'508047' door deerik '508047' door deerik

PeruCusco provincie

PeruCusco provincie

Priceless...

deerik

Dit bolleboosje zat op een stoepje te wachten, waarop? Geen idee.... Ze deed mij smelten, met haar donkere kijkers, die prachtige kleding en die typische hoogte wangetjes. Heb haar even later ook op wat lekkers getrakteerd :)

'505462' door deerik '505462' door deerik

PeruCusco provincie

PeruCusco provincie

Doe 's gek!

deerik

Ik dacht 'doe 's gek!'. Laat me eens een gewone reisfoto plaatsen... die verwacht hier niemand van mij. Dusssss... uhhhh ja.... ook ik schiet 'gewoon' dit soort foto's. Dit kleurrijke gezinnetje kon ik niet zo voorbij laten lopen op deze markt ;)

'187657' door EstherV '187657' door EstherV

PeruCusco provincie

PeruCusco provincie

Onstuimig.... deel II

EstherV

Onderweg van Puno naar Cusco.... De hele rit door de bergen bleef het nog behoorlijk wisselvallig, maar het landschap was adembenemend mooi..! Het ruige landschap.. de dreigende wolken... regenbuien in de verte... door het onstuimige weer kreeg het landschap nóg iets meer schoonheid.... In het meer staan trouwens ook nog een paar flamingo's.

'171005' door whelder '171005' door whelder

PeruCusco provincie

PeruCusco provincie

Zoutterrassen

whelder

(Groot geopend komt deze foto het best tot zijn recht) Zoutterrassen van Tarabamba in de buurt van Urubamba. Al meer dan 400 jaar in gebruik voor zoutwinning. Op de achtergrond de vallei van de Urubamba rivier. Urubamba zelf is een mooie verblijfplaats in de Heilige Vallei (zie mijn tip)

'172297' door sidonius '172297' door sidonius

PeruCusco provincie

PeruCusco provincie

Beneveld Machu Picchu

sidonius

Machu Picchu doemt op uit de ochtendnevel. Na vier dagen lopen, door de stromende regen, hoopten we toch op de beloofde en gedroomde zonsopgang bij Machu Picchu, de bekroning op de zware tocht. Het mocht niet zo zijn, het regende nog steeds, maar toen we uiteindelijk bij MP aankwamen trok de mist en nevel op en zagen we eindelijk het wonder.

'551854' door AnitaOedit '551854' door AnitaOedit

PeruCusco provincie

PeruCusco provincie

Face of Peru

AnitaOedit

Een zwart-wit portret van een Peruaanse dame. Ze zat op de stoep en verkocht groenten die ze uit haar eigen tuin had geoogst. Ik heb deze foto ook in kleur en zal het binnenkort wel uploaden. Mijn voorliefde gaat naar zw/w :)

'153958' door Lionmaster2 '153958' door Lionmaster2

PeruCusco provincie

PeruCusco provincie

Als uit een film

Lionmaster2

deze 2 meisjes waren even aan het rondlopen met hun favoriete huisdier

'501221' door deerik '501221' door deerik

PeruCusco provincie

PeruCusco provincie

Mais Dame

deerik

Op weg naar ons hotel, tijdens de schemering, viel mij deze lokale indiaan wel heel erg op tussen midden in het maisveld. Die keurrijke outfit is niet echt geschikt om daar verstoppertje te spelen;)

'209883' door riknikele '209883' door riknikele

PeruCusco provincie

PeruCusco provincie

De eerste zonnestrale

riknikele

Het is rond half 7 's ochtends, na 4 volle dagen en vele kilometers. We hebben geslapen onder gletsjers, een pas van 4650m beklommen en vanochtend nog honderden Inca-trappen beklommen, allemaal voor dit moment: zonsopgang bij Machu Picchu. Misschien een enorm cliché, maar het was het ZO waard! Het moment dat de eerste zonnestralen de Wayna Picchu (de puntige berg) raken is zo magisch...!!

'487836' door deerik '487836' door deerik

PeruCusco provincie

PeruCusco provincie

Spinnen

deerik

De marktjes in hooglanden van Peru zijn een waar feestje om de locals te zien. Deze schoonheid demonstreerde enthousiast het klossen/spinnen van het wol, als voorbereiding op de uiteindelijk productie van, kleding of kleden.

'511431' door jaapvanopstal '511431' door jaapvanopstal

PeruCusco provincie

PeruCusco provincie

Een wereldwonder op..

jaapvanopstal

Machu Pichu, al vaak gefotografeerd, ook in deze community. Maar het blijft spectaculair, zeker als je na een paar dagen wandelen over de Incatrail uiteindelijk dit wonder kunt aanschouwen

'532283' door MiekeLejeunevdVen '532283' door MiekeLejeunevdVen

PeruCusco provincie

PeruCusco provincie

Stralende.

MiekeLejeunevdVen

Deze jonge vrouw verkocht sjaals en mutsen in alle kleuren en maten. Zij zag dat ik een foto van haar wilde maken. Ze vond het blijkbaar erg grappig en werd ik beloond met 'n stralende lach.

'504756' door deerik '504756' door deerik

PeruCusco provincie

PeruCusco provincie

Smakelijk?

deerik

Achter een van de marktkramen zat deze jongedame met een bord eten. Blijkbaar had niet alleen ik m'n twijfels bij de inhoud van dit bord. Ook zij kijkt er wat twijfelachtig bij....

'429175' door maaike15375 '429175' door maaike15375

PeruCusco provincie

PeruCusco provincie

Markt in Chinchero

maaike15375

In de heilige vallei ligt het plaatsje Chinchero waar je echt vrijwel de enige toerist zult zijn. Er zijn weinig mogelijkheden om te slapen, maar ze zijn er! Hier komt iedere dag de lokale bevolking naar een zeer kleurrijke markt waar je je ogen uitkijkt. Leukt om te doen als tussen stop richting Cusco. Wij zijn vanuit cusco naar moyobamba gegaan en macchu picchu en op de terugweg hebben we hier 1 overnachting gedaan.

'379908' door konne000 '379908' door konne000

PeruCusco provincie

PeruCusco provincie

Traditioneel

konne000

In de prachtige Valle Sagrado ( Heilige Vallei) ligt daar, waar de weg ophoudt en je de trein verder moet nemen naar Aguas Calientes (Machu Oicchu), Ollantaytambo. Ook in dit dorp (2700 m.) liggen immense archeologische complexen met Inca restanten. Vele terrassen, trappen, tempel van de 10 vensters en tempel van de zon. Bij de uitgang van dit complex is natuurlijk een marktje met souvenirs. Hier ook zaten deze 4 meisjes in traditionele kledij! Alle vrouwen daar lopen er zo bij! (geen carnaval dus!!!!)

'517029' door CBurgstad '517029' door CBurgstad

PeruCusco provincie

PeruCusco provincie

Verkoopsters

CBurgstad

Vanuit Puno pakken we de trein naar Cuzco, een tocht van 14 uur in een oude, stevige roestbak. Hiermee moeten we één van de hoogste treinreizen ter wereld maken, over de Andes. De trein hobbelt over de eindeloze vlakte en schudt ons doorlopend heen en weer in de coupé. Langzaam maakt de vlakte plaats voor de bergen van de Andes en zien we de besneeuwde toppen. Hier en daar zie je een paar lama's als zwarte stipjes in het landschap of een eenzaam boerderijtje. Een enkele keer passeren we een klein dorpje dat hooguit uit enkele huizen bestaat. Wat een zwaar en eenzaam bestaan moeten deze mensen hebben...!!! Tijdens een stop in Juliaca zien we deze dames langs de trein heen en weer lopen, in de hoop een paar dik gebreide truien, vesten of mutsen te verkopen, want we zitten hier grote hoogte.